familie.de möter Annette Frier

Skådespelerskan Annette Frier fortsätter på tyska grundskolor för barns rättigheter. I familie.de intervju avslöjar hon varför de så viktiga ist.Welche rättigheter har barn? Att medvetandegöra grundskoleelever i detta ämne, skådespelerskan Annette Frier går med dem på en "World Tour för barns rättigheter" (Www.wir-kinder-haben-rechte.de). Eleverna lär sig en hel del om situationen för barn i utvecklingsländer och lära de rättigheter och lagar för barn i Tyskland och i hela världen. I den gemensamma åtgärden med det tyska Child Protection Association och ROLAND juridiska Annette Frier besökte grundskolor i hela Tyskland. familie.de kunde vara där och träffade Annette Frier för en intervju i grundskolan på Bern gata i München.

familie.de: vad som rör du att kämpa särskilt för denna åtgärd?

Annette Frier: Åtgärden ROLAND rättsligt skydd tillsammans med tyska Child Protection Agency var välvilligt inställd till mig från början. Jag tycker det är bra att gå direkt till barnen i skolorna för att försöka förmedla dem mer självförtroende och säga: Du har också rätt, precis som vuxna! Detta är för barnen faktiskt en ny idé och gör något för dem. I mina ögon är det faktiskt det bästa förslaget att barnen gå med barnens rättigheter pass hem kan prata med sina föräldrar och vänner om det.

familie.de: Du själv har barn, tre år gamla tvillingar. Be för två eftersom även en vissa rättigheter, eller de redan medvetna om sina rättigheter?

Annette Frier: Ja, men jag kräver hemma också mina rättigheter. Så jag har en känsla av att vi ibland skulle tala om rättigheterna för de vuxna i hemmet. (Skrattar) Min instinkt säger mig att jag för närvarande har dra gränsen, och inte mina barn.

familie.de: Två i ett: Vad är det dagliga livet med dina tvillingar?

Annette Frier: Han skiljer sig från månad till månad. När vi har blivit vana vid en daglig rutin, kommer han att ersättas av nästa. så det händer en hel del, det är den stora saken. Just nu är den nuvarande situationen att barnen går till dagis. Och vi är tillbaka normala människor och vara en del av det sociala livet. Föräldrar läser tidningen och så vidare. (Skrattar)

familie.de: Din nuvarande kända roll är verkligen att en advokat Danni Lowinksi. Vad Danni och Annette gemensamt?

Annette Frier: Förmodligen mer än jag skulle vilja. Jag spelar alltid denna roll även ett halvår i taget. Eftersom så mycket av mitt temperament och min karaktärs insidan. Men biografiskt har vi inget gemensamt. Men naturligtvis roll är bra eftersom Danni också så är en liten hjältinna. Eftersom jag redan märker att det har socialt viss påverkan, så att spela en roll och även står för något. Och jag skulle säga att mina sociala frågor är mycket viktiga. Det är därför jag är så mycket mer att jag kan spela en roll som denna.

familie.de: På Barnens Ljudbok "Kosmo & klax" låna och författaren Alexandra Helmig Kosmo, Klax och Co. Deras röster. Kan du tänka dig att göra ännu mer i barn riktning, så att skriva en barnbok eller en pjäs?

Annette Frier: Det beror på innehållet. Tyvärr skulle jag just nu för sådana projekt nolltid. Jag har nyligen med Michael Mittermeier "Bloody hell, en sovande" läsa. Så vad gör enormt kul eftersom du bara vissa friheter, sett och språkligt. Det finns också möjlighet och utmana dig som har i pjäser för barn. Barn har faktiskt alltid vilja ändra på dialekter och så vidare. Men något kostar alldeles för mycket tid. Jag hade mycket stor önskan att repetera med barn spelar. Jag gjorde det så bra under min teater träning. Jag tycker det är bra om lärarna gör det. Även om detta är en enorm uppgift, men det kan vara barnen verkligen något nära att installera som tar tills de är vuxna.

familie.de: julen kommer. Vad ger du dina barn och din man till jul?

Annette Frier: Den perfekta present till min make jag kan naturligtvis här inte avslöja efteråt han läser (skrattar) För barnen planerar vi en stor studsmatta för utomhusbruk .. Från mormor, moster, morbror och så vidare. Sedan finns det en liten sak från oss föräldrar och det är det. Vi kommer att hålla det i sitt sammanhang. Vilket är kär för oss förra året om huvudet. Från denna har vi lärt oss, förhoppningsvis.

familie.de: Vad vill du i julklapp?

Annette Frier: Var ska man börja? Peace.

(Interview: Tanja Thurner)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 39