Έτσι, το παιδί μαθαίνει εμπάθεια

Μέχρι ένα παιδί μαθαίνει ενσυναίσθηση, κάποια στιγμή περνάει. Στο δρόμο για το τρομερό δυάρια ενσυναίσθηση παίζει σημαντικό ρόλο.

Μωρό Ανάπτυξη: Η ενσυναίσθηση

Πώς και πότε ένα παιδί αναπτύσσει συμπάθεια και εκτίμηση

Είτε PEKiP ή στην ομάδα παιδί - συχνά βλέπουν τους γονείς με τη συμπεριφορά του μωρού τους, που φαίνεται εκ πρώτης, όπως βαθιά ενσυναίσθηση, κλαίει ένα παιδί, το άλλο αρχίζουν mitzuweinen σπαρακτική. Δεν αισθάνονται με το αντίθετο. Επιστήμη αποκαλεί αυτό το φαινόμενο «συναισθηματική μετάδοση» - με εμπάθεια που δεν έχει τίποτα να κάνει. «Δεν υπάρχει καμία εμπάθεια με την συναισθηματική κατάσταση του άλλου προσώπου αντ 'αυτού,» εξηγεί ο εξελικτικός ψυχολόγος Silvia Wiedebusch, ερευνητής στο Ινστιτούτο Ιατρικής Ψυχολογίας στο Münster. Τα μωρά παρασυρθούμε από την καταιγίδα αίσθημα μόνο. Η συνειδητοποίηση ότι αυτή είναι η αίσθηση του άλλου, που δεν έχουν ακόμα. Μέχρι ένα παιδί μπορεί να καταλάβει ότι, εξακολουθεί να χρειάζεται να κάνει κάποια βήματα ανάπτυξης. Είναι απολύτως απαραίτητο να μπορεί να διακρίνει μεταξύ «εαυτού» και «άλλα». Ξεκινά με ένα και ενάμιση χρόνο. Οι γονείς μπορούν να το αναγνωρίσει, επειδή το παιδί τους να αναγνωρίσουν αμέσως στις φωτογραφίες και στον καθρέφτη.

Παρά φάση για αργότερα ενσυναίσθηση σημαντικό
Μια άλλη ένδειξη ότι τα παιδιά αναπτύσσουν μια αίσθηση του εαυτού, είναι υπομένοντας. Από την ηλικία των δύο έως μερικές φορές το τέταρτο έτος της ζωής, να αναπτύξουν κάποιο άγριο πείσμα. Ακόμα και αν αισθάνεστε άνετα με αυτά τα μικρά παιδαριώδη ξεσπάσματα όχι κατ 'ανάγκη να φανταστώ - είναι ένα σημάδι ότι τα παιδιά είναι στο σωστό δρόμο για την συμπάθεια και συμπόνια! Η περιφρόνηση δείχνει ότι η ίδια ένα παιδί βλέπει ως ανεξάρτητη οντότητα και η παρουσία των «άλλων» έχουν συνειδητοποιήσει. Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύει αυτοπροβολή και την ανεξαρτησία της πρώτης. Ως εκ τούτου, αναπτυξιακή ψυχολογία επίσης προτίμησε τη λέξη «φάση αυτονομίας», επειδή η λέξη «παρά» είναι τόσο αρνητική χροιά στη γλώσσα μας. Εδώ, αυτή η συμπεριφορά των μικρών παιδιών είναι ένα σημαντικό και κανονικό μέρος της ανθρώπινης ανάπτυξης. «Μόνο όταν ένα παιδί έχει αναπτυχθεί μέχρι σήμερα διανοητικά, που μπορεί να πάρει ένας άλλος ως δική του οπτική κάποιου, ακόμη και θετική κοινωνική συμπεριφορά είναι δυνατό», λέει ο Silvia Wiedebusch.

Επισκόπηση: Το παιδί μαθαίνει ενσυναίσθηση

  • ΣΕΛΙΔΑ 1: Έτσι το παιδί μαθαίνει εμπάθεια
  • Σελίδα 2: τα παιδιά σκέφτονται "είναι καλή, τι είναι καλό για μένα"
  • Σελίδα 3: Πώς θα μεταφέρω το παιδί εμπάθεια
  • πίσω
  • σελίδα 1/3
  • περισσότερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 + = 79