Είναι το παιδί μου κανονικό;

Πόσο κάνει φυσιολογική συμπεριφορά - και όταν ιδιαιτερότητες κριτική; Απαντώντας σε ερώτηση που υποβάλλεται συχνά.

Είναι το παιδί μου κανονικό;

Κανονική ή αποκλίνουσα συμπεριφορά;

© Thinkstock

Ποιο παιδί θέλει πάντα όπως θα έπρεπε; Κανείς, βέβαια. Τα παιδιά μπορούν να φέρουν τους γονείς τους με τη συμπεριφορά τους υπέροχα στην παλάμη? κανείς δεν έχει να τους διδάξει ξεχωριστά. Αλλά η ανησυχία πολλών γονιών - περίπου όταν βλέπουν ότι το μωρό τους κλαίει και μάλιστα πολύ πιο συχνά από τους άλλους, ή ότι τα ξεσπάσματα του τη σειρά του το μικρό παιδί της, είναι προφανώς πολύ βίαιη - είναι πάντα: πραγματικά τα πάντα με το παιδί μου;

Τυπική συμπεριφορά είναι μια στατιστική αξία

Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να αποφασίσει πού πρότυπο συμπεριφοράς τελειώνει και πού αρχίζουν οι αποκλίσεις, που μπορεί να υποδηλώνουν σοβαρές αναπτυξιακές διαταραχές. Χωρίς τις συμβουλές των επαγγελματιών είμαστε συχνά σε μια αποτύπωση - και ακόμα και αυτό μπορεί συνήθως να απαντήσει μόνο ότι το «διακύμανσης κανόνας», οπότε το φάσμα μπορεί να λάβει χώρα εντός του οποίου υγιή ανάπτυξη, είναι πολύ, πολύ υψηλό και αφήνει περιθώρια για πολλά από αυτά που με μπορεί να αισθάνονται ανεκπαίδευτο μάτι ως μη φυσιολογικό.

Μετά από όλα, υπάρχουν ορισμένες ορόσημα. Κάθε Elternratgeber εκτελεί ορισμένα «ορόσημα» για. Πότε πρέπει μωρά έχουν αρχίσει να περιστρέφεται ανεξάρτητα; Πότε θα πρέπει να ανιχνεύσουμε; Πότε θα πρέπει να τρέξει; Όταν μιλάμε φράσεις δύο λέξεων; Κάθε στάδιο της ανάπτυξης, αν κινητικές, νοητικές, γλωσσικές ή την κοινωνική συμπεριφορά, τυπικά λαμβάνει χώρα σε μια ορισμένη ηλικία. Αλλά η «τυπική» είναι μόνο μια στατιστική αξία - τι βγαίνει όταν η συμπεριφορά επιστημονικά υποστηριζόμενη μεγαλύτερο αριθμό βρεφών και, στη συνέχεια, κατά μέσο όρο υπολογίζεται.

Ορόσημα καθορίσει την κανονική συμπεριφορά ενός παιδιού

Είναι να συγχέουμε αυτό με μία μέση απόλυτη εντολή είναι η πηγή πολλών περιττών ανησυχίες των νέων γονιών. Γιατί αν ερευνήσει μεθόδους κάποια «ορόσημα» σκληρή ματιά, θα διαπιστώσετε ότι η καθορισμένη ηλικία δεν είναι πάνω από το 50 τοις εκατό των εξεταζόμενων μωρά πρέπει να έχουν εκπληρώσει το αντίστοιχο κριτήριο. Όσον αφορά το ερώτημα αν ένα παιδί είναι φυσιολογική και υγιή ανάπτυξη, ένα τέτοιο ορόσημο έχει έτσι ακριβώς την ίδια στατιστική ισχύ, όπως αν κάποιος είχε ρίξει ένα κέρμα.

