Ασφαλής δρόμο για το σχολείο για την πρώτη δημοτικού

Αν η πρώτη δημοτικού κάνουν το νέο τους σχολείο, θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι. Με στοχευμένες ασκήσεις που μπορείτε να ευαισθητοποιήσει το σχολείο του παιδιού σας για τον κίνδυνο θέσεις και την πρακτική τη σωστή συμπεριφορά. Παρέχουμε συμβουλές για την ασφαλή Schulweg.Lesen, περιμένουμε να γράψει - όχι μόνο στο σχολείο ABC shooter σας θα μάθει πολλά νέα πράγματα. Αλλά το δρόμο για το σχολείο ήδη είναι γεμάτη προκλήσεις και καταστάσεις όπου απαιτείται. Διότι αυτό που εδώ και καιρό εσωτερικεύσει τους ενήλικες, τα παιδιά πρέπει να μάθουν μόνο μέσα από μια πολλή πρακτική: να κινούνται με ασφάλεια στην κυκλοφορία.

Τα μικρά παιδιά το σχολείο στην οδική κυκλοφορία

Αγόρια και προς το σχολείο

© iStock

Η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία δημοσίευσε τα τελευταία 2014 στατιστικά παιδιά ατύχημα. Είναι σαφές ότι τα τροχαία ατυχήματα με θύματα παιδιά συσσωρεύονται από τη σχολική ηλικία. Κυρίως σε τυπικό σχολείο-ώρες (7 έως 8 το πρωί και 13-14 ώρες) και τις ώρες των απογευματινών δραστηριοτήτων (15 έως 18 μ.μ.) συμβαίνουν τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα με 6 έως 14 ετών. Αιτία είναι συχνά λάθη όταν διασχίζουν το δρόμο, κυρίως επειδή δεν είχε δοθεί προσοχή σε οχήματα που πλησιάζουν.

Λόγω της σωματικής και ψυχοκινητικής ανάπτυξης επίπεδά τους ισοπεδωτές στην οδική κυκλοφορία είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι. Λόγω του μικρού μεγέθους τους, συχνά δυσκολεύονται να κατανοήσουν πλήρως την κατάσταση της κυκλοφορίας. Επιπλέον, άλλοι χρήστες του οδικού δικτύου μπορεί να παραβλέψει τους μικρούς μας φίλους σε τυφλά σημεία πριν. Εκτός από το μέγεθος του σώματος, τα μικρά παιδιά του σχολείου έχουν, επίσης, τις αποστάσεις και τις ταχύτητες κόπο να κρίνει, επίσης, ότι χάνω εύκολα και δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για τους κινδύνους. Σημαντικές δεξιότητες για αρκετά ασφαλές να προχωρήσουμε στην κυκλοφορία. Αλλά όλα αυτά που μπορεί να μάθει το παιδί σας μέσα από ασκήσεις. Ως εκ τούτου θα πρέπει να εκπαιδεύσουν στο σχολείο πριν από την πρώτη μέρα μαζί με το σχολείο του παιδιού σας. 

Συμβουλές για ένα ασφαλές δρόμο για το σχολείο

Επιλέξτε το σχολείο με ασφάλεια
Η συντομότερη ή γρηγορότερη διαδρομή δεν είναι πάντα η ασφαλέστερη. Επιλέξτε ένα φιλικό προς τα παιδιά διαδρομή με τα πόδια στο σχολείο ή στη στάση του λεωφορείου. Προσπαθήστε να δείτε τη διαδρομή από την οπτική γωνία ενός παιδιού. Όταν υπάρχουν προβληματικά σημεία διέλευσης και ό, τι έχετε πληρώσει εκεί προσοχή; Ορισμένα σχολεία ή κοινότητες προσφέρουν το λεγόμενο χάρτη σχολική διαδρομή που σημειώνεται σχετικά με τις επικίνδυνες περιοχές και ασφαλείς εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται. Σε γενικές γραμμές: πρέπει να περάσει όποτε είναι δυνατόν ο δρόμος μέσω φανάρι πεζών ή διάβαση πεζών, καλύτερα όταν τους βοηθούς του σχολείου βοηθήσει.

σχολείο τρένο
Ακόμη και πριν από την πρώτη ημέρα του σχολείου, θα πρέπει να ασκήσετε το δρόμο για το σχολείο με το παιδί σας. Πηγαίνετε τακτικά μαζί και να μιλήσουμε για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα διάφορα σημεία ελέγχου (για παράδειγμα, φανάρια, διαβάσεις πεζών). Βοηθώντας να «σκέφτονται δυνατά», όταν η κατάσταση της κυκλοφορίας είναι: «Δείτε, θα γυρίσει εκεί στο δρόμο μας ένα αυτοκίνητο. Ενώ έχουμε πράσινο, αλλά περιμένετε μέχρι να, αν ο οδηγός έχει πραγματικά μας δει και θα συνεχιστεί. "

