Cum på din mobiltelefon: Så gå fertilitet tester idag

Den smarta telefonen kan göra. I framtiden, även mäta kvaliteten på spermierna av män. Amerikanska forskare har utvecklat ett test som kan utföras enkelt genom ist.Jedes app sjätte par i Tyskland har en infertilitet. Män lika sannolikt som kvinnor för att möta sterilitet det. Det handlar om tolv procent av män över hela världen som har problem med fertiliteten. Nu hindret för att få testat sin egen spermiekvalitet blir lägre. Män kommer inte längre att vara beroende av stressiga och ofta pinsamma besök på sjukhuset nu, kan de i stället bedömas kvaliteten på deras sperma på billigt och enkelt sätt: US forskare har utvecklat en spermie-check-system för privat bruk. Enligt idé i tidskriften "Science Translational Medicine" check bör vara att hantera som ett graviditetstest på samma sätt enkelt. Hittills finns systemet endast som en prototyp, ett godkännande till de amerikanska myndigheterna, men är planerad.

Fertilitet Test på telefonen

För att mäta kvaliteten på spermier med den smarta telefonen, är mobiltelefonen ansluten till en optisk tillbehör. en som inte framställd spermaprov kan nu laddas på ett sätt en-klämma och skjuts in i tillbehöret. Nu kameran i smartphone analyserat spermiekoncentration och rörlighet - på mindre än fem sekunder. En app hjälper användaren att programmet. Materialkostnaderna beräknas uppgå, enligt forskarna till högst fyra euro.

Spermier Test med en smartphone

Sålunda, fertilitetstestet fuktioniert med smartphone

© bild allians / M.K. Kanakasabapathy / Science Translational Medicine / dpa

Den grupp som leds av ansvarig prövare Hadi Shafiee från Harvard Medical School har testat systemet i 350 spermieprover och noggrannheten av resultaten jämfört med konventionella fertilitetstester. Här, spermierna-check system för hushållsbruk uppnås en noggrannhet av mer än 98 procent för prover med en koncentration på mindre än 15 miljoner spermier per millimeter och / eller en procentsats av rörliga spermier är mindre än 40 procent. Således ger systemet en tillförlitlig bedömning av spermakvalitet baserat på kriterierna i Världshälsoorganisationen kvalitet.
möjligt för kontroll av vasektomi patienter

Ett annat användningsområde för systemet ser forskare i uppföljningen av vasektomi patienter. På grund för att kontrollera framgången för sterilisering, patienterna behöver regelbundet kontrollera i flera veckor om deras sperma är i stort sett fri från sperma. Dessa patienter behöver träffa en läkare regelbundet. Ett system för hemmet skulle vara en stor lättnad för dessa patienter. 

Utan sjukvården handlar inte om

För en första orientering sådant system är säkert användbart, men utgör inte ett substitut för en laboratoriediagnos av en specialist. För i en undersökning, till exempel, inte bara den spermieantal och motilitet kontrolleras, men också andra parametrar såsom formen. En utbildad examinator se även om andra celler finns i provet som kan ge bevis för testikel fel eller andra sjukdomar. Även den personliga relationen till läkaren som hjälper män att ta itu med resultatet är viktig och kan inte ersättas av ett självtest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − = 80