Εργοθεραπεία σε παιδιά: παιγνιοθεραπεία με αναπτυξιακές δυσκολίες

Εργοθεραπεία για παιδιά συνταγογραφούνται συχνότερα τα τελευταία χρόνια. Τι ακριβώς είναι η εργοθεραπεία, πότε πρέπει να πάρετε και τι μπορεί να κάνει για τα παιδιά με αναπτυξιακές αναπηρίες;

Τι είναι η εργοθεραπεία;

ο όρος "εργοθεραπεία" προέρχεται από την ελληνική και σημαίνει χονδρικά μεταφράζεται σε «θεραπεία μέσω της δράσης και της εργασίας.» Στόχος της εργοθεραπείας είναι να επιτρέψει σε ένα άτομο με αναπτυξιακές αναπηρίες ή ελλείμματα τραυματισμό που σχετίζονται με (ξανά) ένα μεγάλο βαθμό ανεξάρτητη ζωή. μέτρα θεραπείας σχολεία Επαγγελματικών αυτό το παράδειγμα. Οι κινητικές δεξιότητες, τη συγκέντρωση και την κοινωνική συμπεριφορά του ασθενούς. Εργοθεραπεία σε παιδιά έχουν ένα παιχνίδι θεραπευτικό χαρακτήρα ως επί το πλείστον.

Εργοθεραπεία: θεραπεία αναπτυξιακές διαταραχές στα παιδιά

© iStock

Τι μπορεί να κάνει μια επαγγελματική θεραπεία για τα παιδιά;

Σωματικά και ψυχικά περιορίζονται τα παιδιά, μια επαγγελματική θεραπεία σε ένα διασκεδαστικό τρόπο βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους και να εργάζονται σε αυτές. Μετά την επιτυχημένη πορεία του κινητήρα θεραπείας ικανότητες, την αντίληψη, την κοινωνική συμπεριφορά και την ανεξαρτησία του παιδιού μπορεί να βελτιωθεί.
Όταν είναι εργοθεραπεία για το παιδί μου να έχει νόημα;

Τα τελευταία χρόνια, παρατηρείται ένας αυξανόμενος αριθμός ιατρική συνταγή εργοθεραπεία για παιδιά. Τα κατάλληλα μέτρα, ακόμη και η παραμικρή κίνηση και προβλήματα συμπεριφοράς συνταγογραφούνται συχνά, συχνά αυτό που ορισμένοι ειδικοί διαμαρτύρονται, επίσης, μετά από ρητή αίτηση των γονέων. Παρ 'όλα αυτά, εάν υπάρχουν σαφείς καθυστερήσεις στη σωματική, ψυχική και πνευματική ανάπτυξη καθώς και τα ελλείμματα στις κινητικές δεξιότητες, την αντίληψη και την κοινωνική συμπεριφορά η εργοθεραπεία μπορεί να είναι χρήσιμη. Τέτοια προβλήματα ανιχνεύονται, για παράδειγμα, στις υ-εξετάσεις.

Συγκεκριμένους τομείς της εφαρμογής κατά την οποία μια επαγγελματική θεραπεία για τα παιδιά έξω από το θέμα:

• Γενικά προβλήματα συμπεριφοράς (π.χ. επιθετικότητα)
• Η αύξηση ή η έλλειψη επιθυμίας να προχωρήσουμε
• δυσκολία συγκέντρωσης (π.χ., το AD (H) S)
• αουτσάιντερ ρόλο, αποστασιοποίηση από τις ομάδες
• Overconfidence ή χαμηλό πόνο
• προβλήματα Σχολή (για παράδειγμα, η δυσκολία στην ανάγνωση και γραφή)
• ύπνου
• ενούρηση (ενούρηση)
• προβλήματα ισορροπίας, προβλήματα συντονισμού
• Overconfidence ή χαμηλή αυτοεκτίμηση
Πώς μια επαγγελματική θεραπεία για τα παιδιά;

Εργοθεραπεία για παιδιά λαμβάνει χώρα μέσα από το παιχνίδι.

© Thinkstock

Αρχικά πραγματοποιείται μια εκτενή συνέντευξη με τους γονείς - εν μέρει με τους εκπαιδευτικούς και τους δασκάλους - με την ιστορία και με τα συμπτώματα του παιδιού. Ο εργοθεραπευτής θα παρατηρήσουμε στη συνέχεια το παιδί σε μία ή περισσότερες συνεδρίες, ενώ παίζει και η επίλυση συγκεκριμένων εργασιών. Με τον τρόπο αυτό εντοπίζει τυχόν αποκλίσεις από τον κανόνα και μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για την κατάλληλη θεραπευτική προσέγγιση.

Ένας σημαντικός παράγοντας στη θεραπεία παίζει το περιβάλλον του παιδιού. Ως εκ τούτου, οι γονείς και συχνά οι φροντιστές από το νηπιαγωγείο ή το σχολείο εμπλακεί με τη θεραπεία. Είναι, για παράδειγμα. Ενημερώνει το πώς θα πρέπει να αντιδρούν σε ορισμένα σημεία και τα πρότυπα της συμπεριφοράς του παιδιού. Ο σωστός χειρισμός όλων των φροντιστών μπορεί να διευκολύνει την πρόοδο στη θεραπεία των νεαρών ασθενών.

Πόσο καιρό μια επαγγελματική θεραπεία διαρκεί εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η την ηλικία του παιδιού και τη σοβαρότητα των υφιστάμενων προβλημάτων. Έτσι, η θεραπεία μπορεί να ολοκληρωθεί επιτυχώς με μία έως δύο ώρες της θεραπείας την εβδομάδα για τρεις έως έξι μήνες. αλλά με πιο σοβαρά προβλήματα, που μπορεί να διαρκέσει για αρκετά χρόνια.
Πώς μπορούν οι γονείς να υποστηρίξουν την θεραπεία;

Οι γονείς και άλλους φροντιστές του παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο για την επιτυχή θεραπεία. Θα πρέπει πάντα να βεβαιωθείτε ότι δεν βάζουν το παιδί υπό πίεση. Η υπομονή είναι συχνά ρώτησε αν η επιτυχία της θεραπείας παραπαίουν στιγμιαία ή εμφανίζονται μόνο σε μικρά στάδια.

Είναι σημαντικό να λάβουν σοβαρά υπόψη τις οδηγίες του θεραπευτή και να συνεχίσει τη συμπεριφορική εκπαίδευση εκτός της θεραπείας. Αποδεικνύεται ότι το παιδί που απαιτούνται από μικρές εργασίες και παιχνίδια ξανά και ξανά, αλλά ποτέ δεν επιτρέπεται να είναι συγκλονισμένοι ισχύει. Και δεν έχει σημασία τι τομέα το παιδί έχει δυσκολία, μπορεί να επηρεάσει θετικά μόνο όταν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί παρέχουν πάντα την αφθονία της άσκησης και ψυχική προτάσεις.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 27 = 30