Sagan Maker – En gång i tiden Walt Disney

Peter Pan, Askungen eller Mowgli: Det finns barndomsminnen av hjältar, magiska världar och känna att allt verkar möjligt. Walt Disney har alltid stått för denna magiska Allt som gör den speciell varje film. Filmen börjar "The Pirate Fairy" (Juni 12) vi vågat en exklusiv titt bakom kulisserna med andan i Walt Disney nachzuspüren.Es är tyst här. Inte döda tyst, inte obekväm. Nej. Det är mer att vila, som vi känner från museer. På något sätt vördnads, respektfullt. Något är i luften, som tar dig automatiskt att viska. Och även om orden bara andades, de klart: "Vi bevarar här ungefär 6,5 miljoner enskilda ritningar. Den äldsta av dem är redan över 90 år gammal. " Fox Carney ler stolt som han pekar på ett fåtal utvalda blyertsteckningar. Hela hans person utstrålar samma lugn som hela byggnaden där han arbetar: den Animation Research Library (ARL) hos Walt Disney.

Biblioteket är hjärtat i Walt Disney Company och Fox Carney sin förmyndare. Här alla ritningar hålls, sedan början av Disney Studios drogs. Alice i Underlandet, om Törnrosa, Djungelboken och Peter Pan: de är alla här, i alfabetisk ordning och omsorgsfullt som ett ark i små lådor. De arkivskåp är tippa fyllt två meter hög och bas med kreativitet som i slutändan den animerade klassiker från Disney har dykt upp. Filmer som har skapat också hjältar. En av dessa hjältar är på brickan pekar på Carney.

Vy över original Skiztzen i animation Research Library

I Animation Research Library alla ursprungliga ritningar av Disney Company hålls. De tidigaste skisserna är över 90 år gammal.

© Disney

Det är Peter Pan. Peter Pan på DIN A-4 ark. Stroke för stroke, monteras till en enkel skiss. Dessutom Kapten Krok och Tinkerbell kurs. Om man tittar närmare du kommer att märka de årliga siffrorna: April 1949 skisser av 1950 och 51. händerna bakom ryggen och för bättre sikt lutar framåt, andningen avbryts tillfälligt. bit papper alltför värdefull i hans ansikte, alltför känsliga penndrag: automatiskt när han strypt rösten, vägrar kroppen att andas. Ett antal han inte kunde namnge det alla här var för hela Walt Disney Company för stor, immateriell primärt värde. Den Animation Research Library bevarar individualitet, det unika i varje Disney karaktär och i slutändan dess väsen. Och det är mer än bara en bild. Syftet är att bevara rörelsen, ansiktsuttryck och gester för varje siffra.

Tidsresor - tillbaka till början

"Dessutom har vi därför vårt arbete i ARL startade", säger Peggy Holmes. Hon skrev historia för senaste äventyr Tinkerbell "Tinkerbell och pirat fairy". För detta vågade animation och produktionsteam en speciell steg. För allra första gången de ville Under perioden innan de första Disney-filmer resor. För att vara exakt, i en tid då inte existerade Peter Pan, utan snarare Captain Hook och Tingeling - bara en yngre version. Att göra en ung James Hook; en stort ansvar, det såg hela laget lite vördnad. "Vi vet alla vad stora konstnärer fanns före oss och vad de har skapat. För att möta denna efterfrågan, var en stor utmaning ", säger Raymond Shenusay av animering team.

Original skiss av kapten Hoock

Original skissar vid Captain Hook

© Disney

Och ändå, uttömma gränserna mellan vad man kan förändras i Hook och får inte ändra på det var en för honom, framför allt, jättekul. Han flinar fräckt. I detta flin kan ni tänka er bara alltför väl vad en glädje det har faktiskt gett honom, för att kunna ändra en ikon som Hook. Vården men inte kvar på banan. Movement, gester och ansiktsuttryck i den gamla Hook var noga studeras i ARL och överförs till hans yngre jag. Men på något sätt är det främst näsan. Näsan och hakan. De gör Hooks har en unik och ger tittarna en idé som faktiskt bakom unga och charmiga James.

