Vannkopper: symptomer, bilder og vaksinasjon

Og plutselig er det all kløende pustler: Hva du trenger å vite om vannkopper, dets historie og vaksinering, hva symptomene oppstår og ser ut som sykdommen.

Hva er vannkopper i det hele tatt?

Barn med vannkopper i ansiktet

Vannkopper kløe ganske forferdelig.

© www.kinderaerzte-im-netz.de

er kjent Kopper (eng. Kylling pocks) som "klassisk" barnesykdom. utløser varicellainfeksjon av herpes zoster virus. Hvis sykdommen en gang sto, selv om det er en livslang immunitet, men er helt kommer til herpes viruset fortsatt ikke. Resten nemlig i nerveender, og kan være aktive i voksen alder igjen - som smertefulle helvetesild. Vannkopper er fortsatt mye brukt til tross for vaksinering anbefalinger fra STIKO, som også er fordi at smitte av mange foreldre som heller ufarlige og hos friske barn mellom to og ti år stort sett helbreder raskt og uten konsekvenser. Hos voksne og ungdom over 16 år, men vannkopper kan også ta en mye mer alvorlig.
Som du satt på med vannkopper?

Navnet sier alt: Vannkopper er svært smittsomt, nesten hver person som kommer i kontakt med en pasient infisert. Patogener kan overføres fra person til person ved nysing, tale og puster, men også gjennom forurensede gjenstander. Svært smittsomt, det sårvæske av Kopper sår, hvis de blir ripete eller stige av seg selv. Forresten: Helvetesild er ikke så smittsomt som viruset ikke overføres gjennom luften.

Vannkopper oppstår vanligvis over hele kroppen

© www.kinderaerzte-im-netz.de

Fra den dagen av smitte til utbrudd av vannkopper det tar vanligvis 12 til 16 dager Inkubasjonstiden er derfor ca. to uker. er smittsom med vannkopper lider allerede opp til to dager før utbruddet av symptomene, og til siste blemmer er klaka.

➤ La diagnosen "kopper" sikre av en lege. Ring dine mistanker, men først i praksis for å hindre spredning til andre med vannkopper - fordi i babyer og gravide kvinner, kan sykdommen føre til alvorlige komplikasjoner.

➤ Har barnet ditt har vannkopper, det må ikke på skole, barnehage eller andre felles fasiliteter (infeksjon Protection Act). For å unngå infeksjon, bør du definitivt informere skole, barnehage og Co ..
Vannkopper kopper~~POS=HEADCOMP symptomer

I begynnelsen, vannkopper viser heller uspesifikke symptomer som lett feber og tretthet. Bare mellom Tredje og femte dagen av sykdom danner typisk utslett. Først linse store røde flekker, som er raskt vannholdige blemmer. Boblene brister og skorpe over. I spruter nye vannkopper kommer slik at alle stadier - flekker, sår, skorper - samtidig opptrer sammen (såkalt "stjernehimmel"). Dette utslett er svært kløende. Foruten huden, inkludert hodebunnen og munnslimhinnen og kjønnsorganene berøres av vannkopper, som ofte forårsaker mest uutholdelig kløe. Inntil de siste boblene blir helbredet det tar omtrent fem til ti dager. Fever for vannkopper er mulig, men sjelden stiger svært høy. Når healing den betente sår små arr, de fleste som forsvinner etter en tid oppstår.

Vannkopper kopper~~POS=HEADCOMP symptomer

Kopper symptomer på et øyeblikk


Behandling av vannkopper

Siden Kopper er forårsaket av et virus, er behandlingen begrenset i de fleste tilfeller til lindre symptomer. Unntaket er barn og voksne med medfødt eller forårsaket av alvorlige tilstander immunsvikt - de kan i løpet av fire dager etter infeksjon ved administrering av antistoffer (hyperimmunt globulin) eller et medikament som forhindrer formering av virus (antiviral), er beskyttet ,

Vannkopper i baby og småbarn

Vannkopper i babyer og småbarn - ofte mindre pustler

© www.kinderaerzte-im-netz.de

Symptomlindring bekjempes hovedsakelig kløe. Fordi det kan være meget sterk og overdreven skrape senere synlige arr kan forbli. Mot kløe av pustler, for eksempel, sink salve nyttig, men også behandling med antihistaminer (Anti-allergi medisiner).

Hva annet kan du gjøre?
Pass på at barnets hud er ikke varm og fuktig, noe som forsterker den pinefull kløe. Korte negler minimalisere faren for skade (og med det være fare for en ytterligere infeksjon av bakterier), fordi alle klør ofte ikke kan unngås.
Vannkopper kopper~~POS=HEADCOMP komplikasjoner

I mange tilfeller kopper leges uten problemer. Før det første året, og etter 16 år Imidlertid har sykdommen en større risiko for komplikasjoner, altså oppstå flere sykdommer på, for eksempel: en mellomøret infeksjon, lungebetennelse eller bronkitt. Sjeldne, men svært alvorlige nevrologiske komplikasjoner som betennelse i tykk - eller lillehjernen. Spesielt utsatt for veldig alvorlig sykdom er:

• babyer fordi deres immunforsvar er ennå ikke moden
• Gravide kvinner, siden vannkopper kan smitte fosteret
• Personer med svekket immunforsvar (for eksempel kronisk syke, eldre)

Meget alvorlige komplikasjoner er å forvente i barn med forstyrrelser i immunsystemet eller dets undertrykkelse (f.eks, kjemoterapi). Som en livstruende systemisk sykdom med beslag og koma (såkalt Reyes syndrom) kan, for eksempel, i disse barna er hevet med vannkopper ved administrering av acetylsalisylsyre (ASA, aspirin).

➤ vannkopper er farlig for gravide, les mer detalj om det!
Beskyttelse av vannkopper vaksine

Vannkopper vaksine er en levende vaksine. Dette betyr at en svekket form av patogenet tippes det er ikke sykdomsinduserende, men dannelsen av spesifikke antistoffer for å stimulere. For å oppnå tilstrekkelig immunitet, to vaksinasjoner er nødvendig: Det primære vaksinasjon utføres i en alder av elleve til 14 måneder, følger den andre vaksineringen i en avstand på minst fire til seks uker - mellom 15 til 23 måneder.

 Gallery


Hos spedbarn og barn utslett er ikke uvanlig. Men hva gjør den unge, egentlig? Vi gir litt hjelp.

Generelt er vannkopper vaksine godt tolerert, men bivirkningene kan likevel forekomme - som med alle vaksiner, også. Rødhet, hevelse og smerter på injeksjonsstedet og øket temperatur eller lav feber Blant de vanlige akkompagnement. Mer sjelden, kan det komme etter vannkopper vaksine til svært svekket kopper symptomer (mild feber, utslett svak) etter syv dager til en måned.

Siden 2004 har STIKO anbefaler vaksinasjon mot vannkopper - før den tid syke per år, om lag 750 000 mennesker fra infeksjon. I 20015, var det bare 23 000 tilfeller. Dette er en betydelig nedgang, selv om du allerede ikke kan snakke om utryddelse. I USA er vaksinert mot vannkopper lands siden 1995, spredningen har falt her allerede med 80%. Til Good som er i hovedsak svært følsomme risikogrupper. Jo høyere vaksinasjonsraten er, jo større beskyttelse av gravide kvinner, babyer, kronisk syke og eldre gjennom flokkimmunitet. 

Vannkopper i ansiktet

Vannkopper i ansiktet

© iStock


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 5 = 15