CTG: συγγραφέας Ποια εργασία αποκαλύπτει

Η CTG (Καρδιοτοκογράφημα, εργασίας Schreiber) είναι μια πρότυπη δοκιμασία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όταν CTG η καρδιά τους ήχους του παιδιού και της μητέρας εργασίας μετρώνται ταυτόχρονα. Τι κάνει αυτό το CTG είναι ακριβή και, όταν το χρειάζεστε, κάντε κλικ εδώ!

έκφρασης CTG

Τέτοια είναι η έκφραση CTG. (Φωτογραφία: ιδιωτικές)

Γιατί ένα CTG γίνεται;

Με τη βοήθεια της CTG είναι για την υγεία του μωρού παρακολουθείται - κατά τη διάρκεια επισκέψεων ρουτίνας στο γυναικολόγο και στη συνέχεια στο νοσοκομείο κατά τη γέννηση. Κατά κύριο λόγο πρόκειται να καθορίσουν μια πιθανή έλλειψη παροχής οξυγόνου να είναι σε θέση να αντιδράσει γρήγορα.
Καλό είναι να γνωρίζετε: Η CTG

• Η CTG διαρκεί περίπου 30 λεπτά.
• Η CTG μέτρα μήκος, τη δύναμη και τη συχνότητα των συστολών.
• Η CGT χρησιμοποιείται για τον έλεγχο της παροχής οξυγόνου του παιδιού.
• Η CTG είναι μια μεγάλη έρευνα πιθανότητα επειδή δεν βλάπτει - και είναι επίσης απολύτως ασφαλές για τη μητέρα και το παιδί.
• Η CTG βασίζεται σε υπερηχητικά κύματα.
Όταν γράφεται ένα CTG;

Οι περισσότεροι γιατροί γράφουν από την 30η εβδομάδα της κύησης συνήθως CTG. Υποχρεωτική, αλλά η μελέτη αυτή δεν είναι δυνατή κατευθυντήριες γραμμές για τη μητρότητα. Σε κυήσεις υψηλού κινδύνου (δηλαδή, σε πολλαπλάσια, ο διαβήτης της κύησης, πρόωρος τοκετός, που υπερβαίνει την αναμενόμενη ημερομηνία γέννησης, κλπ) εργασίας Schreiber έρχεται μετά χρησιμοποιήθηκε μόλις 25 εβδομάδων κύησης.

Η CTG κατά τη διάρκεια της εργασίας

CTG

© Thinkstock

σχεδόν κάθε μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να έχουν την εμπειρία μιας CTG το αργότερο κατά τη γέννηση. Εάν οι συσπάσεις είναι τακτικές και ισχυρή, ο γιατρός αρχίζει με την CTG. Όσο παρατηρείται τίποτα ασυνήθιστο, το CTG τερματίζεται μετά από 30 λεπτά και στη συνέχεια επαναλαμβάνεται περίπου κάθε δύο ώρες σε τακτική βάση. Είναι η γέννηση στο δεύτερο στάδιο της συνεχούς CTG γίνεται συνήθως. Τώρα, στην πιο κρίσιμη φάση της εργασίας, μπορεί να συμβεί ότι ο πλακούντας ή ο ομφάλιος λώρος είναι βραχυπρόθεσμη κακή κυκλοφορία και λίγο αίμα (και συνεπώς οξυγόνου) φτάνει το παιδί. Για τον ιατρό ή μαία, παρατηρήθηκε μία έλλειψη οξυγόνου σε μια μείωση της καρδιακής συχνότητας. καμπύλη CTG δείχνει το γιατρό ή τη μαία αν όλα είναι εντάξει ή αν πρέπει να παρέμβει για να μην προκληθεί ζημιά στο μωρό.
Σε μια εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου, η έγκυος γυναίκα έχει συνδεθεί σε πολλές περιπτώσεις σε όλη τη γέννηση μέχρι το CTG. Αυτό εξασφαλίζει ότι το μωρό συνεχώς και τροφοδοτείται με οξυγόνο.
Τι είναι στην πραγματικότητα μετράται στο CTG;

Όταν CTG η έγκυος γυναίκα παίρνει μια ζώνη με δύο αισθητήρες γύρω από την κοιλιά. Ένα καταγράφει κτύπο της καρδιάς του παιδιού (καρδιογράφημα), οι άλλες οι συσπάσεις της εγκύου (Tokogramm). Και οι δύο καμπύλες συνδυάζονται από τον υπολογιστή και να παράγει τις χαρακτηριστικές καμπύλες του CTG: Παρακάτω μπορεί να δει κανείς τις συστολές στο άνω καμπύλη είναι να δούμε πώς χτυπάει το μικρό καρδιά. Και τα δύο ίχνη εκτυπώνονται σε ένα μακρύ λωρίδα χαρτιού με χαρτί γραφήματος.

