Για να προετοιμάσετε το παιδί σας ιδανικό για την είσοδο στο σχολείο πριν

Με σχολικής ηλικίας αρχίζει για τα παιδιά μια εποχή μεγάλων αλλαγών. Μια δασκάλα εξηγεί πώς το παιδί σας στην πρόκληση "σχολείο" μπορούν να προετοιμαστούν.

Κοριτσάκι εξάσκηση γραφής

© iStock

Η εγγραφή είναι ένα μεγάλο βήμα για τα παιδιά. Συμπίπτει με την πρώτη ημέρα της ζωής του θα αλλάξει ριζικά. Ειδικά στα πρώτα στάδια αυτής της μετάβασης δεν είναι πάντα εύκολο, και μερικές φορές ακόμη και κάνει λυπημένο. «Η εγγραφή είναι πάντα συνδέεται με την απώλεια των παιδιών: την απώλεια παλιούς φίλους, αλλά κυρίως την απώλεια του δασκάλου», λέει η δασκάλα Sabine Martschinke από το Πανεπιστήμιο του Erlangen-Νυρεμβέργης. Επιπλέον, μια νέα καθημερινή ρουτίνα έρχεται με νέους κανόνες και υποχρεώσεις. Λίγο πολύ αυτό που einprasselt στις μικρές δημοτικού. Σίγουρα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν τους γονείς ως «μικρούς» μας τις δυνάμεις. Η καλή προετοιμασία είναι ως εκ τούτου τα πάντα, σωστά;
Η προετοιμασία είναι σημαντική, αλλά παρακαλώ διορθώστε


Σχετικά με διαδρόμους Νηπιαγωγείο, παιδική χαρά χλοοτάπητα και τραπεζάκια που αυταπόδεικτη αλήθεια εξακολουθεί να αναδύεται «Πρόωρη εκπαιδεύει τον εαυτό του.» Και έτσι πολύ συχνά - ξεκίνησε νωρίς με την εκμάθηση ανάγνωσης και γραφής - όπως ισχυρίστηκε προετοιμασία για το σχολείο. Αυτό μπορεί να είναι κατάλληλες για ορισμένα περίεργα παιδιά. Αλλά βασικά αυτό δεν είναι η προετοιμασία ότι τα παιδιά χρειάζονται. Η δασκάλα συμβουλεύει να πω αντίο σε αυτό το πρωταρχικό προοπτική όφελος. Πολύ πιο σημαντικό για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα στο σχολείο είτε επειδή τα παιδιά έχουν μια ισχυρή προσωπικότητα. Μια ισχυρή προσωπικότητα, η οποία είναι δυνατό Mart Schinkestraße μια ισορροπημένη τριάδα των τριών βασικών ικανοτήτων:

συναισθηματικές δεξιότητες: Τα παιδιά συμπόνια και συμπάθεια δείχνουν ότι μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, αλλά και τη ρύθμιση.
προσωπικές ικανότητες: Τα παιδιά έχουν μια υγιή αυτοεκτίμηση, πάρτε τον εαυτό τους θετικά αλήθεια και τολμούν να να αντιμετωπίσουν νέα καθήκοντα.
κοινωνικές δεξιότητες: Τα παιδιά μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συγκρούσεις με δική τους, μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβει, αλλά να βοηθήσει τον εαυτό σας πάρα πολύ.

Αν αυτές οι δεξιότητες είναι ισχυρή σε ένα παιδί, θα έχουν λιγότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις του σχολείου. Για ένα καλό ξεκίνημα στο σχολείο καταφέρνει, επομένως είναι σημαντικό να στηρίξει τα παιδιά στην Persönlichkeistentwicklung τους απευθύνονται και να προωθήσουν. Με αυτό το στόχο Mart Schinke και ο συνάδελφός της Angela Frank έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης για το νηπιαγωγείο και το σχολείο των παιδιών. Οι βασικές ικανότητες που αναφέρονται είναι εκπαιδευμένοι παιχνιδιάρικα. Έτσι, η ικανότητα είναι εκπαιδευμένο για την επίλυση των συγκρούσεων, για παράδειγμα μέσω της χρήσης των παιχνιδιών ρόλων. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του προγράμματος είναι που αρχίζει από το νηπιαγωγείο και τελειώνει μόνο στο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί και οι εκπαιδευτικοί εργάζονται για να συνεργαστούν στενά για να στηρίξουν τα παιδιά όσο το δυνατόν στην ανάπτυξή τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο

 • 1/5

  διαχείριση του έργου

  Τονωθεί και σχεδιάζεται το σχέδιο "Ισχυρή τα παιδιά έχουν μια ισχυρή εκκίνηση" από τους δασκάλους Sabine Martschinke και Angela Φρανκ του Πανεπιστημίου του Erlangen-Νυρεμβέργης.

 • 2/5

  σκοπός

  Ο στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τα παιδιά να χτίσουν συναισθηματικές, προσωπικές και κοινωνικές δεξιότητες. Αυτό θα πρέπει να βοηθηθούν να αντιμετωπίσουν τη σχολική ηλικία με επιτυχία.

