Το παιδί μου ροχαλίζει, είναι φυσιολογικό αυτό;

Μερικά μωρά και τα παιδιά κοιμούνται κάθε άλλο παρά ήσυχο - που όσφρηση, γρύλισμα και ροχαλίζουν σαν τρελός. Αυτό είναι συνήθως αβλαβής και η «Gesäge» εμφανίζεται μόνο για λίγο αναπτυξιακά. αλλά μερικές φορές φέρνει πιο ειρηνική dahinter.Ganz είναι εκεί, η μικρή δέσμη τυχερός κοιμάται ... και το ροχαλητό. Τι; Ακριβώς, αυτό ροχαλίζει. Πώς γλυκό! Τι νέο γονείς φέρνει αρχικά σε έκσταση, ενθουσιασμένος σύντομα αβεβαιότητα. Είναι φυσιολογικό αυτό; Μήπως όλα τα μωρά; το παιδί μου παίρνει αρκετό αέρα;

Τα μωρά ροχαλίζουν λόγω των στενών αεραγωγών

Στην πραγματικότητα, μερικά μωρά είναι πολύ θορυβώδη κρεβάτι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μαζί τους το Βλεννογόνου διπλώνουν στο λαιμό δεν έχει ακόμη πλήρως ξεδιπλωθεί. Οι αεραγωγοί είναι ακόμα αρκετά κοντά και ροχαλητό προκαλείται από τη δόνηση των μαλακών ιστών στη ροή αέρος. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και εξαφανίζεται την πάροδο του χρόνου από μόνη της. Μερικές φορές μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε τη θέση ύπνου του μικρού ροχαλητό, έτσι ώστε το μωρό, για παράδειγμα, από το πίσω μέρος να μπει στο πλάι.

Μερικές φορές κάνει τους μικρούς μας φίλους μια λοίμωξη, ένα κρύο ή ρινική συμφόρηση να δημιουργήσει. Βοηθά να κρατήσει τη μύτη χωρίς να αυξάνεται (για παράδειγμα, ένα ρινικό αποφρακτήρα) και την υγρασία στο δωμάτιο δι 'απαγχονισμού, για παράδειγμα, υγρές πετσέτες κοντά στο κρεβάτι του μωρού.

Με την ηλικία, το ροχαλητό θα πρέπει να βελτιώσει το μωρό σας. Αλλά αν δεν είστε σίγουροι για το ροχαλητό είναι ξαφνικά πιο ισχυρή ή αισθάνεστε το παιδί σας κάνει αναπνέει σκληρά, θα πρέπει να απαντήσει ως προληπτικό μέτρο για τον παιδίατρο. Ίσως ακόμη καταφέρει να καταγράψει τους ήχους με το τηλέφωνό σας για να παίξει στο γιατρό αργότερα. Αν και σπάνια σοβαρές ασθένειες αποκλείονται αιτιολογικά ως προφύλαξη για το ροχαλητό, αλλά πρέπει και ανατομικές ανωμαλίες.
Διευρυμένη αμυγδαλές προκαλούν συχνά από το ροχαλητό στα παιδιά

Αλλά δεν είναι μόνο τα πολύ νεαρά μπορεί δυναμικά «πριόνισμα». Επίσης, και ιδιαίτερα τα παιδιά ηλικίας νηπιαγωγείου ροχαλίζουν περιστασιακά, περίπου ένα στα επτά παιδιά, ακόμη και σε τακτική βάση. Αν μια βουλωμένη μύτη ή μια λοίμωξη μπορεί να αποκλειστεί, είναι μαζί τους περισσότερα διευρυμένη αμυγδαλές (Πίσω ορατή στο λαιμό) ή αδενοειδών εκβλαστήσεων ("αδενοειδών εκβλαστήσεων"Καθισμένος πίσω από τη μύτη και δεν είναι ορατά) ροχαλητό σκανδάλη.

Αμύγδαλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία: Η δουλειά σου είναι να αναγνωρίσει και να παλέψουν την εισβολή παθογόνων. Μπορούν να γίνει φλεγμονή, διογκώνεται και να γίνει τόσο μεγάλη ώστε να παρεμβαίνει με την αναπνοή. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν οι μύες γύρω χαλαρή - δηλαδή σε κατάσταση χαλάρωσης κατά τη διάρκεια του ύπνου. Σημάδια διευρυμένης αμυγδαλές βρίσκονται δίπλα από το ροχαλητό, για παράδειγμα, ένα ρινικό φωνή, ένα τεράστιο αναπνοή από το στόμα, συχνές λοιμώξεις των βρογχικών και συχνή φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου ή τα ιγμόρεια.

ροχαλίζει παιδιών - είναι φυσιολογικό αυτό;

© iStock

Στο νηπιαγωγείο, όταν τα παιδιά έρχονται συχνά σε επαφή με παθογόνα που αμύγδαλα έχουν να κάνουν κάτι, έτσι ώστε να είναι συχνά πρησμένο σε αυτήν την ηλικία. Αλλά μην ανησυχείτε, στα περισσότερα παιδιά με συρρίκνωση περίπου ξεκινώντας πάλι από το σχολείο, οπότε η νύχτα πριονιστήριο βελτιώνεται σύντομα.

