Mouth råtne: Dette hjelper smertene

Munnen råte er ekstremt smertefullt. En herpes viruset forårsaker mange små munnsår, brenn. Babyer og små barn er mest berørt. Så du kan lindre smerten.

ofte påvirket spedbarn - munnen råte

Munnen råte er forårsaket av herpesvirus. Derfor er sykdommen også svært smittsom. Spesielt ofte munnen råte oppstår hos spedbarn og små barn, som for første gang i kontakt med Herpes simplex virus type 1 (HSV-1) har kommet. Viruset som forårsaker en smertefull inflammasjon av slimhinner i munnen sammen med mini-sår.

Hovedsakelig på tannkjøttet og gane, men også på leppene og rundt munnen små bobler (canker sår), som hvitaktig-gule bebodde og ekstremt smertefulle sår forlate. De åpne sår føre typisk, dårlig ånde, som gir infeksjonen sitt navn. er den riktige tekniske betegnelsen på afte.

Andre typiske bivirkninger av trøske er: høy feber, hovne lymfeknuter i halsen, tretthet og tap av appetitt. Har barnet ditt er infisert, bør du definitivt gå til legen.

Grøft munnen: Munnen er full av canker sår

I munnen råtner hele munnen full av canker sår

© iStock

På grunn av smerter i munnen ofte nekter babyer og småbarn mat. Har litt full barnet ditt og fungerer likegyldig eller varsel om at Fontanelle er nedsunket permanent på baby, så kan du gå til en lege umiddelbart. Det kan være at din Barn allerede dehydrert og trenger en tilførsel.

Har barnet ditt munnen råte, så det er spesielt viktig å sørge for at den drikker nok. De tilbyr det beste rommet varme, milde drikker. Juice bør være tabu fordi den fruktsyre inne irriterer tillegg munnslimhinnen. Ideelt er kamille te. Han har en helbredende og antiseptisk effekt. For servering kan du rett opp noe som er lett å tygge og svelge: f.eks Potetmos, kremen av hvete eller yoghurt. Supper bør la den avkjøles til romtemperatur, samt varm mat kan skade i munnen.

Dessverre kan du gjøre mot canker lite. Sårene i munnen må helbrede seg selv. Stort sett det tar ti til tolv dager. Men arr fortsatt ingen. Under den akutte fasen av sykdommen, bør du også uten å pusse tennene, selv om det høres uhygienisk. Gni tannkjøttet forverrer bare smertene.
lindre smerte

For å gi barnet en liten lettelse, kan du behandle smerte med spesielle midler. Zahnungsgel for eksempel en mulighet. De inneholdte, lav dose narkotiske stoffer kan i det minste kort gi noen lettelse. Også be legen din om det kan du desinfiserende oppløsninger eller geler foreskrive, og eventuelt smerte suppositorier. Stikkpiller er definitivt et godt valg fordi de bare ikke må svelges.

Som en grønnsak alternativ, kan du bruke de smertefulle canker sår med Nellikolje eller myrra skjær behandle. Suge en bomullspinne for det med olje eller skjær og bearbeid boblene med det. Men fremfor alt, brenner myrra skjær veldig sterk, slik at de fleste barn ikke får behandlet.
forhindre munnsår


Egentlig hindre at du ikke kan munnen råte. Herpes simplex virus er svært smittsomt og overføres via smøring og dråpesmitte. Siden de fleste mennesker bære viruset i seg selv, er kontaktperson for nesten uunngåelig. Rundt 80 prosent av alle to-åringer allerede bære antistoffer mot HSV-1 i blodet. Ikke alle av dem hadde en grøft munnen. Imidlertid er det svært sannsynlig at første kontakt med viruset, bryter sykdommen ut.

Derfor bør du definitivt unngå kontakt med barn som er akutt syke bare munnen råte. Herpes er svært ofte overføres fra ett barn til den andre, for eksempel på leker, liker å ta babyen i hennes munn. Visste du bare kaldt sår eller lider Alltid ofte fordi så du bør unngå å ta smokk eller barnet ditt flasken i munnen eller hans bestikk.

Er sår helbredet i munnen, er på ingen akutt oral trost smitte mer. Imidlertid gjenstår det herpes viruset også i kroppen. Det kan senere komme tilbake igjen og igjen som forkjølelsessår.

 Gallery


Hos spedbarn og barn utslett er ikke uvanlig. Men hva gjør den unge, egentlig? Vi gir litt hjelp.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

63 − = 61