Λίπος από τα ψάρια και τα φυτά ιδιαίτερα πολύτιμη

Διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει επίσης λίπος. Ορισμένοι τύποι του λίπους που βρίσκονται στα ψάρια και υψηλής ποιότητας φυτικά έλαια είναι σημαντικές για το μωρό

Πάρα πολύ λίπος κάνει «λίπος» - ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ένα γραμμάριο παρέχει διπλάσιες θερμίδες ως την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης ή υδατάνθρακα. Αλλά αυτό είναι μόνο η μισή αλήθεια, επειδή ορισμένα λίπη στο σώμα εκπληρώσει τις σημαντικές λειτουργίες και είναι επομένως ιδιαίτερα σημαντική για τη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην εγκυμοσύνη και τη γαλουχία, ειδικά για το μωρό: Τα απαραίτητα λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, κεντρικού νευρικού συστήματος και του αμφιβληστροειδούς των ματιών.

Ακόρεστα λιπαρά οξέα στη δίαιτα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ιδιαίτερα σημαντικό

Για να προμηθεύσει το μωρό βέλτιστο τρόπο, είναι σημαντικό για τις μέλλουσες μητέρες στη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα του λίπους. είναι ιδιαίτερα πολύτιμη φυτικά έλαια, επειδή περιέχουν ακόρεστα τα ζωτικά (ουσιώδη) λιπαρά οξέα, τα οποία δεν μπορεί να παράγει το σώμα να. Συνιστάται έλαια στην εγκυμοσύνη:

  • κνήκου
  • αραβοσιτέλαιο
  • ελαιόλαδο
  • σογιέλαιο
  • ηλιέλαιο

Για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού μια συγκεκριμένη ομάδα αυτών των ακόρεστων λιπών θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική: Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Και: Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η επαρκής πρόσληψη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού και αυξάνει το βάρος γέννησης του παιδιού. Καλές πηγές των ωμέγα-3 λιπαρά κατά την κύηση είναι: 

  • ψάρι όπως ο σολομός, το σκουμπρί και η ρέγκα, καθώς και
  • ποιότητα φυτικά έλαια ως αγριοκράμβης, καρυδέλαιο, το κρύο πιέζεται π.χ. καρύκευμα σαλάτες, ντιπ και μαρινάτα. Καρυδιά πετρελαίου, αλλά δεν πρέπει να θερμανθεί, διαφορετικά χάνονται πολύτιμα συστατικά.

Ακόμη και μικρές ποσότητες λίπους σε αρκετά την εγκυμοσύνη
Στη θάλασσα τα ψάρια και υψηλής ποιότητας φυτικά έλαια έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες θα πρέπει ως εκ τούτου τακτικά πρόσβαση. αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα βρουν το δρόμο τους στο μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μέσω του πλακούντα και το μητρικό γάλα. Μεγάλες ποσότητες δεν πρέπει να είναι: μόνο ένα Κουταλιές λάδι canola καλύπτει την καθημερινή ανάγκη για ωμέγα-3 λιπαρών οξέων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για το σκοπό αυτό μπορείτε να αποθηκεύσετε σε ζωικά λίπη στο κρέας, αλλαντικά και τυριά, επειδή έχουν λίγα να προσφέρουν, εκτός από θερμίδες. Αυτό ισχύει και για «κρυφό» λίπη σε πολλά τελικών προϊόντων. Επίσης, αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται στη διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πιο πιθανό.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

31 − = 24