Η αύξηση του βάρους του μωρού

Ένα βασικό σημάδι ότι το μωρό σας είναι καλά ανεπτυγμένη, είναι το βάρος του. πίνακες βάρος και Perzentilekurven βοηθήσει την υγιή ανάπτυξη βάρος, προκειμένου να behalten.Vom βρέφος σε μικρό παιδί - ανάπτυξη του μωρού κατά τους πρώτους μήνες και τα χρόνια που απαιτεί ένα τεράστιο ποσό ενέργειας που πρέπει να τους μικρούς μας φίλους για τα τρόφιμα. Είναι οι θερμίδες που καταναλώνονται για τη σωματική και ψυχική ανάπτυξη των ανάπτυξη του μωρού σας συνεχώς και γίνεται γρήγορα. Ο κανόνας είναι: Εντός του πρώτου εξαμήνου, το βάρος γέννησης του διπλασιαστεί μέχρι τα πρώτα γενέθλια έχει τριπλασιαστεί.

Βάρος το μωρό: σωματικό βάρος γέννησης και την ιστορία βάρους

Η αύξηση του βάρους είναι ένα σημάδι ότι το μωρό σας αναπτύσσεται υγιεινά.

© Thinkstock

Γεγονότα για το βάρος γέννησης

Για περίπου την 20η εβδομάδα όλα τα μωρά ζυγίζουν περίπου το ίδιο ποσό. Μετά από αυτό σταδιακά θα ατομικών και να αναπτύξει σιγά-σιγά το μέγεθος των διαφορών. Από 34 εβδομάδες, το μικρό μέρος και πάλι προς τα δεξιά και υπάρχει εκτοξεύσεις πραγματική ανάπτυξη: Περίπου 200 γραμμάρια θέσει τα μωρά σε αυτό το στάδιο κάθε επτά ημέρες. Κατά τη γέννηση, ένα μεγάλο μέρος της νεογέννητο φέρνει ένα βάρος μεταξύ 3000 και 4000 γραμμάρια στην κλίμακα. Σύμφωνα με μια μελέτη του ΠΟΥ, το μέσο βάρος γέννησης των βρεφών στη Γερμανία είναι 3.480 γραμμάρια.

Επιπτώσεις στο βάρος γέννησης έχουν ιδιαίτερα τα γονίδια, αλλά και την ηλικία της μητέρας, είτε πρόκειται για το πρώτο ή το δεύτερο παιδί και το φύλο του παιδιού. Δεύτερο ή τρίτο παιδί μιας γυναίκας είναι συνήθως κάπως βαρύτερο από το πρωτότοκο, καθώς το σώμα είναι τώρα σχεδόν ήδη προετοιμαστεί για την εγκυμοσύνη, επειδή έχει όλα όσα παίξει ποτέ μέσα. Επιπλέον, το βάρος γέννησης των αγοριών είναι υψηλότερο από αυτό των κοριτσιών. Ο λόγος: αγόρι τρώει τη μήτρα απλά περισσότερο από ό, τι τα κορίτσια. Από περίπου 30 εβδομάδες, η μικρή μπορεί να επηρεάσει ενεργά εφοδιασμού τροφίμων, έτσι περισσότερο ή λιγότερο φαγητό μέσω του ομφάλιου λώρου για την εγγραφή. Γιατί τα αγόρια κρατήσει περισσότερο από ό, τι τα κορίτσια δεν έχει διευκρινιστεί. Μια εικασία: Τα μικρά αρσενικά αντιπρόσωποι είναι πιο ευαίσθητα από τα θηλυκά αντίστοιχά τους. Έτσι, για τη βελτίωση των ευκαιριών εκκίνησής τους, η Μητέρα Φύση τους παρέχει λίγο περισσότερο βάρος.

Φυσικά, άλλοι παράγοντες επηρεάζουν επίσης το βάρος γέννησης των Μικρών: Πόσο καλά το μωρό μέσω του πλακούντα τροφοδοτείται με θρεπτικά συστατικά; Οι διαταραχές πριν ο διαβήτης κύησης; Και πάνω απ 'όλα: πώς η μητέρα τρώει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Υψηλή κατανάλωση καφέ για παράδειγμα, μπορεί να μειώσει το βάρος κατά τη γέννηση. Ως εκ τούτου, ο ΠΟΥ συνιστά οι έγκυες γυναίκες για να πάρει όχι περισσότερο από 300 mg καφεΐνης ανά ημέρα για τον εαυτό του. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου τρία φλιτζάνια καφέ. Με σωστή διατροφή, μπορείτε να είστε απολύτως δυνατό να επηρεάσει το αν το παιδί σας είναι μια μικρή δέσμη της χαράς στον κόσμο, ή μάλλον έχει χαμηλότερο βάρος γέννησης.
Η αύξηση του βάρους του μωρού: Μόνο λιγότερο, τότε όλο και περισσότερο
Η αύξηση του σωματικού βάρους δεν ξεκινά την ίδια στιγμή που το μωρό σας στον κόσμο είναι. Οι πρώτες ημέρες μετά τη γέννηση παίρνει μικρή δέσμη της ευτυχίας σας, που είναι η πρώτη σε σημασία από. Αυτό είναι φυσιολογικό και σχετίζεται με τη φυσική προσαρμογή στη ζωή έξω από τη μήτρα. Το μικρό σώμα είναι όπως ήταν «εκκίνηση»: Αυτός είναι τώρα υπεύθυνη για τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος για το φαγητό δεκτικοί και όλες τις μεταβολικές διεργασίες. Και στην αρχή το μόνο που καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από ό, τι καταναλώνει το μωρό σας. Έτσι, μπορεί να χάσει εντός των πρώτων πέντε ημέρες έως επτά τοις εκατό του βάρους γέννησης του. Το αργότερο την έκτη ημέρα μετά τη γέννηση του μωρού σας θα πρέπει στη συνέχεια να αυξήσει σταθερά και έχει επιστρέψει στο βάρος γέννησης του κατ 'ανώτατο όριο δύο εβδομάδων.

