Cum på mobiltelefonen: Så gå fruktbarhet tester i dag

Den smarte telefonen kan gjøre. I fremtiden, selv måle kvaliteten på sperm av menn. Amerikanske forskere har utviklet en test som kan utføres enkelt ved ist.Jedes app sjette par i Tyskland har en ufruktbarhet. Men like sannsynlig som kvinner til å møte sterilitet det. Det handler om tolv prosent av menn over hele verden som har problemer med fruktbarheten. Nå hinder for å få testet sin egen sperm kvalitet blir lavere. Menn vil ikke lenger være avhengig av stressende og ofte pinlige besøk på sykehuset nå, de kan i stedet bli vurdert kvaliteten på sæd på billig og enkel måte: Amerikanske forskere har utviklet en sperm-sjekk system for privat bruk. Ifølge idé i tidsskriftet "Science translasjonell medisin" sjekk bør være å håndtere som en graviditetstest tilsvarende enkel. Så langt foreligger systemet bare som en prototype, en godkjenning til amerikanske myndigheter, men er planlagt.

Fruktbarhet Test på telefonen

For å måle kvaliteten på sæden med smart telefon, er mobiltelefonen festet til en optisk tilbehør. man ikke er forberedt på sperm prøven kan nå lastes på en måte en klemme og skyves inn i tilbehøret. Nå kameraet for smart analysert sperm motilitet konsentrasjon og - på mindre enn fem sekunder. En app hjelper brukeren til søknaden. Materialkostnadene forventes å beløpe seg, ifølge forskerne til ikke mer enn fire euro.

Sperm Test med en smarttelefon

Dermed blir fruktbarhet test fuktioniert med smartphone

© bildet allianse / M. K. Kanakasabapathy / Science translasjonell medisin / dpa

Den gruppe ledet av hovedutprøver Hadi Shafiee fra Harvard Medical School har testet systemet i 350 sædprøver og nøyaktigheten av resultatene sammenlignet med konvensjonelle fruktbarhet tester. Her, sperm-kontrollsystem for husholdningsbruk oppnådd en nøyaktighet på mer enn 98 prosent for prøver med en konsentrasjon på mindre enn 15 millioner sædceller pr millimeter og / eller en prosentandel av motile spermier er mindre enn 40 prosent. Dermed kan systemet en pålitelig vurdering av sædkvalitet basert på kvalitetskriteriene for Verdens helseorganisasjon.
mulig for kontroll av vasektomi pasientene

En annen bruk for systemet ser forskerne i oppfølgingen av vasektomi pasienter. Fordi for å sjekke suksess for sterilisering, pasienter må sjekke jevnlig i flere uker om deres sæd forblir stort sett fri for sperm. Disse pasientene trenger å se en lege regelmessig. Et system for hjem ville være en stor lettelse for disse pasientene. 

Uten medisinsk behandling er ikke om

For en første orientering slikt system er sikkert nyttig, men representerer ikke en erstatning for en laboratoriediagnostisering av en spesialist. Fordi i en undersøkelse, for eksempel, ikke bare det sædcelletall og motilitet kontrolleres, men også andre parametre, slik som formen. En trenet sensor se også om andre celler som er lokalisert i den prøve som kan påvise testikkelsvikt eller andre sykdommer. Selv personlig forhold til den legen som hjelper menn å forholde seg til resultatet er viktig og kan ikke erstattes av en selvtest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4