Μια πιο χρήσιμος τρόπος θέασης, η οποία ξεχωρίζει όλο και περισσότερο, είναι η λεγόμενη "Ορόσημα ανάπτυξης«? μια έννοια που έχει ο Richard Michaelis, πολύχρονη καθηγητής της ανάπτυξης του παιδιού και τα παιδιά € Logie στο Πανεπιστήμιο του Tuebingen αναπτυχθεί. Michaelis δημιουργεί ορόσημα της σε ένα κριτήριο 90 έως 95 τοις εκατό. Και έχουν ακόμη αναπτύξει τις λίγες τέλη σλιπάκια, που υπερβαίνει την ηλικία Landmark χωρίς την αντίστοιχη ικανότητα δεν είναι αυτόματη ανάπτυξη διαταραχθεί. Ως μεμονωμένα το «μείγμα της γενετικής και της προσαρμογής», όπως Michaelis ανάπτυξης ορίζεται, αποτυγχάνει σε κάθε παιδί, εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και ως επί το πλείστον την ευκαιρία να πιάσει. Για λόγους ασφαλείας, αλλά συνιστά μια κριτική από έναν ειδικό.

Κάθε παιδί έχει το δικό του ρυθμό

Τετράποδο έξι μήνες, παλαμάκια τα χέρια τους σε οκτώ μήνες τσιμπιδάκι λαβή με εννέα μήνες - κανένα παιδί γαντζώθηκε όλα τα στάδια ανάπτυξης από πλήρως σύμφωνα με τα πρότυπα. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο ότι σχεδόν ένα παιδί είναι η ίδια ταχύτητα σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης, όπως ο Δρ Jörn Borke, εξελικτικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Osnabrück, λέει: «Είναι περισσότερο ο κανόνας ότι τα παιδιά έχουν διαφορετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, για παράδειγμα, στη γλώσσα και κινητικές δεξιότητες. Έχουμε κάνει μια μελέτη 19-μηνών τα παιδιά, και μερικές από τις οποίες θα μπορούσε να ανιχνεύσουμε πραγματικά μεγάλη, αλλά έχουν σχεδόν μιλήσει, ενώ άλλοι που ήταν γλωσσικά πολύ περισσότερο, μηχανοκίνητα και όχι λιγότερο ικανοί. Υπήρχαν πολύ λίγα παιδιά που είχαν αναπτυχθεί σε δύο εξίσου. "

Και ακόμη και παρακάμπτοντας τα στάδια της ανάπτυξης εδώ και καιρό να είναι ένα σήμα κινδύνου. Μια κλασική περίπτωση για το πώς τα παιδιά είναι, επίσης, «έμμεσα» στο στόχο, τα Po-slides, το οποίο αντικαθιστά το Bug στη μειοψηφία των μωρών. Αυτή η απόκλιση από τον κανόνα αναγνωρίζεται ως εναλλακτική λύση. Επειδή η ανίχνευση και η ολίσθηση - ή σφραγίδες και ελιγμού - είναι η ίδια γνωστική απόδοση με βάση: ότι το μωρό για ορισμένα αντικείμενα στο περιβάλλον του και ενδιαφέρεται να διερευνήσει πιο κοντά θέλει? Επίσης μαθαίνουν να περπατούν κατά μέσο όρο, το αργότερο Po τριβείο, όπως τα μικρά παιδιά, που έχουν κάνει τα πάντα «δεξιά».
Δεν αμφισβητούν συνεχώς ένα παιδί στη συμπεριφορά του

Η «εύκολη παιδί» δεν έχει ακόμη εφευρεθεί. Είτε πρόκειται για συνεχές κλάμα, ένα φτωχό πρότυπο ύπνου ή σε επιθέσεις παρά, ισχύουν τα εξής: Η έντονη παιδιά υπάρχουν πολλά, αλλά όχι όλα είναι εντυπωσιακό ανάπτυξη. Τι να συμβουλεύει όλους τους γονείς: Δεν πρέπει να δείτε ποτέ το παιδί της ως δυνητικά σε κίνδυνο ή να ελέγξετε τη συμπεριφορά του σε αποκλίσεις. Ποιος θα χαρούμε να διαμαρτύρονται για τα δυνατά σημεία του παιδιού του, αντί για τις αδυναμίες του, κάνει ένα σημαντικό βήμα για μια καλή, υγιή ανάπτυξη.

 στοά


"Ό, τι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει στραβά." - 20 τυπικό οικογενειακό δίκαιο να χαμογελάσει.

Επισκόπηση: Είναι το παιδί μου κανονικό;

  • ΣΕΛΙΔΑ 1: Είναι το παιδί μου κανονικό;
  • Σελίδα 2: Κανονική συμπεριφορά ή αναπτυξιακές αναπηρίες;
  • πίσω
  • σελίδα 1/2
  • περισσότερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

84 + = 87