Forbud mot arbeid under svangerskapet

Vi gir en kort oversikt over forbudet mot sysselsetting under graviditet. Lære hva som fungerer lov og som er forbudt, og når den såkalte individuelle ansettelses forbudet gjelder.

Det generelle forbudet mot ansettelse på et øyeblikk

I korte trekk: Forbudet mot ansettelse er en del av moren Protection Act (Muschg). si: Og forbud mot sysselsetting under svangerskapet beskytter din helse og din baby - med flere advokat poeng. I det er akkurat disse verkene satt kanskje ikke lenger utøve den gravide kvinnen. Først og fremst de aktiviteter som er fysisk krevende, har et høyt risikopotensial eller utgjøre en høy risiko for skade er. I detalj er følgende forbudt lovlig garantert:

• arbeid hvor gravide skadelige virkningene av skadelige stoffer eller stråler, støv, gass eller damp, varme, kulde eller fuktighet, vibrasjoner eller støyeksponering.
• arbeid der gravide har økt risiko for infeksjon.
• Arbeid med økt risiko for ulykker, å skli særlig risiko for å falle eller krasje.
• arbeid hvor tung last må tas regelmessig (regelmessig eller av og til fem kilo 10 kilo)
• arbeid der gravide kvinner ofte strekke eller bøye eller hvor de sitter fast eller har å holde lutende.
• Arbeid på utstyr og maskiner med høy Fußbeanspruchung.
• generelt arbeid på samlebånd og akkord.
• arbeide på søndager, helligdager og nattarbeid 20-6 PM. Unntak er gjort i catering, sykepleie, landbruk og i show business.

Disse aktivitetene faller fra begynnelsen av forbudet i sysselsettingen for gravide. Noen andre forbud bare tre i kraft med utvikling av svangerskapet. Dermed ...

• etter den tredje måneden arbeid forbudt på slede (drosjer, busser og tog, etc.) og
• etter den femte måneden på arbeidet er forbudt, som du må være konstant (maks. Fire timer per dag er tillatt).

Gravid på gefählricher arbeid på sagen

Spesielle regler for lærere

Selvfølgelig er det forbud mot ansettelse skal beskytte gravide kvinner. Men det også leses som en lang liste over "Du må ikke". Det er forståelig at noen kvinner føler seg ute på grunn av det. Til slutt, de er "bare" gravid og derfor ikke som hemmet. Men det kan ikke rokkes. Arbeidsgiver er pliktig til å følge svangerskapspermisjon og dermed til forbud mot sysselsetting. Hvis det er mulig, kan arbeidsgiveren hans gravid arbeidstaker tilby et alternativ arbeidsplass - bare et sted langt borte fra de nevnte farekilder. Ofte omfatte aktiviteter i administrasjonen.

Siden 2005, dessuten gjelder den såkalte EU Biostoffverordnung. Det er spesielt viktig for gravide kvinner i det medisinske feltet, for sykepleiere og for lærere. Fordi i henhold til forskriften, barnehager, barnehager, pleie- og omsorg fasiliteter, klinikker og Arztpraxes bli klassifisert som risiko arbeid. Gravide kvinner må være i stand til å demonstrere en tilstrekkelig immunbeskyttelse, ellers får de arbeidsforbud. Bare typiske barnesykdommer som kusma. Meslinger, røde hunder, vannkopper er svært farlig for fosteret øker risikoen for misdannelser, risikoen for tidlig, spontanabort eller dødfødsel. Det vil si, en nærmere titt inn i vaksinasjonsattest er avgjørende for forbudet mot ansettelse i løpet av mai graviditet.

Personlig forbud mot ansettelse hos en legeattest

Men i tillegg til disse generelle regler og forbud også til individuelle behovene til gravide mottatt. Tross alt, går ikke hver graviditet akkurat det samme og graviditet symptomer kan byrden kvinner til ulike grader. Da det personlige sysselsetting forbudet kan tre i kraft. Gravid har mulighet til å la utstede en attest fra legen sin: I det, bekreftet han til dem om og hvorfor de ikke lenger lov til å utøve visse arbeid av helsemessige årsaker.

Eksempler på en individuell ansettelsesforbud er sterke og langvarige graviditet kvalme og oppkast, alvorlige ryggsmerter, spesielt mot slutten av Schwangerchaft men også en følsomhet for sterk lukt, som du er stadig utsatt for på jobb.

Forresten: Enten individuell eller generell forbudt, lønn du vil fortsette å bli betalt av arbeidsgiver. Så du er også økonomisk sikker når du ikke lenger lov til å jobbe.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 1 =