Η απώλεια της ακοής και απώλεια ακοής σε παιδιά

Στη Γερμανία, περίπου 500.000 παιδιά υποφέρουν από απώλεια ακοής. Τα μοιραία: Τα παιδιά δεν μπορεί να είναι μια απώλεια ακοής - ή κακώς - να βρεθούν. Οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η απώλεια της ακοής σε παιδιά

Ακούς κακό; Η απώλεια της ακοής και η ακοή της απώλειας στα παιδιά μπορεί να είναι κληρονομική ή να προκαλούνται από ασθένειες

© iStock

Δεν είναι μόνο οι ηλικιωμένοι μπορεί να υποφέρουν από απώλεια ακοής. Ακόμη και τα μωρά και τα παιδιά μπορεί να επηρεαστεί. Πράγματι, από 1.000 νεογέννητα περίπου τρεις με τέσσερις ήδη με σημαντική απώλεια ακοής στον κόσμο, άλλα τρία έως τέσσερα τοις εκατό των μωρών είναι μέτρια ή ελαφρά προβλήματα ακοής. Η απώλεια της ακοής μπορεί να είναι κληρονομική ή προκαλούνται από νόσους και τραυματισμούς. Μπορείτε να σε παιδιά επηρεάζουν τη γλωσσική ανάπτυξη, την κοινωνικοποίηση και την ακαδημαϊκή επίδοση. Ως εκ τούτου, πρέπει να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατόν μια βλάβη στην ακοή.

Ακρόαση: Τι είναι όλα αυτά;

Από ακούσει κάποιος τα αντιλαμβάνεται κάποια συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά τα συμπτώματα: Έτσι η μείωση της ακοής. Η απώλεια ακοής μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Η σοβαρότητα μπορεί να ποικίλει από ήπια απώλεια ακοής μέχρι να ολοκληρωθεί κώφωση.
Η διάγνωση της απώλειας ακοής σε παιδιά


Τα παιδιά συχνά δεν την ίδια ανακοίνωση - ή δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν - εάν η απώλεια ακοής εμφανίζεται σε αυτά. Για τα μωρά που δεν μπορούν να εκφραστούν, το θέμα είναι φυσικά ακόμη πιο δύσκολη. Ως εκ τούτου, είναι οι γονείς που υποψιάζονται ότι μια βλάβη στην ακοή είναι παρών με το παιδί τους, σχεδόν τα δύο τρίτα των περιπτώσεων.

Σημάδια που θα μπορούσαν να δείξουν το μωρό και το παιδί για την απώλεια ακοής, έχουμε συνοψίζονται στα ακόλουθα δύο infographics για εσάς. Οι ενδείξεις με βάση τις πληροφορίες από την αμερικανική ακοής Ίδρυμα Υγείας.

Ακούγοντας το μωρό

© όραμα καθαρό AG

© όραμα καθαρό AG

Pädakusitiker - έτσι ακοής φροντίδα ειδικά για τα παιδιά - Hans-Jürgen Bührer θυμάται ένας από τους νέους πελάτες του: «Η 11-year-old Vivien ήταν σαν ένα μικρό παιδί, ενώ είναι πάντα σε εγρήγορση και κυριάρχησε παιχνίδια όπως μνήμη και παζλ άνω του μέσου όρου, αν και σημειώνεται καθυστέρηση στη γλωσσική ανάπτυξη για. Αυτό έπρεπε επίσης να μιλήσει πιο δυνατά από το μέσο σπίτι, έτσι Vivien mitbekam και οι γονείς πάντα Vivien έκανε λεπτό. Ως ένα σχολείο το παιδί είχε οφέλη τους - ειδικά για υπαγορεύσεις - μετά. Ορισμένες καταλήξεις λέξεων και διακριτικό μοιάζουν ηχητικά γράμματα, όπως η Μ και Ν της ήταν πολύ δύσκολο. "

Pädakustikerin Daniela-Simone Feit συμβουλεύει γενικά όλους τους γονείς που ανησυχούν ότι το μωρό τους δεν μπορεί να ακούσει σωστά: «Οι γονείς θα πρέπει να το Νεογέννητα εξέταση ακοής, η οποία έχει θεσπιστεί από το νόμο από το 2009, αντιλαμβάνονται κατ 'ανάγκη το νοσοκομείο. Η δοκιμή δεν παίρνει πολύ χρόνο, είναι εντελώς ανώδυνη και ταχεία παρέχει σαφήνεια. "

Η απώλεια της ακοής σε παιδιά: είδη και τις αιτίες

Σε προβλήματα ακοής διαφορετικές περιοχές μπορεί να επηρεαστεί στο αυτί. Επιπλέον, ακόμη και μια διάκριση μεταξύ έμφυτη και επίκτητη, καθώς και προσωρινή και μόνιμη διαταραχή. Εδώ, η έκφραση ποικίλλει από χαμηλά, μεσαία και σοβαρή ακρόαση μέχρι κώφωση.

