Gravid etter periode – er det mulig?

"Jeg fikk mine dager i svangerskapet." Det kan ikke være. Hvorfor graviditet til tross for perioden er ikke mulig og som blødning er normale: fakta sjekk!

Er det trygt? Biologisk umulig!

Gravid etter perioden - Er det mulig?

Gravid etter periode - er det enda mulig?

© iStock

Selv om mange kvinner rapportere dem, for å ha langt sine perioder i svangerskapet i det, dette kan ikke være rent biologisk. Fordi graviditet og menstruasjon kunne ikke vært mer forskjellige og gjensidig utelukkende.

I løpet av endometriet, som har bygget seg opp i løpet av syklusen blir avvist med en blodstrøm. Det er ikke lenger nødvendig. Akkurat disse livmorslimhinnen er brukt, men i tilfelle av befruktning, for i det egg reir ett. Liten blødning på tidspunktet for implantasjon, men ofte skjer - og er også ofte forveksles med normal menstruasjon, selv om det svakere og vanligvis viser seg som spotting. Hvorfor det blør i det hele tatt? Etter befruktning, blodårene i livmoren forstørre i forberedelse for graviditet - de kan bli skadet ved innebygging.

Blødning ikke uvanlig tidlig i svangerskapet


Nå tenker du kanskje: Vel, er Einnistungsblutung en enkelt sirkulasjon - men hva med de kvinnene som får tiden til tross for svangerskapet utvikler seg? Den klart svar er: Igjen er det ikke menstruasjon. Spesielt tidlig i svangerskapet liten vaginal blødning oppstår ofte - og er først ingen grunn til bekymring.

Årsaken er vanligvis hormonelle endringer, kroppen tilpasser seg svangerskapet og greit "satt opp" til alt, det bare kan blø noen ganger. Dette blødning kan også forekomme syklisk, slik at kvinner lett forveksles med den perioden. Men de er mye svakere i saken, som regel er det bare spotting eller noen få dråper. Skillet av blødning tidlig i svangerskapet, og perioden kan være vanskelig hvis det tidligere er hormonalt (for eksempel, pille) ble forhindret, da dette reduserer varigheten og intensiteten av menstruasjonsblødning ofte.

Som allerede nevnt, lett blødning under svangerskapet er ufarlig i de fleste tilfeller. Men hvis blødningen er mer eller stopper smerter eller andre symptomer, bør en graviditet utenfor livmoren eller abort utelukkes. Gå til legen er så absolutt nødvendig. Det samme gjelder hvis du er veldig bekymret.

Gravid etter pille?

Det er kvinner som blir gravide til tross for å ta pillen. Med en Pearl Index på 0,1 til 0,9 (statistisk er ikke engang en av 100 kvinner blir gravide innen ett år), hormonelle prevensjonsmidler svært trygt - så det er lite sannsynlig at effekten av p-piller "mislyktes." De fleste av de "Tropi-barn" er unnfanget på grunnlag av inntak feil - si pillen er ikke tatt regelmessig. Dessuten kan visse medisiner som antibiotika og johannesurt redusere effekten eller avbryte. Kraftig gastrointestinale infeksjoner med oppkast og diaré er et annet element av usikkerhet. I alle disse tilfeller blir legemet følger ikke med tilstrekkelig mengde av hormoner, er eggløsning ikke undertrykkes i tvil. Resultatet: en graviditet. 

Og hva om blødningen?
Tenk deg at du er gravid etter pille. selvfølgelig du ikke forventer det og ta det som vanlig er fortsatt en. Da kan det komme i pille bryte en liten blødning eller spotting. Grunnen: blødning i pille pause er strengt tatt ikke periodiske blødning, men såkalt bortfallsblødning. På grunn av den pille hormonnivået i kroppen holdes konstant. Eggløsning undertrykkes og derfor endometrium mindre strukturert som når en potensiell syklus. I å ta pause hormontilførsel plutselig stopper (på grunn av bortfallsblødning) - blødning oppstår. Perioden under pillen er nesten ikke "ekte", men kunstig.

Hvis du tar pillen og er gravid, men vet ikke ennå - dette er ikke optimal. Men heller ingen grunn til panikk hodeløs: Studier har vist at risikoen for misdannelser av barnet ikke er høyere enn under normale omstendigheter. Likevel, selvfølgelig, er sant: I fravær av bortfallsblødning eller andre symptomer som indikerer en graviditet, bør du ta en graviditetstest tidlig eller gå til gynekolog.

 Gallery


Ømme bryster, kvalme og Co.- disse symptomene kan tyde på en graviditet.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 + = 24