Πηγαίνετε να δώσει το καλό παράδειγμα και να παραμείνουν στην εργασία, έτσι ώστε το παιδί σας αισθάνεται τη σοβαρότητα της εκπαίδευσης του σχολείου. Αν όλοι οι κανόνες πρόβες, γυρίστε τους πίνακες φορά γύρω και να σας εξηγήσει τις ασκήσεις του παιδιού σας, ώστε να παγιωθεί η νέα μάθει βιώσιμη. Σκεφτείτε Ζητήστε από σχετικά με το σχολείο και σας επιτρέπουν να δοκιμάσετε το παιδί σας διανοητικά, σε ποιες ενέργειες είναι οι επιλογές και τι πρέπει να σέβονται τους κανόνες. «Τι κάνεις όταν ξαφνικά βλέπετε στο σχολείο τους φίλους σας στο δρόμο;» - «Τι θα συμβεί αν το φανάρι γίνεται πράσινο και έχετε μερικά βήματα στο δρόμο;»

θεσπιστούν σαφείς κανόνες
Ρωτήστε για τις σαφείς κανόνες του σχολείου: Μην στέκεστε πολύ κοντά στο πεζοδρόμιο, ιδιαίτερα δε στις διασταυρώσεις και τις καμπύλες (φορτηγά και αυτοκίνητα με ρυμουλκούμενα θα μπορούσε το παιδί διαφορετικά αποκτήσει). εισάγετε το δρόμο μεταξύ σταθμευμένα αυτοκίνητα όχι έξω. Κόκκινο μέσα να σταματήσει, πάντα! Κατά τη διάβαση πεζών απλώσει το χέρι του και να εξετάσουμε τις εισερχόμενες αυτοκινητιστές να τους δείξουμε: "Θέλω να διασχίζουν το δρόμο", Ξεκινήστε το περπάτημα μόνο όταν δεν υπάρχει κανένα όχημα έρχεται ή όλα τα αυτοκίνητα έχουν σταματήσει: και ισχύει και για το πράσινο φανάρι. Πρέπει ο δρόμος που πρέπει να διασχίσει σε μια θέση χωρίς φανάρια ή διαβάσεις, τότε όχι μόνο αριστερά-δεξιά-αριστερά αλλά κοιτάξτε ξανά και βεβαιωθείτε ότι ο δρόμος είναι σαφής.

Φωτεινό, ανακλαστικά ρούχα
Παιδιά σε ανοιχτόχρωμα ρούχα είναι ορατή στους αυτοκινητιστές πολύ καλύτερα, ειδικά όταν οι ημέρες παίρνουν μικρότερη και εξακολουθεί να είναι σκοτεινό το πρωί. Οι ανακλαστήρες πρέπει να συνδεθεί με την τσάντα και στην καλύτερη περίπτωση και για τα είδη ένδυσης.

Συμβουλές

  • οδηγός ADAC "εκπαίδευση οδικής ασφάλειας
  • δράση "Σχολείο-Safari"
  • Οι πληροφορίες της γερμανικής κυκλοφορίας

➤ Αρχικά συνοδεύουν, αργότερα, μόνο του ή σε μια ομάδα
Αρχικά, θα πρέπει να συνοδεύει το παιδί σας όσο το δυνατόν περισσότερο στο δρόμο για το σχολείο. Οι πρώτες μέρες στο νέο περιβάλλον με νέους φίλους και προκλήσεις είναι πολύ συναρπαστικό - ένα πράγμα ή δύο από την εκπαίδευση σχολείο θα μπορούσε να υπάρχει ήδη ξεχάσει φορές. Μόλις το παιδί σας, αλλά κινήθηκε σε μεγάλο βαθμό ασφαλή στο δρόμο για το σχολείο, θα πρέπει να προχωρήσουν μόνες τους. Αυτό ενθαρρύνει την ανεξαρτησία και την αυτοπεποίθηση. Ακόμα καλύτερα από ό, τι όλα μόνη της είναι στην ομάδα. Ίσως νέα συμμαθητές ναι με τον ίδιο τρόπο και υπάρχει μια μικρή ομάδα που μπορεί να αμφισβητήσει μαζί στο σχολείο το πρωί και το απόγευμα.

➤ Παρακαλούμε μην οδηγείτε!
Όταν είναι δυνατόν, θα πρέπει να αφήσετε το παιδί σας είναι πάντα τρέχει στο σχολείο. Ο καθαρός αέρας και η άσκηση το πρωί για να γλεντούν και να προετοιμαστεί άριστα στο σχολείο πριν. Επιπλέον, τα παιδιά μαθαίνουν ότι ο μόνος τρόπος για να κινούνται ανεξάρτητα και με ασφάλεια στην κυκλοφορία. Επιπλέον, η έκπληξη οι γονείς τα αυτοκίνητα είναι αυτά που κάνουν επικίνδυνες καταστάσεις και το χάος μπροστά από το χώρο του σχολείου. Ωστόσο, αν θέλετε να οδηγήσετε το παιδί σας, μπορείτε να παρκάρετε το δυνατόν ένα κομμάτι μακριά από το χώρο του σχολείου και να αφήσει τουλάχιστον το τελευταίο κομμάτι στο σχολείο τρέξει μόνη της.

 στοά


Οι συμβουλές μας μπορεί να βοηθήσει όλη η οικογένεια να ξεκινήσει στο σχολείο.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

26 − 17 =