Forstoppelse hos spedbarn og småbarn

Dessverre er en forstoppelse i babyer og små barn ikke uvanlig. Men ikke hver gang bleien er tomt, har du å bekymre deg. Hvordan gjenkjenner du en skikkelig forstoppelse hvordan å behandle dem og hvordan barnet frykten for "tørre" ta.

Symptomer på forstoppelse hos spedbarn og småbarn

I de første seks ukene av livet, bør en ammet barnet gjentatte ganger har avføring en dag. Etter at det er trygt lett hvis det er noen dager ingen "stor" gjør bleie. Så lenge barnet tisser seks til åtte ganger om dagen i bleie og ellers gjør en passe inntrykk, må du først å bekymre deg.

Tilstopping gjør magesmerter.

Tilstopping gjør magesmerter.

© Thinkstock

Mer alvorlige tegn på forstoppelse, men er en harde magen, forekommer ved intervaller bellyache og Smerte under avføring. Sistnevnte viser babyer ofte ved å stramme bena til magen og selvfølgelig irriterende viner. I tillegg er poo veldig tørr og hard, ofte lukter stygt. 

Men ikke alle blokkeringer igjennom bare hardt stol. Også slimete flytende diaré kan være et tegn på at tarminnholdet henger altfor lang og har igjen gjort flytende ved fermenteringsprosesser. Likeledes, Blod i avføringen være et tegn på forstoppelse, samt Krakk smøre og avføring hos eldre barn fordi lukkemuskelen under konstant press svekkes. ledsaget blokkeringer ofte består av illeluktende oppblåsthet. Før eller senere, barnet mister også appetitten.
Årsaker til forstoppelse hos babyer


Generelt er det slik at ikke-ammet babyer er mer utsatt for tilstopping. Dette er fordi, som pre- og oppfølging på melk er vanskeligere å fordøye enn melk. Det bør tas for å sikre at morsmelkerstatning nøyaktig i henhold til instruksjonene og bløtt vann å røre fordi kalk kan forlate stolen i tarmen er tørre og fast.

Når den første fast føde blir matet, hindringer er også mulig ved å bytte. Vedvarende og hyppige blokkeringer kan også Tegn på intoleranse være sikker morsmelkerstatning eller mat.

Blokkeringer kan også utviklingshemmede som Svar på bli tørr og utføre den farvel av bleien. Selv reiser, flytting eller familie spenninger og tilhørende stress kan sette fordøyelsen hos barn lammet. I sjeldne tilfeller kan også sykdommer, utløse kroniske blokkeringer, for eksempel en aktiv skjoldbruskkjertelen eller diabetes mellitus så vel som unormalt.

Ofte går blokkeringer i små og barnehagebarn, men tilskrives avføring bevisst eller ubevisst motvirke. Dette kan være tilfelle, for eksempel hvis de blir kvalm av andre enn ditt eget toalett hjemme eller når du er i barnehagen og leker "blunk" var å gå på do. Problemet, vil det bli løst når blokker avføring er det så smertefullt for barnet at det er en redd "tørre" utviklet. I verste fall vil det da stå imot avføring igjen og om igjen helt til det kommer til å re-tilstopping med påfølgende smerter på toalettet og en ond sirkel begynner.
Hva kan du gjøre når en blokkering

Så lenge holder symptomer og varighet av blokkeringen og smerten av hennes barn i grenser, kan du prøve å behandle problemet selv. Hvis du er usikker, varer forstoppelse allerede for flere dager eller barnet har sterke smerter, men du bør oppsøke lege snarest.

a I alle andre tilfeller, varmt bad hjelpe magen til å slappe av. med en milde magemassasje I sirkulære bevegelser stimulerer tarmaktivitet, som om du kjører med bena til barnet liggende på ryggen i luften hjulet. Eldre barn bør oppmuntres til å løpe rundt på grunn Bevegelse bringer fordøyelse i bevegelses.

Vær spesielt forsiktig at barnet ditt tilstrekkelig drikkevann. Spesielt med ampuller administrasjonen bør gis til å drikke vann, te eller usøtet fruktjuice fra tid til tid mellom måltidene.

 Gallery


Hvor mye må drikke en baby? - Vi skal fortelle det til deg, og også å svare på ni spørsmål for å drikke i babyer.

Hvis du mistenker en inkompatibilitet, så prøv å bruke babymat fra andre produsenter. I Beikoskindern kan en teskje av frø olje i babymat bidra til å myke opp avføringen. også fiberrik mat vi kan stimulere fordøyelses most eller revet epler, pærer, druer, plommer eller jordbær og litt kli i babymat. Det er imidlertid viktig å gjøre en ekstra væskeinntak under måltider. Videre forstopp matvarer som bananer, ris sjokolade, søtet drikke og hvitt mel er tabu.

Med sterk tilstopping Barnet kan også lactulose administreres fra apoteket. Vanligvis varierer fra en teskje av laktulose per te eller flaske måltid å kondensere stolen. Hvis blokkeringen vedvarer, kan dosen økes til 2 teskjeer.

Hvis alt dette ikke hjelper, bør du oppsøke lege. ofte så Stikkpiller eller andre medisiner foreskrevet som stimulerer tarm aktivitet og å myke opp avføringen. Ubehagelig klyster bør alltid være siste utvei, og vil bare bli utført hvis ingenting annet fungerer eller forstoppelse er svært akutt.
Så du kan forebygge forstoppelse

Dermed tilstopping stadig oppstår, bør du sørge for at barnet ditt mye flyttet og flere måltider spredt utover dagen forbruker. Beikostkinder og ungdommer bør spesielt fiberrik mat, spise slik som hele korn, grønnsaker og meieriprodukter. Under og mellom måltidene, det skal også rikelig med vann eller usøtet te eller saft drikke. en Rutinemessig toalettet, som alltid etter frokost, også kan bidra til å regulere fordøyelsen.

 Gallery


Her er velsmakende og sunn barnemat oppskrifter som smaker babyen din og gjøre hans fordøyelsen bra.

Les på neste side, som du kan ta ditt barns frykt for avføring!

Oversikt: forstoppelse hos spedbarn og småbarn

  • SIDE 1: forstoppelse hos spedbarn og småbarn
  • Side 2: Tips mot frykten for avføring
  • tilbake
  • side 1/2
  • mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =