Hud fold måle

Målingen av nakke fold er en av de ikke-invasive metoder for prenatal diagnose. Det gir en indikasjon på om muligens en genetisk defekt i din baby. Lær alt om hudfolden måling (også kalt Nackentrasparenzmessung).

Hva er hudfolden måling?

I denne spesielle ultralyd Din gynekolog 11 til 14 ukers svangerskap tiltak en væskeansamling i nakken av det ufødte barnet. Målingen gir de forventningsfulle foreldre en indikasjon på om barnet muligens med en kromosomaberrasjon kommer til verden.

© Thinkstock

Dette prenatal undersøkelse basert på forholdet mellom tykkelsen av nakkeoppklaring og sannsynligheten for trisomi 21, 13 eller 18 mellom 11. og 14. svangerskapsuke former når barnet en mer eller mindre sterk vannansamling i nakken. Gynekolog bringer tykkelsen på nakke fold, alderen til moren og fosteret i en sammenheng og brukes til å beregne sannsynligheten for at barnet har en genetisk defekt.

men ikke alltid - i noen genetiske sykdommer, er nakkeoppklaring ofte bredere. Viktig å vite: En høy verdi i etterforskningen betyr ikke nødvendigvis at barnet ditt er funksjonshemmet er kommet til verden! Den nakkeoppklaring er økt i noen tilfeller også helt friske barn. På den annen side har du en normal verdi er ikke 100% sikkerhet at barnet ditt er kanskje ikke kommer med Down syndrom på verden.

Tidsrammen for studien er smal, fordi før den 11. SSW babyen er fortsatt for liten og målingen unøyaktig. Og etter den 14. uken av flytende lagring henfaller igjen fordi babyen utviklet. Optimalt 12. uke av svangerskapet er for ultralydundersøkelse.

Huden fold måling blir også kalt nuchal måling, hals tetthetsmålingen eller NT screening - menes en og samme undersøkelse.
I likhet med hudfolden måling arbeid?

© Thinkstock

Målingen av nuchal fold er ikke en av de rutinemessig undersøkelse, men legen din bør informere deg i alle fall om muligheten.

I NT screening er et ordinær ultralyd, d.v.s. det er helt risikofritt. De fleste Din gynekolog vil gjøre en ultralyd av bukveggen. Hvis barnet ditt er ikke godt å se, vil han velge en vaginal ultralyd. Resultatene skiller seg ikke vesentlig fra her.

For å kunne utføre hudfolden måling, krever din lege eller helsepersonell en ekstra trening, som må fornyes hvert år, og en høy oppløsning ultralyd maskin. Dette sikrer at målingen utføres med høyest mulig kompetanse og evalueres.

Ofte en blodprøve i mors tilbys i tillegg til hudfolden måling 15 til 18 ukers svangerskap. Her morens blod på noen som stammer fra barne proteiner (AFP, SS-hCG og østradiol) ut er undersøkt (= trippel test). Blodprøve, imidlertid ikke fungere som et diagnostisk hjelpemiddel, men også bestemmes bare en sannsynlighet av en kromosomal forstyrrelse av babyen. Kombinasjonen av de to undersøkelser er kalt første-trimester screening.
Bør jeg gjøre en hudfold måling?

Til syvende og sist må du bestemme dette vanskelige spørsmålet alene med partneren din. Ta deg tid til spørsmålet om du ønsker å gjøre NT screening. De er usikre? Da bør du vurdere deg selv alene og sammen med partneren din, hva ville bety en økt risiko for en genetisk feil for dere begge. Vil ytterligere undersøkelser, for eksempel en invaderende undersøkelsesmetoder som fostervannsprøve noensinne i spørsmålet? Og skulle det være en genetisk defekt barnet ditt, vil du tenke på abort eller ekskludere dem fra fronten i?

Hvis du er sent fødselen mor, din gynekolog trolig råder heller til etterforskningen, spesielt siden dette er helt uten risiko. Men: På slutten av hudfolden målingen du ikke får en diagnose, men bare et rent matematisk sannsynlighet. De må selv deretter bestemme om du ønsker å gjøre ytterligere undersøkelser.

tips: Vurder om du ønsker å ta din partner til etterforskningen. Sannsynligheten er meget stor for at nuchal kaste babyen er helt diskret - du kan glede seg sammen som å se babyen på ultralyd. Men hvis det kan være en unormal resultat, kan du diskutere det som nå er tilgjengelig for muligheter for etterforskning og som du kan videre gi råd både snakke med legen.
Hva gjør huden fold måling?

den Kostnaden av hud fold måle Du må som regel bære seg selv, i mellomtiden, er det også helseforsikring selskaper som dekker kostnadene. Krav så verdt det! Kostnaden av studien variere vidt og er mellom 30 og 200 euro.
Hvor meningsfylt er det nakkeoppklaring måling?

Bare om lag 30 prosent flere studier bekrefter mistanken om en kromosomfeil. Likevel er nakkeoppklaring anses mest pålitelige non-invasiv metode for prenatal medisin.
Som det vil bli nærmere undersøkt?

Dersom resultatet av nakkeoppklaring måling være prangende, det er andre måter å få visshet om helsen til barnet ditt: chorionic villus prøvetaking (CVS) og fostervannsprøve (amniocentese)
 
>> Mer info: fosterdiagnostikk Counselor av BZgA for gratis nedlasting


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + = 27