Η & quot? Χάπι της επόμενης ημέρας & quot? συνταγή. Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τις επιπτώσεις, τις παρενέργειες & amp? δικαστικά έξοδα

μετά από μια "πρόληψη των ατυχημάτων" είναι για τις γυναίκες τώρα πιο εύκολο να "χάπι της επόμενης ημέρας" να πάρει. Το φάρμακο για την επείγουσα αντισύλληψη είναι διαθέσιμα χωρίς συνταγή στα φαρμακεία από τις 15 Μαρτίου 2015. Οι πιο σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το "χάπι της επόμενης ημέρας" συνοψίζονται παρακάτω.

Πώς λειτουργεί η "χάπι της επόμενης ημέρας";

ο "χάπι της επόμενης ημέρας" μπορεί σε αποτυχία της αντισυλληπτικής μεθόδου (σκάσει προφυλακτικό κλπ) την πρόληψη της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. ωορρηξίας καταστέλλεται ή καθυστερεί έτσι ώστε να μην γονιμοποίηση μπορεί να λάβει χώρα με υψηλή ορμόνες δόση. Πιστεύεται επίσης ότι η "χάπι της επόμενης ημέρας" αποτρέπει επίσης την εμφύτευση του ωαρίου στα τοιχώματα της μήτρας, θα πρέπει να έχουν προβλεφθεί στην γονιμοποίηση.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε: ο "χάπι της επόμενης ημέρας" δεν έχει καμία σχέση με το χάπι της άμβλωσης (Mifegyne®). Επειδή σε αντίθεση με μια ιατρική άμβλωση, η οποία είναι δυνατή με την Mifegyne® μέχρι την 9η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, επηρεάζει το "χάπι της επόμενης ημέρας" αποκλειστικά πριν από την εμφύτευση του ωαρίου - και πριν από την εγκυμοσύνη.
Πόσο καιρό μπορεί η "χάπι της επόμενης ημέρας" πρέπει να ληφθούν;

Επί του παρόντος, δύο πράκτορες στη Γερμανία είναι διαθέσιμες:

➤ λεβονοργεστρέλη (εμπορική ονομασία PiDaNa®) μπορούν να ληφθούν έως και 72 ώρες μετά τη σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλάξεις.
➤ Η ulipristal acetate (εμπορική ονομασία ellaOne®, από το 2009 στην αγορά) θα πρέπει να ληφθούν εντός των πρώτων 120 ωρών μετά το σεξ.

Πιθανές παρενέργειες της "χάπι της επόμενης ημέρας"

 • 1/5

  Η ναυτία και κοιλιακό άλγος

 • 2/5

  Αιμορραγία εκ διαφυγής και κηλίδων

 • 3/5

  ευαισθησία στο στήθος

 • 4/5

  Ζάλη και έμετος

 • 5/5

  πονοκεφάλους

Βασικά, το περισσότερο σαν την πρόληψη των ατυχημάτων, η "χάπι της επόμενης ημέρας" χρησιμοποιείται, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα ότι δεν είστε έγκυος. Κατά τις πρώτες 24 ώρες επηρεάζει την "χάπι της επόμενης ημέρας" να εξασφαλίσει.
Παίρνω το "χάπι της επόμενης ημέρας" συνταγή;

Χάπι της επόμενης ημέρας χωρίς συνταγή

© Thinkstock

Από 15 Μαρτίου του 2015, η "χάπι της επόμενης ημέρας" Επίσης, διατίθενται χωρίς ιατρική συνταγή στο φαρμακείο. Προσοχή όμως: Αυτό είναι δεν για τα φαρμακεία δι 'αλληλογραφίας στο Διαδίκτυο. Για ένα πράγμα, το φάρμακο θα πρέπει να ληφθούν το συντομότερο δυνατό, από την άλλη πλευρά μια άμεση επαγγελματική συμβουλή είναι απαραίτητη τόσο το νομοθέτη. Επί του παρόντος, επίσης, οι γυναίκες παίρνουν μόνο την προετοιμασία ellaOne® χωρίς ιατρική συνταγή, για PiDaNa® μια ιατρική συνταγή αναμένεται μέχρι τα μέσα / τέλη Απρίλιο του 2015 εξακολουθούν να χρειάζονται.
Τι κάνει η "χάπι της επόμενης ημέρας";

Σε κάθε περίπτωση, η ανάγκη Fauen "χάπι της επόμενης ημέρας" πληρώνουν από την τσέπη. Ακόμα κι αν υπάρχει μια συνταγή. Παρά το γεγονός ότι PiDaNa®und ellaOne® από τον ίδιο κατασκευαστή, αλλά διαφέρουν σημαντικά στην τιμή. Η προτεινόμενη τιμή λιανικής για PiDaNa® σε περίπου 18 ευρώ, ellaOne® είναι σχεδόν δύο φορές πιο ακριβό σε περίπου 30 ευρώ. Στις γυναίκες κάτω των 20 ετών, η ασφάλιση υγείας θα πληρώσει τα έξοδα, όμως, προϋπόθεση για την κάλυψη των δαπανών εξακολουθεί να είναι συνταγή γιατρού.

{{SNIPPET_PH:}}
"χάπι της επόμενης ημέρας" αντί της πρόληψης;


Η υψηλή συγκέντρωση της ορμόνης πρέπει "χάπι της επόμενης ημέρας" πρέπει να λαμβάνονται μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και είναι απολύτως για μόνιμη αντισύλληψη δεν κατάλληλο. Εκτός από την ορμονική επιβάρυνση που, επίσης, δεν είναι αρκετά ασφαλές, πολύ ακριβά και συνδέεται με σημαντικές παρενέργειες.
"χάπι της επόμενης ημέρας" όταν είστε έγκυος

Εδώ, τα δύο προϊόντα είναι διαφορετικά: Στο PiDaNa® είναι βέβαιο ότι δεν βλάπτει το έμβρυο, όταν η γυναίκα είναι ήδη έγκυος ή είναι παρά επείγουσα αντισύλληψη, το Stiftung Warentest. Σε ellaOne® δεν είναι απολύτως βέβαιο, δεδομένου ότι το φάρμακο είναι και από το 2009 στην αγορά υπάρχουν επαρκή δεδομένα. 

Τι θα πρέπει να εξεταστούν;

 • 1/4

  για την ασφάλεια

  Κάντε δύο έως τέσσερις εβδομάδες μετά τη λήψη ένα τεστ εγκυμοσύνης, δεν πρέπει να πάρετε περίοδός σας μέχρι τότε.

 • 2/4

  αλληλεπιδράσεις σημείωμα

  Άλλα φάρμακα (Wort του ST John, αντιβιοτικά, αντικαταθλιπτικά, κλπ), η επίδραση της "χάπι της επόμενης ημέρας" να μειώσει ή να ακυρώσει. Συζητήστε με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

 • 3/4

  πρόληψη

  Η επίδραση της κανονικής αντισυλληπτικά χάπια μπορεί να εξαρτάται από το "χάπι της επόμενης ημέρας" να επηρεαστεί. να σας αποτρέψει μέχρι την επόμενη περίοδό σας εκτός από ένα προφυλακτικό.

 • 4/4

  Από την ισορροπία

  Ο κύκλος μπορεί εύκολα να μετακινηθεί από την υψηλή ορμονική φορτίο, μπορεί να πάρει λίγο μέχρι την περίοδό σας εγκαθιστά κάτω και πάλι.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 − = 66