Skarlagensfeber: Symptomer, Bilder og behandling

Skarlagensfeber er som røde hunder eller vannkopper er en vanlig barnesykdom. Hva er scarlet fra? Hva er symptomene og hvordan går infeksjonen? Finn svar på ditt Fragen.Im motsetning meslinger og vannkopper er skarlagensfeber forårsaket av bakterier. Nærmere bestemt, etter Gruppe A streptokokker (Streptococcus pyogenes). Disse er blant de hyppigste årsaker til bakterielle infeksjoner i de øvre luftveier, spesielt mandlene og den bakre faryngeale vegg (Streptococcus tonsillitt).

Skarlagensfeber oppstår vanligvis hos barn i alderen mellom tre og åtte år på, men voksne er ikke immune mot infeksjonen. Ikke engang om de hadde skarlagensfeber før.

Skarlagensfeber symptomer og sykdomsprogresjon

Skarlagensfeber er smittsomt, finner sted overføring av bakterier ved å smøre og dråpe infeksjon, dvs. ved hosting, nysing og fysisk kontakt. etter en Inkubasjonstid på én til fem dager kommer de første tegn på purpur på: Barnet klager over sår hals, ikke kan svelge ordentlig og har feber. Det er også blekhet og slapphet. Hvis du ser i nakken, ser du følgende: ganen, drøvelen og mandlene er lyse rødt. På mandlene gulaktig belegg (Stippchen) forekommer gradvis i utseende, som kan være tilstede i begynnelsen. 

Den typiske & quot; jordbær tunge & quot; i skarlagensfeber: hvordan det ser ut. (Foto: Dr. Rautenstrauch)

den typiske "jordbær tungen" i skarlagensfeber: hvordan det ser ut.

© Dr. Rautenstrauch

Disse symptomene er hudlesjoner. Den typiske fløyelsaktig feinfleckige scarlet rash sprer seg til lysken og armhulen området til hele kroppen. Bare området rundt munnen er påfallende blek. Lymfeknutene i kjeven er smertelig hoven.

fløyelsmyk, feinfleckiger scarlet rash

fløyelsmyk, feinfleckiger scarlet rash

© Dr. Rautenstrauch

Typisk også: Scarlet tungen eller jordbær tungen. Tungen er bringebær i streptokokkinfeksjon etter to til tre dager, lagt ofte kommer en purulent rhinitt, som scarlet patogener akkumuleres i de bakre nesegangene. I alvorlige tilfeller kan det også føre til en mellomøret infeksjon eller bihulebetennelse. Etter de første dagene av sykdommen, den scarlet rash forsvinner, barnet virker nå påfallende blek - med unntak av jordbær tungen og Crimson hals.

Uten antibiotikabehandling kan forverre ca. 14 dager etter starten på nytt etter en hvileperiode på staten. Her er det viktig å opprettholde tilstrekkelig hvile.

Skarlagensfeber symptomer inkluderer:

Perioral blekhet: Til munnen er ikke en scarlet rash

Perioral blekhet: Til munnen er ikke en scarlet rash

© iStock

➤ sår hals, spesielt når du svelger
➤ crimson betent hals
➤ røde, hovne mandler, i løpet med gulaktige innskudd
➤ blekt ansikt, spesielt rundt munnen
➤ myke, hovne, smertefulle lymfeknuter under kjeven i kontaktvinkelen
➤ rødlig, feinfleckiger, fløyelsaktig utslett (ikke kløende!), Som begynner i inguinal og armhulen (utsparing i munnen området)
➤ hvite belegg tungen, som er bringebær i løpet av sykdommen ("jordbær tungen" eller "jordbær tungen")
➤ feber
➤ i helbredelsesfasen avskalling av huden, spesielt på fingre og tær

behandle med antibiotika skarlagenrød

Den typiske scarlet tungen oppstår vanligvis etter to til tre dager.

© Dr. Rautenstrauch

En scarlet-infeksjon er en vanligvis med antibiotika behandles enten i juice eller tablettform. I tillegg er tilstrekkelig Hvile og omsorg viktig slik at infeksjonen helbreder bedre. Den tidligere typiske følgetilstander av scarlet som revmatisk feber, nefritt eller myokarditt, som skjedde hovedsakelig i tredje uke av sykdommen skyldes antibiotikabehandling og god ernæringsstatus av barn har blitt svært sjeldne.

en vaksinasjon mot Streptokokkinfeksjon eksisterer ikke, du kan plugge den inn igjen etter en infeksjon som voksen. Har barnet ditt har skarlagensfeber, bør den ha så lite kontakt med andre for å redusere risikoen for infeksjon. Smittsom Scarlet feber er opp til 24 timer etter initiering av antibiotikabehandling. Er ikke et antibiotikum som brukes er opp til oppløsningen av symptomer smitte - så om tre uker.

Tre vanlige spørsmål om Scarlet

➤ Hvor lenge scarlet?


The Scarlet Aussschlag forsvinner, huden skreller.

The Scarlet Aussschlag forsvinner, huden skreller.

© Dr. Rautenstrauch

Uten antibiotikabehandling Skarlagensfeber er holdt i ca 3 uker. Deretter hele huden, spesielt på sålene og palmer skreller. Det var først etter fire uker barnet er normale belastninger igjen, idrett det tillatt etter en skarlagensfeber sykdom disken først etter seks uker.

➤ skarlagensfeber utslett eller minst meslinger / røde hunder?
I motsetning til meslinger og røde hunder litt hevet scarlet rash ikke klør. I mildt press (for eksempel med en trespatel) falmet han for en kort tid. Utslett kan også være fullstendig fraværende i et gjentatt infeksjon.

➤ Når legen? 


Dersom den mistenkte skarlagensfeber vedvarer, bør du alltid gå med barnet ditt til legen. Han kan vurdere alvorlighetsgraden av infeksjonen. Dersom antibiotika skal bli administrert, sykdommen overvåkes nøye anerkjent i tid for komplikasjoner og behandle.

 Gallery


Hos spedbarn og barn utslett er ikke uvanlig. Men hva gjør den unge, egentlig? Vi gir litt hjelp.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

76 + = 81