Κοίτα, ένα σκαθάρι! Άνοιξη με τα παιδιά – Συμβουλές & amp? ιδέες

Όταν η φύση ξυπνά την άνοιξη, που είναι συναρπαστικό για να παρακολουθήσουν τα παιδιά. Έτσι ώστε η άνοιξη είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό, έχουμε συλλέξει μερικές ιδέες παιχνίδι. Ποια από τον τρόπο που είναι επίσης υπέροχο όταν "Άνοιξη στο νηπιαγωγείο" δηλ.

Ιδέες παιχνίδι για την άνοιξη

"Ω, μοιάζει φορές - μια πράσινη ιριδίζουσα σκαθάρι!" Η πρώτη βόλτα στο δάσος, την άνοιξη με Rosalie περισσότερο από ένα κράτος με τα πόδια. Σε κάθε δέντρο, θάμνος και σωρούς των φύλλων, που σταματά. Απόσταση που διανύθηκε κατά την πρώτη μισή ώρα: περίπου 500 μέτρα. Αλλά υπάρχει επίσης πολλά να ανακαλύψετε ...

Ανακαλύψτε τη φύση με τα παιδιά

© Thinkstock

Την άνοιξη η φύση έρχεται πίσω στη ζωή: η ιδανική στιγμή για να αναλάβει συναρπαστικό, διασκεδαστικό ταξίδια με τα παιδιά εκεί έξω - στο δάσος, στον κήπο και στο μπαλκόνι. Απλά τρέχει γύρω είναι διασκέδαση, σίγουρα. Αλλά ιδιαίτερα ευνοϊκό για τη φαντασία, την αντίληψη και κινητικές δεξιότητες των παιδιών είναι αυτό που οι εκπαιδευτικοί καλούν φύση «πραγματικές εμπειρίες» - οδήγησε δραστηριότητες που κάνουν λίγο ανακαλύψεις και να αναγνωρίσει τις συνδέσεις.

ιδέες Άνοιξη παιχνίδι για τα μικρότερα παιδιά


➤ φύλλα συναίσθημα (από 2 έτη)

Όταν οι νέοι Blättchenaus ξεδιπλώνουν τα μπουμπούκια, τα μικρά παιδιά κάνουν συναρπαστικές ανακαλύψεις: τόσο μαλακό και τρυφερό είναι τα νέα φύλλα! Σύρετε το δάχτυλό σας τα φυλλάδια πάνω από το πρόσωπό της και αφήστε τα παιδιά να δοκιμάσετε μόνοι σας πώς το λεπτό φύλλο προέρχεται από το στερεό γενέσει στο φως.

Κοίτα τι φυτρώνει εκεί (από 3 ετών)
υλικό: Γλάστρες, γλάστρες του εδάφους, των σπόρων προς σπορά
Ακόμη και αν το δάσος είναι πολύ μακριά και υπάρχει μόνο μία διαθέσιμη μπαλκόνι, τα παιδιά μπορούν να απολαύσουν τη φύση. Αφήστε τους να παίξουν κηπουροί και σπέρνουν στο χώμα γεμάτο γλάστρες ή κουτιά βοτάνων και σπόρων λαχανικών. Ταιριάζει καλύτερα: ταχέως αναπτυσσόμενα φυτά, όπως κάρδαμο ή μαϊντανό. Στη συνέχεια, οι μικροί κηπουροί χόμπι έχουν μόλις λίγες ημέρες παρατηρούμε μια εμφανή επιτυχία και, όπως είναι μεγάλα φυτά από βλαστούς μικρό.

Χρώματα συλλέγουν (από 4 ετών)
(Υλικό: γλωττίδες (Α6), διπλή κολλητική ταινία)
Το μαύρο και άσπρο Χειμερινό ωράριο είναι πάνω, τώρα τα χρώματα έρχονται πίσω, χάρη στα πρώτα λουλούδια την άνοιξη. Οι κάρτες Μικρές δείκτη καλύπτονται με ταινία διπλής όψεως. Και τώρα τα χρώματα είναι για το γκαζόν και τα παρτέρια που συλλέγονται είτε διέταξε, όπως από κίτρινο σε κόκκινο σε μπλε, ή θα οτιδήποτε μπορεί να βρεθεί στο δρόμο, αρκετά κολλημένη στην κάρτα. Στο τέλος, τα παιδιά δείχνουν πολύχρωμες κάρτες ευρετηρίου τους μπροστά από το άλλο.

