Γιατί τα παιδιά χρειάζονται παραμύθια

Τα παιδιά αγαπούν τα παραμύθια και είναι γοητευμένος από το φανταστικό κόσμο της μαγείας. Αλλά τα παραμύθια δεν είναι μόνο διασκεδαστικό αλλά και σημαντική στον τομέα της εκπαίδευσης.

Γιατί τα παιδιά χρειάζονται παραμύθια

Υπάρχουν μια σειρά από άλλους λόγους που μιλούν για την έγκαιρη αφήγηση και μεσολαβεί στις παλιούς μύθους, θρύλους, για το φανταστικό κόσμο του ονείρου των παραμυθιών. Και παρέχουν ισχυρά επιχειρήματα για να διαβάσετε τα παιδιά νωρίς παραμύθια ή βλέποντας παραμύθι εικονογραφημένα βιβλία μαζί τους. Ένας σημαντικός λόγος καλεί το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό αφηγητή Sabine Lutkat «αντανακλούν παραμύθια ότι η μαγική «σκέψης αντισταθεί ότι κάθε παιδί είναι εγγενώς - το παιδί κάνει κάνει με πράγματα που δεν μπορεί να το εξηγήσει ορθολογικά, με μαγικές ιδέες ».

Και το παιδί είναι εκπληκτικά καθώς επίσης και από την αρχή του κόσμου παραμύθι, όπου φαίνεται ότι είναι δυνατόν τα πάντα, που είναι κινούμενα και γεμάτη από θαύμα. Στην οποία ένας πίνακας που καλύπτεται πλήρως από μόνη της, αστέρια πέφτουν, όπως ο χρυσός κομμάτια από τον ουρανό και το ήδη περίπλοκο ο λύκος θήραμα έρχεται σώος στο φως. Παραμύθια είναι μαγεία - και να ταιριάζει ακριβώς με τη φαντασία του παιδιού. «Κάθε ένας από εμάς είναι ένας βασιλιάς παιδί και φοράει ένα αόρατο στέμμα. Το παραμύθι μας λέει, «Πήγαινε, να πάρετε τον εαυτό σας με τον τρόπο που αναμένεται,«λέει η Sabine Lutkat το μήνυμα ότι τα μικρά παιδιά δεν μπορούν να ονομάσουν αν και, όπως σκυρόδεμα, αλλά παρ 'όλα αυτά σαφώς αισθητή. Επειδή είναι μέρος της ανάπτυξης της ταυτότητας του παιδιού, για να βλέπουν τους εαυτούς τους στο κέντρο. Σύμφωνα εύκολο είναι γι 'αυτούς να zuversetzen στη μαγική περιπέτεια σε αυτό.

Παραμύθι παρέχουν στα παιδιά Προσανατολισμού

Τι γίνεται με τα συχνά δραματικά απεικονίζονται εικόνες του καλού και του κακού; Αν τα μικρά παιδιά δεν αποθαρρύνονται, όταν η μάγισσα κάηκε στο φούρνο, το πνίγηκε λύκος με Wacker πέτρες στο στομάχι στο συντριβάνι και μητριά της Χιονάτης πρέπει να χορέψουν στο καυτό παπούτσια μέχρι να πέσει νεκρός;

Σε αυτό το πλαίσιο, μια ορισμένη ζωντάνια είναι λογικό. Σύνολο νίκη του καλού, η συνολική ήττα του κακού. Αυτή η αντίθεση προσφέρει επίσης μια πολύ σαφή εστίαση - ως «μοντέλο για τη σημαντική διάκριση μεταξύ καλού και κακού», προσθέτει ο Sabine Lutkat. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, διότι η ψυχή του παιδιού «κακό» να μην αγνοούν το: Δείχνει με τη μορφή της εσωτερικής τους φόβους, όπως πριν από την ξαφνική εξαφάνιση των γονέων ή την εμφάνιση του ένα απροσδιόριστο «ξένη δύναμη». Αυτοί οι φόβοι για την αντιμετώπιση μην καταφέρνει από αιτιολόγηση ή λογικά επιχειρήματα - αλλά μάλλον από τη σαφή δομή των παραμυθιών. Εδώ το κακό βρίσκει συγκεκριμένη εκπροσώπηση της στην ύπουλη κακό μάγισσες και οι λύκοι, τρομερή γίγαντες και τους απλούς νάνοι σίγουροι πολύ μικρά παιδιά μπορεί να έχουν ήδη προβάλλοντας διάχυτο φόβο - και επίσης ξεπεραστούν με τη νίκη «παραμύθι» του κακού.

"Τα Παραμύθια Mutmachgeschichten«Sabine Lutkat συνοψίζει. ακόμα, αλλά η νίκη του καλού σημαίνει πολύ περισσότερα: μετά από όλα, ο ίδιος μεταφέρει την εμπιστοσύνη και την εμπιστοσύνη στη δύναμή τους, ακριβώς όπως κάνουν οι περισσότεροι γονείς αυτόματα. Στη συνέχεια, τους αρέσει το παραμύθι ήρωας εκπληρώσουν το ρόλο τους ως πρότυπο. Μην φοβάστε να εμπιστεύονται τις καλές δυνάμεις που βρίσκονται κοντά σας - και τις δικές σας ικανότητες: Έτσι, αυτό είναι το μήνυμα των ηρώων, για το γενναίο μικρό ράφτη και το αγόρι που έθεσε ως στόχο να μάθει το φόβο - αλλά και από τις πόλης μουσικοί της Βρέμης και ο σκαντζόχοιρος και η σύζυγός του, ο οποίος νίκησε τον υπερήφανο λαγό με πονηριά στον αγώνα. Εφόσον απαιτείται, η ποικιλία των βοηθών ενταχθεί η οποία θα σταθεί η καλή άκρη και να δώσει το νεανικό κοινό: Δεν είστε μόνοι. Δεδομένου ότι υπάρχουν περιστέρια που ταξινομήσετε φακούς Σταχτοπούτα, οι Επτά Νάνοι, που μπορούν να σώσουν την ανήμπορος Η Χιονάτη και ο κυνηγός που κοπή της κοιλιάς του μεγάλου κακού λύκου. Ισχυρή εικόνες των οποίων μήνυμα παιδιά μπορούν να καταλαβαίνω ήδη από το τρίτο έτος της ζωής γύρω.

Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν αφαίρεση μέσω των Θαυμάτων

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι τα μικρά παιδιά είναι ακόμη σε θέση να έχουν ένα ορισμένο επίπεδο αφαίρεσης σε αυτήν την ηλικία: Για τα μικρά παιδιά είναι πολύ καλά ότι ο μεγάλος κακός λύκος από το παραμύθι καμία πραγματική απειλή αντιπροσωπεύει. «Η μη gibt για πραγματικό», είπε όταν ρωτήθηκε γι 'αυτό. Έτσι, τα παραμύθια και οι δύο δημιουργούν την απαραίτητη απόσταση για να αφηρημένη παράξενο, το άλλο για τα παιδιά με μια ευρεία πλατφόρμα για το όνειρο. Πολύ περισσότερο, κατά κανόνα, Απελευθέρωση της και εξαγοράς κύμαΩραία Κοιμωμένη ξυπνά στην ιστορία μετά από 100 χρόνια και παντρευτεί πρίγκιπα τους, το «ασχημόπαπο» είναι η μαγευτική Swan, ο βάτραχος πρίγκιπας δεν συνθλίβεται περίπου στον τοίχο, αλλά μετατρέπεται σε ένα υπέροχο πρίγκιπα.

Αλλά δεν είναι μόνο το εικονογραφικό στοιχείο των παραμυθιών παίζει σημαντικό ρόλο: όσο μικρότερο είναι το ακροατήριο, τόσο περισσότερο αγαπώ Ατμόσφαιρα της ανάγνωσης μεγαλοφώνως se. snuggled κάτω από μια κουβέρτα από τη μαμά, τον μπαμπά ή τη γιαγιά σε ένα παραμύθι πάει ταξίδι - αυτές οι πρώιμες εμπειρίες της παιδικής ηλικίας να ενισχύσει τη βασική εμπιστοσύνη και συχνά διαρκούν μια ζωή αναμνήσεων. Αρχικά, όμως, δεν συνιστούμε την παχιά τόμο Αδελφοί Γκριμ, αλλά υψηλής ποιότητας βιβλία εικόνα που συνοψίζει τις ιστορίες και τα οπτικά εξηγήσει χωρίς στρέβλωση τους.

Τα αδέλφια είναι παραμύθι διαβάζεται

© Thinkstock

Παραμύθι εισάγουν τα παιδιά στον κόσμο της λογοτεχνίας ένα

Έτσι, τα παραμύθια είναι και οι ιδανικές υποστηρικτές για πρώιμη αντιμετώπιση των μικρών παιδιών με τη λογοτεχνίαΠοιος μεγαλώνει από την παιδική ηλικία με τα βιβλία, θεωρείται ως φυσικό σύντροφο για τη ζωή, και που διαβάζεται σε σε πρώιμο στάδιο, το οποίο είναι πολύ πιθανό, να διαβάσετε αργότερα, ακόμα και αρέσει. Εδώ, ακριβώς Παραμύθια ιδιαίτερα κατάλληλο επίσης να αποδειχθεί γλωσσικά: Κατά τη σαφήνεια του λεξιλογίου των αδελφών Γκριμ μόλις ένα διάδοχο έργο έρχεται κοντά - πολύ πέρα ​​από την τυπική ορολογία του παραμυθιού, που αντιπροσωπεύουν την ομορφιά των μητρική μας γλώσσα.

Και τα εκπαιδευτικά μηνύματα; Επίσης διαθέσιμο, αλλά είναι στα παραμύθια και όχι κατ 'εξαίρεση και μόνο δεν γνωρίζουν λάβει και κατανοητό από τα μικρότερα παιδιά. Παρά το γεγονός ότι μπορεί για από το παραμύθι «Μητέρα Holle» προέρχεται το σύνθημα «Πάρτε την ευθύνη», από το «βασιλιά Thrushbeard» για το «Να μην είναι αλαζονικό» και «άπληστοι Μην» από το παραμύθι «Ο Ψαράς και η σύζυγός του» από το Συμβούλιο. Αλλά χαρακτηριστικό αυτών των συμβουλών από το πίσω μέρος των παραμυθιών δεν είναι, «Τα παραμύθια δεν είναι ηθικό και όχι συγκεκριμένες οδηγίες», δήλωσε η παραμυθού Sabine Lutkat, «μάλλον είναι εικαστική ιστορίες της ανθρώπινης εμπειρίας."

Ιστορίες, από τον τρόπο, δεν είναι πάντα απλά πρέπει να διαβάζει δυνατά: Τα παιδιά θα λατρέψουν επίσης η δωρεάν Tell από τους γονείς. Μια τέτοια ιστορία είναι κάθε φορά λίγο διαφορετική και εξακολουθεί να αφήνει περισσότερο χώρο για τη φαντασία και τη γλωσσική ανακαλύψεις.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 + = 41