Utviklingen fra embryo til Baby

På bare førti uker av svangerskapet, utvikler fosteret i magen for "fødsel ferdig" Baby. Hver SSW er dette en ny milepæl i utviklingen av en ny liten mennesker. Her er de viktigste utviklingstrinn på et øyeblikk. 1.- fjerde uke av svangerskapet

De innser det likevel ingenting, og likevel er allerede på dette tidlige stadiet om barnet ditt vil ha brune eller blå øyne og om det er jente eller gutt. Fordi selv sex og genetisk predisposisjon for deres felles barn bestemme med sammenslåingen av de 23 kromosomer mor og far ved unnfangelsen. Celledeling er to uker etter befruktning raskt, og så tidlig som den fjerde uken av svangerskapet "vet" hver celle sin bestemt oppgave og formål.
5. svangerskapsuke

knapt 2 millimeter stor celle ballen har dratt på, og nå kommer den embryonale en: hode og kropp er skapt og hjertet begynner å slå. og med 150-160 slag per minutt dobbelt så fort som ditt eget hjerte! Alle viktige organer som nyrer og lever begynner å vokse. Det nevrale rør, som senere forbinder hjernen og ryggmargen, lukkes denne uke. Dessuten er armer og ben allerede opprettet.
Sjette uke av svangerskapet

Ultralydbildet 6. SSW

Ultralyd bilde i den sjette SSW: den lille hvite prikken på "boble" embryo.

© visjon netto ag

Nå embryoet er ca 4 millimeter i størrelse, nakke og hode er allerede tilgjengelig. På dette stadiet hodet virker uforholdsmessig, fordi fosteret utvikler seg fra topp til bunn. De første funksjonene babyen med utstyr for øyne og ører er synlige. Halsen og brystvirvler, som senere ble brystet oppstår form.
7. uke av svangerskapet

Formen av embryoet ligner nå som en feit liten bønne. I en svakt krummet stilling, bøiet sitt hode mot brystet, det lille legeme måler nå omtrent fem millimeter. Fra og med denne uken er fosteret nå vokser hver dag med ca en millimeter. Ansiktet med øyne, nese og munn er nå godt synlig og også de første tegn på hjernen. Huden er likevel tynn som pergament og vener klart synlig. Ryggraden og arm og ben systemer har utviklet seg og hender og føtter ser ut som små padleårer. Selv om du ikke merker noe ennå: I løpet av denne uken, er de første muskel tråder dannet og embryoet begynner å bevege seg.
8. svangerskapsuke

Embryoet er nå ca seks uker gammel, og om 15 millimeter store. I ultralyd fingre og bittesmå tær er nå sett på hele kroppen begynner å ta unikt menneskelige trekk. Hodet er rettet sakte og raske rytmer av hjertet er små lett å kjenne igjen. Mange organer fungerer allerede: Nyrene produserer urin og mave magesyre. Albuer og knær er dannet på armer og ben som ikke lenger ser ut som liten spire.
9. og 10. uke av svangerskapet:

Embryo ultralyd bilde i den 10. uke av svangerskapet

Embryo ultralyd bilde i den 10. uke av svangerskapet

© visjon netto ag

Gratulerer, har du embryo den første utviklingsfasen overlevde og er nå foster heter! De indre organene utvikler på dette tidspunktet i sin helhet, vil hjernen bli dekket av skallen og har vært økende. Ikke bare det: Nerveceller og deler av hjernen ta sitt arbeid på og barnet kan oppfatte fra nå de første følelsene som følelser og smerte.

Liten Svangerskaps leksikon

 • 1 / 8th

  embryo

  Et annet ord for embryo frøplante. Dette ordet viser bedre hva som ligger bak konseptet. Babyen er i en veldig tidlig utviklingsfase og har ingen menneskelige trekk.

