Όταν το παιδί σας είναι έτοιμο για το σχολείο

Όταν ένα παιδί φτάνει σχολικής ετοιμότητας του, είναι εντελώς διαφορετική. Εν τω μεταξύ, ευέλικτες ρυθμίσεις διευκολύνουν τόσο νωρίς ορεκτικά και τα τέλη πυροκροτητές μια επιτυχημένη σχολική χρονιά. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν το παιδί σας έχει ήδη το σχολείο ικανότητα.

Πέντε, έξι ή επτά; Όταν ένα παιδί είναι έτοιμο για το σχολείο;

Μήπως το παιδί μου στο σχολείο ικανότητα;

© Thinkstock

Όταν το θέμα της σίτισης σχολείο στην οικογένειά σας εξαρτάται πρώτα σε αυτό, στο οποίο επαρχία ζείτε. Κάθε κράτος έχει το δικό της «Ημερομηνία έναρξης ισχύος», από ότι επικρατεί στη Γερμανία υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Η ημερομηνία κυμαίνεται μεταξύ 30 Ιουνίου και 31 Δεκεμβρίου. Ανάλογα με το επίπεδο ανάπτυξής της, αλλά το παιδί μπορεί να ρυθμιστεί ή να επαναφέρετε ακόμη και πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Ενώ ένα μίλησε σε λίγα χρόνια «σχολικής ετοιμότητας», τώρα είναι ο τεχνικός όρος για αυτό το «σχολική ετοιμότητα». μπορεί να δει κανείς τις απαιτήσεις για αυτή τη σχολική ετοιμότητα δεν θεωρείται ως αυστηρά καθορισμένα κριτήρια. Αντιπροσωπεύουν ένα μείγμα είναι κατασκευασμένο από φυσικές, γνωστικές και κοινωνικές συνθήκες. Εάν ένα παιδί μπορεί να διαβάσει σε πέντε, το οποίο είναι πράγματι ένα μεγάλο επίτευγμα - αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για το αν το παιδί είναι ήδη ώριμες για το σχολείο. Είναι μόνο όταν είναι συναισθηματικά σταθερή και κοινωνικά ώριμη, χάνουν χρόνο αναπαραγωγής και μπορούν να συγκεντρωθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σημαντικό για μια καλή αρχή στο σχολείο - δεν έχει σημασία τι ηλικία - «! Μπέικον ψυχή» είναι μια καλή δόση
Του «Can-παιδιά» και «must-παιδιά»

Σύνδεσμος μέχρι σήμερα ρύθμιση

 • Μπορεί τα παιδιά / Πρέπει Παιδιά: Ενημέρωση σχετικά με την ημερομηνία αποκοπής

Ή: Όταν ένα παιδί είναι έτοιμο για το σχολείο;

Ο κανόνας ημερομηνία είναι: Αν το παιδί γιορτάζει έκτα γενέθλια του πριν από τη λήξη της προθεσμίας, θα πρέπει να πηγαίνουν στο σχολείο και ως εκ τούτου ένα «must-παιδί.» Όλα αυτά θα είναι μετά την ημερομηνία έξι είναι «Μπορούν τα παιδιά». Εδώ επιτρέπονται, και οι γονείς πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να στείλουν το παιδί τους στο σχολείο ήδη. Μια δύσκολη και πολύ σημαντική απόφαση, ο φόβος της υπερβολικής ζήτησης για την έγκαιρη εγγραφή τους, ή χαμηλότερη ζήτηση για τα τέλη εγγραφής είναι μεγάλη. Γενικές συστάσεις δεν υπάρχουν εδώ (δυστυχώς). Κάθε σύνολο των γονέων πρέπει να κάνει τη σωστή απόφαση για το παιδί του. «Οι συζητήσεις με τον παιδίατρο, με τους εκπαιδευτικούς στο νηπιαγωγείο ή μια επίσκεψη σε ένα δείγμα διδάσκει πώς να του προσφέρει πολλά σχολεία βοηθήσει τους γονείς πώς schulfit το παιδί τους είναι πραγματικά,» συμβουλεύει εκπαιδευτικός Peter Struck. Ακόμη και εκείνοι που παρακολουθείται στενά το παιδί του, παίζοντας ή κάνοντας μικρές εργασίες που μπορεί να εκτιμήσει το επίπεδο της ανάπτυξης.

Τα κριτήρια αυτά θα σας βοηθήσουν στην απόφαση:

➤ Τι συμβουλεύει παιδαγωγός? Ξέρει το παιδί καλά και να συγκρίνετε καλά και να εκτιμήσουν τις ικανότητές του.

➤ Τι είναι το αποτέλεσμα της εισαγωγικές εξετάσεις σχολείο ? Ποιο είναι το αποτέλεσμα της U9 ο παιδίατρος;

όχι μόνο στο σήμερα κατάσταση ➤ Think. Σήμερα το παιδί σας είναι πράγματι πέντε μπορεί να είναι ήδη ώριμα για το σχολείο, αλλά χάρη στην πρόωρη εγγραφή είναι η ζωή ανάμεσα στα μικρότερα παιδιά στην τάξη. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα όταν διάβαση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στην αρχή της εφηβεία αισθητή. Ενώ οι ηλικιωμένοι είναι ήδη ενδιαφέρονται για smartphones και το αντίθετο φύλο, οι νεότεροι που υστερούν, επειδή συχνά πολύ πίσω και να υποφέρουν.