Είναι το ροχαλητό ξαφνικά πιο δυνατά και τακτικά, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί η παιδίατρος εκεί, όμως. Ομοίως, εάν το ροχαλητό ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα συμπτώματα συμβούν:

• ΔΕΠ-Υ-όπως συμπτώματα, όπως η ημερήσια κόπωση, έλλειψη συγκέντρωσης, νευρικότητα
• έντονη νυχτερινή εφίδρωση
• αναπτυξιακές καθυστερήσεις, όπως κοντό ανάστημα ή λιποβαρή
• συχνούς πονοκεφάλους
• Ο φόβος του πηγαίνει στο κρεβάτι

Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να είναι ότι το παιδί σας πάσχει από το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο.
Το σύνδρομο άπνοιας του ύπνου στα παιδιά

από ένα Το σύνδρομο άπνοιας του ύπνου αποφρακτική Μιλώντας γιατροί όταν επανειλημμένα Arnold Böcklin αναστέλλει την αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό συμβαίνει όταν οι αεραγωγοί στην κατάσταση της χαλάρωσης με ένα limp μύες του λαιμού να μπλοκαριστεί. Αυτό οδηγεί σε Άπνοια που μπορεί να διαρκέσει αρκετά δευτερόλεπτα. Αλλά μην ανησυχείτε: ο ενδιαφερόμενος πνιγμένα δεν ασυνείδητα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Μειώνει την παροχή οξυγόνου στο αίμα κάτω από ένα κρίσιμο όριο, το Hin αναφέρει: «Αναπνεύστε!» Και τραβά όλες τις προσπάθειες και την κίνηση για να επιτρέπουν στον αέρα να έρθουν πίσω. Συχνά η αναπνοή σταματά έπειτα από ένα δυνατό ροχαλητό, αναστενάζοντας ή γκρίνια και πάλι, συχνά το θύμα είναι συνέχεια εν συντομία ξύπνιοι. Αν και δεν τρομάζει κατ 'ανάγκην, και είναι ζωντανός και κλοτσιές - κυρίως εκείνων που επηρεάζονται δεν χρειάζεται καν να παρατηρήσετε το ξύπνημα συνειδητή και δεν μπορείτε να θυμηθείτε το επόμενο πρωί. Παρ 'όλα αυτά, είναι επανειλημμένα σχίζεται από τον ύπνο. Μια μεγαλύτερη και πιο ξεκούραστο βαθύ ύπνο είναι σχεδόν αδύνατο γι 'αυτούς. Δεν υπάρχει αμφιβολία τότε ότι είναι κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας ή νευρικός και αόριστες.

Ειδικά ηλικιωμένους ανθρώπους που αγωνίζονται με το σύνδρομο αποφρακτικής άπνοιας του ύπνου, αλλά επίσης μπορεί ήδη να επηρεαστούν τα παιδιά. Είναι το παιδί σας ένα κανονικό ροχαλίζει και να παρατηρήσετε επίμονη αναπνευστική ανεπάρκεια της, μπορείτε σίγουρα να πάτε στον παιδίατρο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η χειρουργική αφαίρεση ή τη μείωση των παρεμβαλλόμενων πολύποδες να οδηγήσει σε βελτίωση της νύχτας αναπνοής και έτσι να αυξήσουν σημαντικά την ποιότητα της ζωής των νεαρών ασθενών. Δεν είναι τόσο διογκωμένες αμυγδαλές ή αδενοειδών εκβλαστήσεων, αλλά για παράδειγμα Kieferfehlstellungen αιτία της αϋπνίας, μπορεί να Τιράντες ή νάρθηκες να βοηθήσει.

προειδοποίηση: Τα νεογνά αναπνέει «περιοδικά» που αναπνέει χώρους έως και 15 δευτερόλεπτα μπορεί να συμβεί ακόμη και σε αυτά που έχουν ήδη. Από την ηλικία των τριών μηνών, οι αναπνοής τακτική και η αναπνοή παύσεις θα πρέπει να πάμε πίσω. Μέχρι στιγμής, τόσο φυσιολογικό. Γίνεται επικίνδυνο μόνο όταν το φυσικό προστατευτικό μηχανισμό ενάντια σε έλλειψη οξυγόνου δεν ξεκινά και το μωρό δεν ξεκινήσει την αναπνοή και πάλι από μόνη της. Στη συνέχεια, υπάρχει ο κίνδυνος του συνδρόμου αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Ενημερωθείτε σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου και να παρέχει ένα υγιές περιβάλλον ύπνου για το παιδί σας. Όλα τα στοιχεία που έχουμε συνοψίζονται στο άρθρο μας για εσάς:

Και όπως πάντα, αν δεν είστε σίγουροι όσον αφορά τις αναπνευστικές συνήθειες του μωρού σας, να μιλήσει άμεσα με τον παιδίατρό σας! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν οι αλλαγές χρώματος πέρα ​​από τη συνέχιση χώρους αναπνοή και τον ύπνο θορύβους δέρμα του μωρού σας μπλε, να ιδρώνει αφειδώς κατά τη διάρκεια του ύπνου, το μωρό είναι εντυπωσιακά ωχρό ή είναι δύσκολο να ξυπνήσει.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

62 − = 55