Storchenbiss: Hvis stork virkelige grep for hardt

Halvparten av alle barn blir født med en fødsel merker på verden. Huden misfarging er ufarlig og forsvinner av seg selv igjen. I motsetning til fødselsmerke: Så du kan både annerledes.

Baby med stork bite

En stork bitt kan (som her) forekommer på Strin, ofte i nakken eller på nesen og øyelokk.

© Thinkstock

Siden storken har litt for tettpakket la til: Det minste er fortellingen om hvordan de røde flekker utvikle seg i babyer halsen. Og stammer fra betegnelsen Storchenbiss for fremtredende steder på babyens hud. De kan også oppstå på pannen, nesen eller øyelokket.

Mange foreldre er bekymret for at disse misfarging av huden kan følge sine barn i en mannsalder. Men denne bekymringen er uberettiget. Storken bite vanligvis forsvinner i det første året av livet av seg selv og er helt ufarlig. nesten halvparten av alle nyfødte kommer med dette fødselsmerke på verden. Hva er grunnen til det, er vitenskapen ennå ikke klart.

Det er sikkert at en stork bite er en samling av utvidede blodårer like under huden. Normalt vil blodårene er noe lavere og derfor ikke er så tydelig. Hvis barnet er veldig ladd eller under gråter over bakover eksempel er det febrilsk, da huden patcher - ta på en mørkere farge - på grunn av økt blodstrøm. Motsatt vil en stork bite falmet umiddelbart når du trykker lett på det. Søker du ikke har en stork bite. Bare i noen få tilfeller, han bare ikke vil forsvinne av seg selv. Holde huden misfarging til mer enn tre år, så kan du snakke med legen din om mulige behandlinger. Samtidig er det milde laser metoder som stork biter kan behandles.
Ikke forveksle: Stork bite og vin flekken

Ikke forveksle Storchenbiss med hemangiom eller en portvin flekk (angioma). Mens Storchenbiss virkelig finnes bare i hoderegionen, kan være en føflekk oppstår over hele kroppen. Årsak er også en patologisk utvidelse av blodårene. Men en portvin flekken ikke svekkes over tid, men også vokser og misfarging av huden er mer intens - fra mørk rød til lilla. De ser verre, men også vin flekker er godartede og vanligvis ufarlig. Likevel er forsiktighet: Som noen ganger vin flekker oppstår i forbindelse med andre arvelige sykdommer. La - selv om sannsynligheten er lav - i alle fall med en lege for å utelukke.

I motsetning til stork bite fødselsmerke eller som barnet ved fødselen, et hemangiom kan oppstå spontant. I nyfødte, de oppstår veldig ofte, og vokser svært raskt. Noen ganger kan du se virkelig hvordan det sprer seg. Dette kan virkelig gjøre deg redd. Og da legene snakker også av en svulst. Men så ille som det høres ut, er dette ikke. Det er sant at en Blutschwamm er en godartet svulst, en plutselig overvekst av blodkar. Men grunnen er ikke farlig. Også hemangiom forsvinne av seg selv igjen. Men dette kan ta - ofte flere år. å skille klart fra en Storchenbiss eller en fødselsmerke er et hemangiom ved at den er litt hevet. Derav navnet kommer svamp.
Også hemangiom er trygge


For dere som foreldre viktig: Du har ikke gjort noe galt, enten i omsorgen for barnet selv under svangerskap og fødsel noe gikk galt. Hvorfor hemangiom, en føflekk eller fødsel merker oppstår, er fortsatt ikke helt klart. Det er - selv om svaret litt fornøyd - bare en freak av naturen. Og viktig ting er at lesjonene er alt trygt for barnet.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 84