➤ Αναζητήστε όχι μόνο για το πώς έξυπνη και περίεργα είναι preschooler σας, αλλά μπορείτε επίσης να κάνουμε με ειλικρίνεια από: Τι ώρα είναι ανεξάρτητη; Τι γίνεται με την αυτοπεποίθησή του; Και πόσο καλά μπορεί να έχει ήδη καθίσει ακόμα και να επικεντρωθεί;

Είναι επίσης σημαντικό το γεγονός ότι ➤ σχολικό περιβάλλον για να ελέγξετε. Είναι νωρίς εκεί ορεκτικά η ευκαιρία να στραφούν σε μια τάξη προσχολικής χωρίς πολλή προσπάθεια; Πότε επιδόσεις του παιδιού βαθμολογείται; Ποιος αποφασίζει μετά από την τέταρτη τάξη για την περαιτέρω σχολική καριέρα του; Δυστυχώς, και εδώ, τα κράτη δεν έχουν συμφωνήσει σε κοινά πρότυπα.

➤ Η η στάση του παιδιού είναι σημαντικό. Υπήρξε ποτέ κουραστεί από το σχολείο; Ή φοβάται από την πλήξη, όταν όλοι οι μεγάλοι φίλοι έχουν ήδη πάει στο σχολείο;

➤ Όταν πρόκειται για την εγγραφή, δεν μπορεί να «Όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο» ιδέα προσδιοριστεί.

>> Link: Λίστα ελέγχου για την σχολική ετοιμότητα

Σε περίπτωση αμφιβολίας, κάλλιο αργά από πριν;

Εν τω μεταξύ, η τάση αυτή δεν είναι σαφώς προς τα τέλη εγγραφής και πάλι, κάθε "ευκαιρία" σε μια πρώιμη έναρξη της σχολικής θεωρείται από τους γονείς με ενθουσιασμό και χρησιμοποιούνται, όπως συνέβαινε πριν από μερικά χρόνια. Ο λόγος; Στο τρίτο αυξάνεται χρόνο ακόμα και για μαθητές δημοτικού σχολείου η πίεση για την εκτέλεση, το θέμα διέλευσης περνά μέσα από δύο ολόκληρα χρόνια του σχολείου και εξασφαλίζει το άγχος στα παιδιά. Επιπλέον, η συντομευμένη σχολικά έτη και οκτώ χρόνια. Αυτά τα δύο σημεία φέρνουν οι γονείς πάντα κατέληξε: «Θέλουμε το παιδί μας εξακολουθεί να επιδοθούν λίγο απρόσκοπτη παιδική ηλικία» 
Τι κάνει η επιστήμη στην καλύτερη ηλικία για την εγγραφή;

Μικρά-να κάνουμε λίστα για ένα επιτυχημένο ξεκίνημα στο σχολείο

 • 1/7

  Όχι πάρα πολύ πρακτική και την προώθηση της!

 • 2/7

  Αν τα παιδιά θέλουν να μάθουν πράγματα που δεν το εμποδίζει να!

 • 3/7

  Παίξτε πολλά κοινά με το παιδί σας!

 • 4/7

  Ενθαρρύνετε το παιδί σας να κάνετε ερωτήσεις και να πάρει στα σοβαρά τις ερωτήσεις του!

 • 5/7

  Συζήτηση πολύ με το παιδί σας!

 • 6/7

  Υποστηρίξτε το παιδί σας στην ανεξαρτησία του!

 • 7/7

  Η κίνηση είναι το άλφα και το ωμέγα - ακόμη και για μάθηση! Εκείνοι που κινούνται πολύ πιο εύκολο να μάθουν.

Πολλές μελέτες δείχνουν ότι τα μικρότερα παιδιά στην τάξη συχνά ανήσυχος είναι και να έχουν περισσότερα προβλήματα συγκέντρωσης. Μια άλλη αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν ότι η αλλαγή νωρίς αγράμματοι παιδιά αργότερα σπάνιο στο γυμνάσιο, η αναλογία είναι κατά ένα τρίτο χαμηλότερη από ό, τι σε μεγαλύτερα παιδιά. Και η θέα από τα αποτελέσματα της PISA δείχνει ότι σε χώρες με καλά αποτελέσματα PISA, τα παιδιά είναι εγγράφονται στο σχολείο μάλλον αργά (Π.χ. Φινλανδία και τη Σουηδία). Τα αποτελέσματα αυτά είναι όλα εναντίον νωρίς την εγγραφή και πριν από τη λήξη της προθεσμίας. Αλλά μια διάταξη αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα φαίνεται να είναι η καλύτερη λύση: Σε μια γερμανο-ελληνική έρευνα προέκυψε, κατάλληλες για την ηλικία των παιδιών που εγγράφονται στο σχολείο, σε σύγκριση με πριν εγγραφούν σε ηλικία οκτώ ετών είχε ένα σαφές προβάδισμα. Εξετάζει η ανάγνωση, γραφή, αριθμητική και την προσοχή ήταν.

Ποιος είναι τώρα - δικαίως - ρωτήσω ποιο τρόπο τώρα είναι η καλύτερη, βάλαμε δύο σκέψεις στην καρδιά μου:

● Τα μειονεκτήματα και τους κινδύνους της πρώιμης εγγραφής δεν πρέπει να υποτιμάται!

● Πιο σημαντικό είναι βέβαιο ότι θα είναι καλή γραφή, αριθμητική ή βρόχο οι κοινωνικο-συναισθηματικών παραγόντων!

Επισκόπηση: Όταν το παιδί σας είναι έτοιμο για το σχολείο

 • ΣΕΛΙΔΑ 1: Όταν το παιδί σας είναι έτοιμο για το σχολείο
 • Σελίδα 2: αναβολή της εγγραφής είναι η εξαίρεση
 • Σελίδα 3: Λίστα ελέγχου για την σχολική ετοιμότητα
 • πίσω
 • σελίδα 1/3
 • περισσότερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

75 − = 72