 • 2/8

  foster

  Hvis alle viktige organer opprettet og helt beziehungseise nesten helt entwicklelt, så sier gynekologen absofort av et foster. Dette avgjørende fasen av utviklingen gjør babyen på den niende SSW og den 10. uke av svangerskapet.

 • 3/8

  Crown-rumpe lengde

  Kronen-bakdel lengde er abgezürzt med SSL. hennes lege kan sjekke utviklingen av fosteret. måles på barnet fra toppen av hodet til halen. På grunn av den buede stilling, er benlengden ikke vurdert.

 • 4/8

  lanugo

  Lanugo er et fint, fargeløst fuzz over hele kroppen til fosteret. Den vokser omtrent på 19-SSV og er en naturlig beskyttelse for huden av det ufødte. Ved slutten av svangerskapet fra babyen presser seg lanugo igjen.

 • 5/8

  vernix

  Den vernix, som lanugo en slags beskyttende film på huden til barnet. Takket være lanugo den vernix forblir optimal ansvarlig. Det sikrer at fostervannet, hvor barnet er, ikke mykgjøre huden.

 • 6/8

  fundus

  Som fundus, er den øvre kanten av livmoren kalles. Avhengig av hvor fundus "stands" kan være føle størrelsen på livmor. er alltid målt fra topp til navlen. I begynnelsen av svangerskapet, er fundus om en hånd under navlen, ved enden kanpp under ribbene.

 • 7/8

  toppunktet presentasjon

  I en noramlen graviditet babyen er i ferd med å føde i den såkalte hode presentasjon. Dette betyr at hodet har glidd selv inn i bekkenet og babyen din venter på en optimal fødsel posisjon for startsignalet.

 • 8/8

  setefødsel

  I noen tilfeller vil barnet forbli bare sitte kort tid før fødselen i livmoren og ikke roterer automatisk med hodet ned. Dette kalles seteleie eller bekken området. Inntil den 38. SSW kan det fortsatt slå fra utsiden. Hvis tiden overskrides, blir ofte rådet til keisersnitt.

I tillegg kan den lille allerede ta det første Strampelversuche med armer og ben. Noen gang nå begynner en stormfull tid for fosteret, er han stadig i bevegelse og sover bare noen få timer.
11. uke av svangerskapet

Nå fosteret er omtrent fire centimeter. Inntil den tid, allerede har Utstyr for ytre genitalia dannet, den mannlige foster av penis er allerede angitt. Likevel er det mulig med en klar uttalelse om kjønnet på babyen din før 20. uke. Brystkassen lukkes og beskytter hjertet. Nå er den nye mannen har alle vitale deler av kroppen, til tåneglene alt fra røttene her! De første hårene dannes som en myk fuzz som dekker hele kroppen. Mens huden fortsatt er gjennomsiktig, men er tykkere ved dannelsen av stadig nye lag.
12. uke av svangerskapet

Denne uken både den tredje måneden av svangerskapet og de første kritiske trimester ender. Fra nå av, er risikoen for spontanabort synker betraktelig, og du kan annonsere den gode nyheten til venner og familie! Fosteret er nå omtrent fem centimeter lange (SSL: krone-bakdel lengde) og veier omkring 16 g. Hodet ser fortsatt stor, med en høy panne og en liten nese. Øynene er skiftende nå langsomt fra dens sideveis stilling mot fronten av hodet. Lokkene er rudimentære og netthinnen i øyet er karakterisert mørk fra. Den lille man kan ha lepper og hode flytte, knytter det nevene og snur foten. Fosteret kan allerede svelge fostervann, gjesping og selv få hikke. Også i jenter ytre genitalia er nå sakte synlig.

➤ Hva blir det neste? Les på neste side, da fosteret utvikler seg i andre trimester av svangerskapet.

Oversikt: Utviklingen fra embryo til Baby

 • SIDE 1: Utviklingen fra embryo til Baby
 • Side 2: Fosteret i andre trimester
 • Side 3: Fosteret i tredje trimester
 • tilbake
 • side 1/3
 • mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 23