Det är denna aning, som löper genom hela filmen, provocera nyfikenhet högt. Skallen stenar, piratskepp och denna pirat med den distinkta näsa: På något sätt en före det okända. "Det är detaljerna. Ingen egentligen inser att de är där och ändå skulle sakna dem om de saknas, "sammanfattar Jenni Magee-Cook på sak. Hon är producent av "The Pirate fen" och hjälpte Peggy Holmes i genomförandet av sina idéer. Av vilka det var många. Den unga Hook var en av dem. Holmes skapades för filmen ytterligare ny karaktär: Zarina. Zarina borde vara helt annorlunda. De bör vara annorlunda än alla andra feer. Mer än så bör det även ifrågasätta hela världen av älvor. "Det var tydligt att Zarina ska vara en missförstådd, begåvad och nyfiken älva som har på något sätt aldrig funnit sin plats i dalen av älvor," sade Holmes. Och så hon lät upptäcka en helt ny värld Zarina, en värld av pirater. Och gör fairy även summariskt till kapten.
"De första mönster var för söt"


Där vi skulle vara tillbaka i detaljerna. När allt kommer omkring, en älva som inte passar till de andra feer, naturligtvis, behöver en annorlunda design. Holmes satt länge tillsammans med designern Ritsuko Notani och feilten till Zarinas figur. "De första mönster var för söt. Zarina var tvungen att ha en starkare, "mer atletisk och mindre bräcklig, säger Notani. Men ändå inte får förlora Loving värden. Den balansgång mellan pirat och fen gjorde förmodligen den svåraste. Notani: "Om vi ​​hade Zarina för söt gjort, skulle det ha varit osannolikt att hon ensam springer hemifrån. men det måste vara ett tecken, som man vill något dåligt. " Holmes har därför behållit sin animering laget, utan tvekan på tårna och frågade värld älvor på huvudet.

Skisser av Zarina i olika poser

Zarina från topp till tå: arbetet karaktär designer Ritsuko Natoni

© Disney

Så lägg lite Zarina i Peggy? Eller åtminstone en bit i Peggy Zarina? När du ser petite lilla kvinnan med perky utseende som skulle kunna övertyga en hel grupp av dem, att bringa ordning i Disney universum röran, Det är förmodligen fortfarande den senare. "Jag älskar Peter Pan. Allt vi har ändrat vår historia, baserad på kärlek och respekt för det ", säger Holmes. Det ansvar som vi har för filmen, är alla så medvetna om här. Kanske för att Walt Disney är mer att göra i filmer som företag. arbets tales beslutsfattare här.
En värld av sagor beslutsfattare


Ungefär som magiker, skapar de magiska världar. Ta världar som inspirerar barns hjärtan, fångas och vanligtvis varar livet ut. Det är denna magiska "något", som utgör fascination. Men däri ligger en särskild skyldighet för sagan beslutsfattare. Å ena sidan den fantastiska världen ska behållas av Disney med varje film, å andra sidan - och detta är ännu viktigare - transporteras varje film värden även: sann kärlek, sann vänskap, medkänsla, lojalitet och mod. Egenskaper som kan tro på det goda. "Världen bara för att se hur det är, ibland kan vara ganska deprimerande. Därför måste tillåta barn att tro. Tror att drömmar kan bli verklighet och ingenting är omöjligt "verkar Corney säger med eftertryck. Denna anda av Disney att hävda att det var helt enkelt viktigt för honom. Och det verkar, bara den som är av samma åsikt, beviljade han inloppshelgedomar som han vakter.

 Gallery


Vi besökte i Disneytoon Studios och skaparna av "The Pirate Fairy" träffad.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 + = 63