ιδέες άνοιξη για παιδιά ηλικίας 5 και άνω


➤ λουλούδια ψωμί πικνίκ (από 5 ετών)
(Υλικό: μαχαίρια ψωμί, βούτυρο, αν είναι απαραίτητο, ταυτοποίηση των φυτών του βιβλίου)
Σε αναζητούνται οι γκαζόν στο κοινό λουλούδια που είναι βρώσιμα: Daisy, μπλούζες γυναικεία (ή φύλλα: νεαρά φύλλα οξιάς). Έτσι, λίγη προσοχή στα πρώτα άνθη και να μάθουν παιχνιδιάρικα, ως φαρμάκου και τροφής γνωρίζουν. Οι διακριτές υπόλευκα λουλούδια εξήγησε, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να ξέρουν ποια λουλούδια που συλλέγουν και που να τους αφήσουμε. Για λόγους ασφαλείας ένας από τους ενήλικες θα πρέπει να εξετάσουμε και πάλι αν δεν αμιγώς έχουν εξαπατήσει άλλα λουλούδια. Τα σάντουιτς διακοσμημένο με λουλούδια και τρώγονται μεταξύ τους. Καλή σας όρεξη! Ποιος γκαζόν, η οποία έχει αναπόφευκτα Daisy: αυτό το πικ-νικ εργάζεται σε μικρή κλίμακα εύκολα στον κήπο.

➤ υποβρύχια ζωή (5 έτη)
(υλικό
: Α Einkochglas)

η θαλάσσια ζωή μπορεί να παρατηρηθεί και από την ακτή ή μια αποβάθρα. Πιέστε το ποτήρι με το άνοιγμα στην επιφάνεια του νερού. Για να σπάσει μέσα από την αντανάκλαση του υδροφόρου ορίζοντα και παρέχει μια σαφή εικόνα. Αν τα παιδιά είναι πάρα πολύ νευρικός για να το κάνει άμεσα με το νερό, ένας ενήλικας θα πρέπει να εκμεταλλευτεί πλήρως την Einkochglas. Έτσι, ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσετε μαζί, το οποίο κρέμεται από τη ζωή στο ποτήρι.

➤ Το δάσος ξυπνάει (από 6 ετών)
Το δικαίωμα για πρόωρη πουλιά (με αποδεκτή πρόγνωση του καιρού): Ζήστε μαζί πώς η νύχτα σιωπή του δάσους ξημερώματα σταδιακά διακόπτεται από όλο και περισσότερο θόρυβο. Αφήστε τα παιδιά να βαθειά ο αέρας δάσος αναπνέουμε και απλά ακούστε. είναι να τρέξει γύρω, ακόμη και στο δρόμο της επιστροφής ευκαιρία και πίσω στο σπίτι, υπάρχει μόνο μια φορά το πλούσιο πρωινό!

➤ Kribbelkrabbel Waldgezappel (από 6 έτη)
(Υλικό: μεγεθυντικούς φακούς, ενδεχομένως μαλακή βούρτσα.)
Οι υψηλότερες θερμοκρασίες προσελκύουν και πάλι τα έντομα. Τα παιδιά βρίσκουν τις πιο αστείες ανατριχιαστικό crawlies στο δασικό πάτωμα. Αυτές οι πέτρες είναι gelupft και τα φύλλα καθαριστεί απαλά στην άκρη. Ακόμη και μεταξύ παλιό ξύλο αξίζει να αναζητήσετε. Τα ζώα γίνονται προσεκτικά τις μεγεθυντικούς φακούς και τα ρολόγια. Ποιος έχει πόσα πόδια; Ποιο παιδί έχει βρει το μικρότερο / μεγαλύτερο / πιο άσχημη / παράξενο ζώο; Ποιο ζώο έχει αισθητήρες; Πόσα μάτια είναι τα ζώα; Ποιος μπορεί να τρέξει το γρηγορότερο; Στο τέλος όλων των εντόμων απελευθερώνονται στην περιοχή προσεκτικά.

➤ Τι πουλί είναι αυτό; (Από τις 8 έτη)
(Υλικό: τον προσδιορισμό βιβλίο, ένα ζευγάρι κιάλια.) 
Εφ 'όσον τα δέντρα δεν έχουν φυλλώδη ακόμη πλήρως φορά, αφήστε τα πρώτα επιστρέφουν τα μεταναστευτικά πουλιά και οι οποίοι ξεχειμώνιαζαν εδώ τα πουλιά, τον προσδιορισμό καλό. Αφήστε τα παιδιά σας πριν πάνε να δούμε, πρώτα απ 'όλα «στο άκουσμα στο δάσος»: Πόσα διαφορετικά τραγούδια πουλιών ακούσει; Εξηγήστε πώς να διακρίνουν τα είδη από το άλλο - τότε η αναζήτηση μπορεί να ξεκινήσει!

 στοά


Δέκα πράγματα που όχι μόνο θα εκπλήξει και να καταπλήξει. Αλλά δείχνουν πόσο σημαντικές είναι οι μέλισσες!

Ψάχνετε για ακόμη περισσότερες ιδέες παιχνίδι; Ρίξτε μια ματιά στις ➤ Τα παιδιά μας βάση δεδομένων!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 1 =