μαθαίνουν ξένες γλώσσες στο νηπιαγωγείο

Εξωτερικών παιδιά μαθαίνουν διαισθητικά και παιχνιδιάρικα. Ως εκ τούτου, τα αγγλικά και τα γαλλικά βρουν το δρόμο τους σε όλο και περισσότερα νηπιαγωγεία.

Ξένες γλώσσες στο νηπιαγωγείο

Φωτογραφία: Thinkstock

«Είναι πάντα εντυπωσιακό το πόσο τα παιδιά μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα για να καταλάβουμε,» λέει ο καθηγητής Norbert Huppertz ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Δίγλωσση Εκπαίδευση - Γαλλικά στο νηπιαγωγείο» 40 γερμανικά κέντρα ημερήσιας φροντίδας κατά μήκος του Άνω Ρήνου στην εισαγωγή της ξένης γλώσσας προσφέρει επιστημονική υποστήριξη έχει. Αυτό μπορεί επίσης να επιβεβαιώσει Marie-Josèphe Robert από τη γερμανο-γαλλική Νηπιαγωγείο Bierlehof σε Neuchâtel: «Τα περισσότερα παιδιά να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα στο νηπιαγωγείο μετά από μερικές εβδομάδες στη νέα γλώσσα», λέει ο δάσκαλος, με τα παιδιά στην ομάδα τους αποκλειστικά γαλλικά μιλάει. Το ίδιο κάνει δύο γάλλους συναδέλφους τους στις άλλες δύο ομάδες Κίτα. μιλούν με τα παιδιά μόνο στη μητρική γλώσσα γερμανικά συνάδελφό τους μιλάμε γι 'αυτά, όμως, κατ' αρχήν στα γερμανικά. «Ένα άτομο - μία γλώσσα» είναι η αρχή στην οποία τρεις-year-old ήδη βυθίζεται καθημερινά στην νέα γλώσσα. λειτουργεί ιδιαίτερα καλά αυτό το μπάνιο «βύθιση» γλώσσα που ονομάζεται λόγω της απόκτησης της ξένης γλώσσας είναι παιχνιδιάρικο και συστηματικά. Έτσι, τα μικρά λόγια να μάθουν πώς «καλημέρα», «Βάλτε το σακάκι», «Γκαρνταρόμπα σας δόντια» ή το απλό γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε μέρα ως αυτονόητο στις κατάλληλες περιπτώσεις, «Ησυχία παρακαλώ!» - και μετά από ένα σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει κατανοητό. «Περισσότερος χρόνος χρειάζεται μέχρι τα ίδια τα παιδιά αρχίζουν να μιλούν γαλλικά», λέει ο Elisabeth Marcisieux ο οποίος διευθύνει το δίγλωσσο νηπιαγωγείο Bierlehof. Η πρώτη με τέσσερα ή πέντε χρόνια αρχίζουν να επικοινωνούν σε μια δεύτερη γλώσσα - η οποία είναι ό, τι έχει ειπωθεί πολλές φορές περιορίζεται σε σύντομες δηλώσεις.

Υπάρχουν όλο και περισσότερα δίγλωσσα νηπιαγωγεία

Ότι η πρώιμη απόκτηση μιας ξένης γλώσσας φέρνει απρόσμενα ευκαιρίες, τους εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς ηγέτες και εμπειρογνώμονες του κλάδου έχουν αναγνωρίσει εδώ και αρκετό καιρό. Για να φτάσετε πιο κοντά στο στόχο της τρίγλωσση τελειόφοιτο, τα παιδιά μαθαίνουν στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των 16 κρατών από το 2003, τα αγγλικά ή τα γαλλικά - ως επί το πλείστον από την 3η τάξη στη Ρηνανία-Παλατινάτο και Βάδη-Βυρτεμβέργη ήδη από το Class 1. Λιγότερο είναι ευρέως διαδεδομένη εκμάθηση ξένης γλώσσας στο νηπιαγωγείο. Αλλά τα κέντρα ημερήσιας φροντίδας πλησιάζει: Για να επισκεφθείτε το Σάαρλαντ τώρα 25 τοις εκατό όλων των παιδιών δίγλωσσο νηπιαγωγείο, και οι γονείς στο Αμβούργο θα έχουν την ευκαιρία να εγγράψετε το παιδί τους σε ένα από τα δώδεκα δίγλωσσα νηπιαγωγεία. Ενώ εσείς δεν λειτουργεί σε όλα τα νηπιαγωγεία με τις ξένες γλώσσες άψογη και όλη την ημέρα δίγλωσσο, γιατί είναι εκεί, αλλά περιορισμένο χρόνο προσφέρει για να φέρει τα παιδιά νωρίς και πιο απαλά γίνεται με διαφορετική γλώσσα και τον πολιτισμό σε επαφή. «Είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητες των παιδιών της προσχολικής ηλικίας έχουν μια πολύ υψηλή φυσική κίνητρο για να μάθουν ένα χαρακτηριστικό ξένη γλώσσα», λέει ο καθηγητής Norbert Huppertz. Η μοναδική φάση στην οποία τα παιδιά μέχρι την ηλικία των έξι ετών μπορούν να μάθουν εύκολα ανεμπόδιστη, παιχνιδιάρικο και μόνο με τη μίμηση μια ξένη γλώσσα, δεν πρέπει να περάσει επάνω, επιμένει των εκπαιδευτικών - και επισημαίνει ότι εκατομμύρια παιδιά μεγαλώνουν φυσιολογικά δίγλωσσο κόσμο. αρχή "ένα άτομο - μία γλώσσα" σημαντικό
Οι ανησυχίες των γονέων, τα παιδιά τους θα μπορούσε να είναι συγκλονισμένοι με την εκμάθηση μιας άλλης γλώσσας επαγγελματίες διαλύσει όπως οι γλωσσολόγοι Κίελο Henning Wode επισημαίνοντας ότι η διάθεση μιας ξένης γλώσσας, ακόμη και μια θετική δύναμη για την απόκτηση της μητρικής γλώσσας. Θα την αρχή «ένα άτομο - μία γλώσσα» πληρούνται ή εάν η δεύτερη γλώσσα που ομιλείται μόνο σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές ή σε ειδικά αποκλειστικό τομέα, αυτό θα δεν πρέπει να το φοβούνται πολλοί γονείς φωνή χάος. Αυτή είναι και η εμπειρία της Caroline Santener ότι κοντά φέρνει τα παιδιά σε Bierlehof για έξι χρόνια τη γαλλική γλώσσα: «Φυσικά αυτό συμβαίνει ότι ένα παιδί απαντά στο ερώτημα αν υπάρχει ήδη φάει,«έχω ήδη ψώρας.? ; «, αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό στην αρχή και δείχνουν ότι το παιδί συμμετέχει ενεργά κάθονται με τη νέα γλώσσα.

Επισκόπηση: εκμάθηση ξένων γλωσσών στο νηπιαγωγείο

  • ΣΕΛΙΔΑ 1: εκμάθηση ξένων γλωσσών στο νηπιαγωγείο
  • Σελίδα 2: τα παιδιά μαθαίνουν ξένες γλώσσες παιχνιδιάρικα
  • πίσω
  • σελίδα 1/2
  • περισσότερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 53