Στα παιδιά, η κατανομή προβλήματα ακοής έχει ως εξής: το ένα τρίτο είναι γενετική, απέκτησε ένα τρίτο και το ένα τρίτο παραμένει ασαφής.
Οι δύο πιο κοινές μορφές της απώλειας ακοής στα παιδιά και τις αιτίες τους

Αγώγιμη απώλεια ακοήςΑυτή είναι η πιο κοινή μορφή απώλειας ακοής στα παιδιά. Εδώ, η πόρπη δεν φτάνει ή έχει μειωθεί στο έσω ους, όπως η προώθηση του μέσου ωτός ή του ακουστικού πόρου επηρεάζεται. Συχνά βαρηκοΐα αγωγιμότητας εμφανίζεται προσωρινά, αν το παιδί σας έχει, για παράδειγμα, μέση ωτίτιδα, ή μεσαία συλλογή αυτί. Μπορεί να είναι, ωστόσο, παρ 'όλα αυτά, ότι η απώλεια ακοής, ως αποτέλεσμα της υποτροπιάζουσες λοιμώξεις παραμένει, αφού ασβέστη μπορούν να καταθέσουν στα οστάρια.

Νευροαισθητήρια βαρηκοΐα: Εδώ, η καταγραφή και επεξεργασία ήχου αναστέλλεται στο εσωτερικό αυτί. Με ελαττωματικό ή λείπει τριχωτά κύτταρα του ακουστικού νεύρου δεν λαμβάνει παλμούς. Σε μικρά παιδιά, αυτή η απώλεια ακοής είναι συνήθως συγγενείς και πρόωρα βρέφη είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε νευροαισθητήρια απώλεια ακοής. Σε μεγαλύτερα παιδιά, ορισμένα φάρμακα ή μολυσματικών ασθενειών όπως της παρωτίτιδας και της ιλαράς και μηνιγγίτιδα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο εσωτερικό αυτί. Η απώλεια ακοής είναι συνήθως ανεπανόρθωτη.

➤ προβλήματα ακοής από αξιολόγηση

50 τοις εκατό όλων των περιπτώσεων στις οποίες η απώλεια ακοής εμφανίζεται από τη γέννηση, χρονολογούνται από την αξιολόγηση. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ένας ή και οι δύο γονείς είναι επίσης κωφών. Στην πραγματικότητα, περίπου το 90 τοις εκατό όλων των παιδιών που γεννήθηκαν με συγγενή απώλεια ακοής, οι γονείς της ακοής, αλλά αυτά είναι φορείς ορισμένων υπολειπόμενων γονιδίων, και έχουν κληρονομήσει στο παιδί τους.

➤ Η προγεννητική αιτίες της απώλειας ακοής

Σπάνια, η προγεννητική ασθένειες είναι η αιτία της συγγενούς απώλεια ακοής. Οι μολυσματικές ασθένειες όπως η ερυθρά, ο έρπης, η σύφιλη και ο κυτταρομεγαλοϊός είναι οι κύριες αιτίες εδώ.

Ακόμη και αν η μητέρα παίρνει ορισμένα φάρμακα, η νικοτίνη και το αλκοόλ κατά την εγκυμοσύνη με τον ίδιο, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ακοής και απώλεια ακοής στα παιδιά.

➤ αιτίες Μεταγεννητικές

παιδικές ασθένειες όπως η μηνιγγίτιδα, ιλαρά ή ανεμοβλογιά μπορεί να προκαλέσει μόνιμη απώλεια ακοής σε παιδιά. Επίσης, φάρμακα όπως οι τραυματισμοί στρεπτομυκίνη και το κεφάλι στα αντιβιοτικά μπορεί να είναι ρυπαίνοντες να πληρώνουν για προβλήματα ακοής στα παιδιά.

Επιπλέον, ακόμα και μολύνσεις του αυτιού όπως μέση ωτίτιδα, όπως ήδη αναφέρθηκε παραπάνω, συμβάλλουν σε ένα δοχείο απώλεια ακοής. Σε ήπιες λοιμώξεις, απώλεια ακοής συμβαίνει όμως συνήθως παροδική.

Αν μη τι άλλο η αυξανόμενη ηχορύπανση που κινδυνεύουν από θορυβώδη παιχνίδια ή MP3 player η ευαίσθητη ακοή των παιδιών.
Η θεραπεία για την απώλεια ακοής σε παιδιά


Μια αγώγιμη απώλεια ακοής μπορεί συχνά να φάρμακα ή με ένα μικρή χειρουργική επέμβαση να διορθωθεί.

Είναι το εσωτερικό αυτί που εμπλέκονται σε προβλήματα ακοής μπορεί να Ακουστικά Βαρηκοΐας να βοηθήσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις κώφωσης πρόθεσης του έσω ωτός μπορεί - το λεγόμενο κοχλιακό εμφύτευμα - βοήθεια.

Είναι επίσης σημαντικό να υποστηριχθεί η ανάπτυξη του παιδιού σε άλλο τρόπο, γιατί με προβλήματα ακοής παιδιά συχνά οδηγεί σε διαταραχές της ανάπτυξης της γλώσσας. Προώθηση του λόγου και της ανάπτυξης, όταν άκουσε λογοθεραπευτές μπορεί να βοηθήσει το παιδί να επικοινωνούν καλύτερα.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

93 − 92 =