Håravfall etter svangerskap

Ikke før er barnet i verden, er i mange kvinner over med håret. Håret er kjedelig - og faller ut. Hva er det med håravfall etter graviditet om? Og hva kan du gjøre med det?

Hvis håravfall normalt etter fødselen?

Håravfall etter svangerskap

© iStock

Hår overalt: i børsten, i liten sil i dusjen, på teppet, på puten. Og på hodet de får mindre. Mange kvinner klager over at de kjører etter fødselen hår og reagere - forståelig nok - med angst og panikk. En er lik første: eksisterer ikke grunn til bekymring. den såkalte postpartum effluvium (Økt håravfall etter fødsel) kan forklares helt normal og lett.
Hvorfor lider mødre fra hårtap?

Egentlig urettferdig: De strekkmerker og mørke sirkler grunnet søvnmangel også økt hårtap skjer. Og akkurat nå, hvor nybakt Mamas er tynn hud uansett og kan ikke finne tid for sin skjønnhet program! Årsaken til håravfall er relativt enkelt - og som sådan skyldte mange endringer under og etter svangerskapet hormoner: I løpet av svangerskapet mer hår enn vanlig i vekstfasen blir holdt av østrogen boost. Etter fødselen faller østrogennivået plutselig - og kroppen sender hårene fra vekstfase å hvile fase hvor de fortsatt i noen tid. Og etter ca tre måneder med fall denne hår som, takket være graviditet "forsinkelse" fra da. Forresten: amming hårtapet har ingenting å gjøre etter graviditet i! Det er en gammel koner tale.
Hva hjelper i Håravfall etter svangerskap?

Hudleger anbefaler: Hold deg unna sjampo eller hår tonics, falbyr økt hårvekst. I praksis bare én ting: tålmodighet. Pass på at du spiser et sunt kosthold og få nok vitaminer og mineraler for å være. Og nyte den nye lykke til med babyen din! Du vil se at etter ni måneder til ett år, har problemet helt ferdig av seg selv. Med lengre hår er da merke til at vokse mange kort hår ved hårfestet - for karakteren: Nå hårvekst til det normale.

Spennende fakta om hår

 • 1/6

  ca 100000 hårene vokser på hodet.

 • 2/6

  Hår vokser mellom en og to centimeter i måneden.

 • 3/6

  Et tap på ca 100 hår om dagen er normalt.

 • 4/6

  Blonde hår er vanligvis tynnere enn mørkt eller rødt hår.

 • 5/6

  Et hår vokser i gjennomsnitt tre til fire år, så det går inn i en dvalemodus i flere måneder, hvor det ikke lenger er økende - og til slutt faller ut.

 • 6/6

  For håret er det beste hvis du presse ut vannet fra håret og ikke gni håret tørt.

Hva gjør jeg hvis håret tap fortsetter?

Hvis du har ni måneder etter fødselen føler at hårtap er ikke blir bedre, bør du kontakte din gynekolog til problemet, eller ta kontakt med en hudlege. Han vil undersøke om du lider av et protein, vitaminer, sink eller jernmangel på grunn av graviditet og amming. Et næringsstoff underskudd lett kan fikse - og en alvorlig Erkan Kung smittet heldigvis nesten aldri bak den stygge fenomenet håravfall i det første året med baby.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − 88 =