 • 3/5

  περιεχόμενο

  Το έργο αποτελείται από δύο περιεχόμενα και έννοιες συντονισμένα μέτρα στήριξης. Το πρώτο μέρος των μέτρων εξακολουθεί να λαμβάνει χώρα στο νηπιαγωγείο, το δεύτερο μέρος της αρχικής διδασκαλίας δημοτικό σχολείο.

 • 4/5

  εκτέλεση

  Ένα βασικό στοιχείο των μέτρων στήριξης είναι το βιβλίο με εικόνες "Bertram μπλε κοιλιά" για το νηπιαγωγείο και "ισχυρή ταξίδια" για το δημοτικό σχολείο. Σε δέκα μάθησης συνεδρίες των 60 λεπτών (νηπιαγωγείο) ή 90 λεπτά (δημοτικό σχολείο) που παίζουν οι βασικές ικανότητες που πρέπει να εκπαιδευτεί.  

 • 5/5

  περισσότερες πληροφορίες

  ➤ Συνιστώμενη ανάγνωση: Mart Schinke, S. & Frank, Α (2015). Μια ισχυρή ταξίδια με την τάξη. «Ισχυρή Παιδιά» στο δημοτικό σχολείο - ένα πρόγραμμα για την προσωπική προβολή. Donauwörth: Auer Verlag.

  ➤ γερμανική Εκπαίδευση διακομιστή: Μετάβαση νηπιαγωγείο - δημοτικό σχολείο

Οι γονείς μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά σας


Αλλά οι γονείς μπορούν, πράγματι, θα πρέπει να αναλάβει το ρόλο της. Αλλά αυτό δεν πέφτουν τόσο εύκολο για πολλούς γονείς. Να αφήσει να πάει είναι η λέξη-κλειδί. Επειδή τότε μπορείτε να υποστηρίξει καλύτερα το παιδί σας στην ανάπτυξη της προσωπικότητας του. Το παιδί σας θα πρέπει να πάει με τη βεβαιότητα στο σχολείο που να μπορεί να αντεπεξέλθει χωρίς την άμεση βοήθειά σας. Ξεκινά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το σχολείο με δική τους ή για να αναλάβει την τσάντα δική του ευθύνη. Φυσικά, δεν είναι όλα τα παιδιά το ίδιο και το ένα ή το άλλο πρόσωπο ABC Τοξότης δεν χρειάζεται περισσότερη υποστήριξη από τους γονείς του. να αναγνωρίζουν πότε η βοήθεια δεν είναι πλέον απαραίτητη είναι σημαντικό. Αυτή είναι η δουλειά σας ως γονέα.

 στοά


Οι συμβουλές μας μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια να ξεκινήσει στο σχολείο.

Έτσι, η εγγραφή δεν φέρνει μόνο για τα παιδιά μια μεγάλη αλλαγή, ακόμη και για τους γονείς ξεκινά μια περίοδο αλλαγών. Θα πρέπει να επανεξετάσουμε γονέα ρόλο τους και να αποδεχθεί ότι το παιδί τους γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητη. Επίσης, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας μια «Ατρόμητος Έναρξη» να επιτρέψει συμβουλεύει τον δάσκαλο. Συγκεκριμένα, αυτό σημαίνει ότι φράσεις όπως ή «Τώρα η σοβαρότητα της ζωή αρχίζει» «Πρέπει πάντα να είναι αρκετά δύσκολο, διαφορετικά δεν της θέλησης,» έχει απόλυτη απαγόρευση. Να είστε βέβαιος να παρουσιάσει το σχολείο ως κάτι θετικό και συναρπαστικό. Προσπαθήστε να μεταφέρω ότι η μάθηση είναι διασκέδαση, αλλά μπορεί να είναι αγχωτικό κατά καιρούς. έτσι δεν θα δοξάσει αλλά μιλάμε με ειλικρίνεια με τα παιδιά σας - μετά από όλα, ανήκουν πλέον στην ήδη μεγάλη. Mart Schinke: «Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται το σχολείο από την αρχή ως κάτι θετικό.» Το κρίσιμο σημείο για την περαιτέρω σχολική σταδιοδρομία. Επειδή «έχει μόνο μια αρνητική εικόνα του σχολείου δημιούργησε ένα φαύλο κύκλο της αποτυχίας, η απογοήτευση και το άγχος μπορεί να συμβεί,» συνέχισε ο δάσκαλος. 
χρόνο για να αφήσει να πάει


Φυσικά, μπορείτε ακόμα να παίξετε ABC ή παιχνίδια στον υπολογιστή με τα παιδιά του νηπιαγωγείου σας. αλλά μην το παρακάνετε παρακαλώ. Τέλος, λίγο από περιέργεια για το σχολείο πρέπει να παραμείνει. Έμφαση αλλά και για την προετοιμασία σας και ασκηθείτε την απελευθέρωση. Στη συνέχεια, θα είναι πιο εύκολο, όταν η μεγάλη μέρα έφτασε. 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

72 + = 75