έκφρασης CTG

Τέτοια είναι η έκφραση CTG. (Φωτογραφία: ιδιωτικές)

Η καρδιά του μωρού είναι ένα ειδικό μικρόφωνο (Doppler υπερήχων αισθητήριο) καταγράφονται. Εδώ, το μικρόφωνο μεταδίδει σήματα με τη βοήθεια υπερήχων ανακλάται από την καρδιά του παιδιού και με τη σειρά που λαμβάνονται από την υπερηχητική μονάδα. Σύγχρονες συσκευές CTG μπορούν όχι μόνο να καταγράψει τους ήχους της καρδιάς, αλλά και τις κινήσεις του παιδιού. Οι συσκευές αυτές ονομάζονται Kineto-cardiotochographs (K-CTG). τις κινήσεις του παιδιού είναι ένα σημαντικό στοιχείο, πώς είναι το παιδί κατά τη γέννηση και αν έχει αρκετό οξυγόνο για τον ιατρό.
Οι συσπάσεις των εγκύων γυναικών, αναγνωρίζονται πάνω στο μαχαίρι εργασίας. Σε κάθε συστολή η συσταλτική μήτρα πιέζει ενάντια στο κοιλιακό τοίχωμα - Η ένταση αυτή το κοιλιακό τοίχωμα με αποτέλεσμα CTG την καμπύλη συστολές. Εδώ, όμως, μόνο τα διαστήματα μεταξύ των συστολών μπορεί να διαβάσει, μια αξιόπιστη δήλωση σχετικά με το εργατικό δυναμικό δεν είναι δυνατή.
Τι τιμές CTG είναι φυσιολογικό;

Ενώ το CTG τρέχει έγκυες συνεχίσει ως επί το πλείστον απαγόρευσε τις γραμμές στην οθόνη. Μην ανησυχείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε τις διακυμάνσεις ή ακραίες τιμές εκεί, αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Για παράδειγμα, εάν το μωρό σας κοιμάται ή απλά ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό ασκήσεων τούμπες, δείχνει το CTG. Εάν το παιδί είναι πολύ δραστήρια, μπορείτε να δείτε στην καμπύλη προς τα πάνω ακραίες τιμές. Αν κατά τη διάρκεια των πρώτων 20 λεπτών από την CTG δεν ακραίες τιμές να αναγνωριστεί μέχρι (επιτάχυνση), θα πιθανώς ακόμη ξυπνήσει μόνο στον ύπνο του μωρού. Ο γιατρός ή η μαία κλονίζει την κοιλιά σας λίγο για να σχίσει το μωρό σας απαλά από τα όνειρά του!
Μια ακραία προς τα κάτω (επιβράδυνση), μπορεί να παρατηρηθεί άμεσα με συστολή: Όταν ξεκινά μια συστολή, λιγότερο αίμα ρέει από τον πλακούντα στο παιδί σας. αυτές οι ακραίες τιμές επίσης είναι φυσιολογικό, θα πρέπει να πάρει ακόμα θέση, γιατί αυτό δείχνει ότι το παιδί σας αντιδρά με συσπάσεις της μητέρας.
περισσότερες πληροφορίες


Μια άλλη μελέτη, η οποία βοηθά να διαπιστώσετε προβλήματα στην ανάπτυξη πρώιμη παιδική ηλικία, το υπερηχογράφημα Doppler. Στην επόμενη σελίδα για να μάθετε πότε θα γίνει και αυτό που εξετάζεται.

Επισκόπηση: CTG: συγγραφέας Ποια εργασία αποκαλύπτει

  • ΣΕΛΙΔΑ 1: CTG: συγγραφέας Ποια εργασία αποκαλύπτει
  • Σελίδα 2: Όταν γίνεται ένα υπερηχογράφημα Doppler;
  • πίσω
  • σελίδα 1/2
  • περισσότερο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3