Αυτό είναι άδικο! – αίσθημα δικαιοσύνης μεταξύ των παιδιών

Η συνέπεια είναι πολύ σημαντική για την ανατροφή των παιδιών. Αν τα παιδιά αισθάνονται δίκαιη μεταχείριση, οι γονείς θα πρέπει με ηρεμία, αγάπη αλλά σταθερά θέτουν όρια - αλλά και να ακούσει και να επιτρέπει συμβιβασμούς σε μεμονωμένες περιπτώσεις

Οι ίδιοι κανόνες είναι ζωτικής σημασίας

Ήδη το δημοτικό και νηπιαγωγείο τα παιδιά να αισθάνονται μερικές φορές άδικη μεταχείριση από τους γονείς τους - και να διαμαρτύρονται. Επειδή θα με πληροφορίες, πολύ λιγότερο επιτρέπεται ή ουσιαστικά παραδέχθηκε όπως τα άλλα παιδιά. Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους γονείς; Υπάρχει μια όμορφη εικόνα που καταλαβαίνουν ήδη λίγο τα μέλη της οικογένειας: Κάθε οικογένεια είναι μια ομάδα, αυτό λειτουργεί μόνο όταν όλα τα μέλη να παίξει. Σε κάθε ομάδα υπάρχουν ορισμένοι κανόνες. Αλλά αν σήμερα τα μέλη της άλλης ομάδας ούτε να παρακολουθήσετε τηλεόραση μετά από 20 η ώρα, τότε αυτό δεν ισχύει αυτόματα για την ομάδα σας. Έτσι δεν είναι σημαντικό τι άλλοι επιτρέπονται: Οι δικούς της κανόνες είναι το άλφα και το ωμέγα - και ο κύριος τίτλος της κάθε συζήτηση για «απλά» και «άδικη».

Εδώ, οι γονείς πρέπει πάνω απ 'όλα: είναι μοναδικό. «Αυτό που επέτρεψε χθες, δεν πρέπει να απαγορευθεί σήμερα, και το αντίστροφο», λέει ο απόφοιτος εκπαιδευτικός και συγγραφέας Beate Weyman-Reichardt: «αντιδράτε ανάλογα με τη διάθεσή σας, να συρρικνωθεί η εμπιστοσύνη του παιδιού.»

Δικαιοσύνη: Οι ίδιοι κανόνες είναι ζωτικής σημασίας

Μείνετε συνεπείς, ακόμη και αν η νεολαία είναι πεισματάρης.

© Thinkstock

Σημαντικό: ακούσουμε τα παιδιά και να τα σοβαρά

Έτσι, οι γονείς θα πρέπει να διοικήσει και να απαγορεύουν, δεν έχει σημασία τι το παιδί του γείτονα όλα τα must; Αντίθετα - ακούστε με ειρήνη δείχνει το παιδί σας: λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Καθίστε κάτω, «αλλά μπορεί και άλλα» με -Argumenten του χώρια. Επίσης, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη τους εαυτούς τους.

Για τη σωστή ακρόαση μπορεί επίσης να ακολουθήσουν συμβιβασμό σε δικαιολογημένες περιπτώσεις, ή ακόμα και να δώσουν τη θέση τους: Για να καθαρίσετε όχι μόνο να πω ένα στο παιδί σας, αλλά επίσης να ενισχύσει την ικανότητά της να διαπραγματευτεί - μερικές φορές συμβαίνει ακόμα και στην ηλικία του νηπιαγωγείου. «Σε περίπτωση που προτείνεται τίποτα το παιδί δεν μπορεί να μάθει να συμμετάσχουν αποστέλλονται για τα δικά τους συμφέροντα,» δώστε τους εμπνευστές της μελέτης «Τι παιδιά επιτρέπονται» στο Ινστιτούτο (IFK) στο Πότσνταμ Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων στην οικογένεια, την παιδική ηλικία και την έρευνα για τη νεολαία να εξετάσει.
Δικαιολογήσει τους καθιερωμένους κανόνες στην ανατροφή των παιδιών

Για τους γονείς, η αντιπαράθεση είναι με αυτή την κατηγορία "Αλλά όλοι οι άλλοι θα πρέπει να είναι πολύ ..."Για να το ενεργοποιήσετε και να γυρίσει. Ποιοι είναι οι «όλοι»; Τι μπορεί με ακρίβεια ή να έχει «όλα»; Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συζητήσεις. Σε ποιο βαθμό είναι έτοιμες, οι γονείς αποφασίζουν Δεν θα θέλουν να πάρουν -. Γιατί θα πρέπει να ρυθμίσετε τα όρια.

στο νηπιαγωγείο Συνήθως αρκεί μια αγάπη ειδικό «Δεν θέλουμε αυτό γιατί ...» Σε αυτό το σημείο μια απλή, κατανοητή λόγοι για να ακολουθήσουν. Παράδειγμα: «Αν κοιτάξετε μετά το Sandman ακόμα την ταινία κινουμένων σχεδίων, θα είναι αργά για ύπνο και αύριο είναι στο νηπιαγωγείο πολύ κουρασμένος.»
{{SNIPPET_PH:}}
στο μαθητές δημοτικού σχολείου πρέπει να ανταποκρίνονται σε περισσότερο συνειδητοποιημένοι επιχειρήματα και ακούγονται οι γονείς - και να παίξει με ανοιχτά χαρτιά. Έτσι, εκτός από τα εκπαιδευτικά συμβαίνει με συχνά λόγους υλικό «Αν έχετε το Playstation πραγματικά θέλετε, θα πρέπει να τεθεί σε κουμπαράς αποζημίωση σας για μεγάλο χρονικό διάστημα» Εάν το παιδί σας είναι τουλάχιστον συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό μέρος της ίδιας της αγοράς, είναι η χαρά είναι ίσως ακόμη μεγαλύτερη από ό, τι με τον Peter von κατά την οποία δόθηκε η πορεία Playstation, γιατί είναι «τα πάντα πάντα» πληρώνεται χωρίς να χρειάζεται να λυγίσει ένα δάχτυλο.

Επισκόπηση: Αυτό είναι άδικο! - αίσθημα δικαιοσύνης μεταξύ των παιδιών

  • ΣΕΛΙΔΑ 1: Αυτό είναι άδικο! - αίσθημα δικαιοσύνης μεταξύ των παιδιών
  • Σελίδα 2: την αίσθηση της δικαιοσύνης: ακόμη φορές να βρει συμβιβαστικές λύσεις
  • Σελίδα 3: αίσθημα δικαιοσύνης: Συνέντευξη με τον παιδοψυχολόγο Ingo Würtl
  • πίσω
  • σελίδα 1/3
  • περισσότερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 3 =