Αρχικά, η Gewichtszuname είναι πραγματικά γρήγορα το μωρό. Κατά τους πρώτους τρεις μήνες είναι περίπου 200 γραμμάρια ανά εβδομάδα, κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών μηνών περίπου 100 έως 140 γραμμάρια ανά εβδομάδα. Με έξι μήνες, το μωρό σας είναι τώρα ήδη δύο φορές τόσο βαριά όσο τη μέρα που γεννήθηκε. Με τα πρώτα γενέθλια του βάρους ανά εβδομάδα συνεχίζει να αυξάνεται περίπου 90 με 120 γραμμάρια. Κατά το δεύτερο έτος θα μας πάρει περίπου 40 έως 90 γραμμάρια την εβδομάδα.

Με την ευκαιρία: Το βάρος του μαστού-τρέφονται και ταϊσμένα με μπιμπερό με τα μωρά μπορεί να ποικίλει σε μεγάλο βαθμό. Τα μωρά που θηλάζουν φέρει τους πρώτους τρεις μήνες συνήθως κάνει περισσότερα για την κλίμακα. Αλλά μην ανησυχείτε, απλά με το θηλασμό δεν μπορείτε να ταΐσετε το μωρό σας. Μέχρι τη στιγμή που τα παιδιά αρχίζουν να ανιχνεύσουμε ή να κάνουν τα πρώτα τους βήματα, που θα είναι και πάλι πιο αδύνατα. Όταν το τάισμα με μπιμπερό και η εισαγωγή συμπληρωματικών τροφών θα πρέπει, ωστόσο, να προσέχετε τα σήματα κορεσμού του μωρού σας για να αποφευχθεί η υπερβολική σίτιση και την πρόωρη παχυσαρκία κίνδυνο.

καμπύλη βάρους για τον Πίνακα μωρό και το βάρος μωρών

Με βάση τη λεγόμενη Perzentilekurven Ο γιατρός και η μαία για να καθορίσει πώς αναπτύσσεται το μωρό σας σε σχέση με τα άλλα παιδιά. Είναι το μωρό σας βαρύτερο ή ελαφρύτερο από ό, τι τα άλλα παιδιά της ηλικίας του; για το καμπύλες βάρους του Ινστιτούτου Robert Koch * Μπορείτε εύκολα να διαβάσετε:

Βάρος Καμπύλη για το μωρό: Κορίτσια

καμπύλης βάρους για κορίτσι μωρών (στοιχεία: Ινστιτούτο Robert Koch, KiGGS)

© όραμα καθαρό AG

Το βάρος του μωρού καμπύλη: Αγόρια

καμπύλης βάρους για τα αγοράκια (στοιχεία: Ινστιτούτο Robert Koch, KiGGS)

© όραμα καθαρό AG

* Η εκατοστιαία KiGGS για το σωματικό βάρος επί τη βάσει ενός μεγάλου, εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα και τυποποιημένη, ομοιόμορφη ποιότητα-ελεγχόμενη μετρήσεις του σωματικού βάρους (Ινστιτούτο Robert Koch)

➤ Λήψη: καμπύλες βάρους για τα μωρά που θα εκτυπωθούν (PDF)

Στον οριζόντιο άξονα του γραφήματος, μπορείτε να διαβάσετε την ηλικία του παιδιού σας, στον κάθετο βάρος. Τα εκατοστημόρια που είναι στατιστικούς μέσους όρους ώστε να μπορείτε πολύ απλά μεταφράζεται ως: Η εκατοστημόριο βάρους δείχνει τι ποσοστό από τα ίδια τα μωρά ηλικίας του ίδιου φύλου είναι ελαφρύτερα από τη δική σας. Παράδειγμα: Αν οι τιμές του μωρού σας σχετικά με το τρίτο εκατοστημόριο (Ρ3), μόνο το τρία τοις εκατό των συνομηλίκων τους, είναι ακόμα πιο εύκολο, η συντριπτική πλειοψηφία των μωρών ζυγίζουν περισσότερο από ό, τι σας. Ωστόσο, αν οι τιμές της κατά την 97η εκατοστιαία (Ρ97), 97 τοις εκατό των συνομηλίκων είναι ελαφρύτερο από το μωρό σας. Το μωρό της θα έχουν έτσι μια πραγματική δέσμη της χαράς σε σύγκριση με τους συνομηλίκους του. Μπορείτε να βρείτε τον ακριβή αριθμό γραμμάριο KiGGS Referenzperzentile P3, P50 και Ρ97 στην αντίστοιχη πίνακας βάρους:

πίνακας βάρος του μωρού: Machen και τα αγόρια

πίνακας βάρους για μωρά (στοιχεία: Ινστιτούτο Robert Koch, KiGGS)

© όραμα καθαρό AG

➤ Λήψη: τραπέζι Βάρος για μωρά προς εκτύπωση (PDF)

Το βάρος τεκμηριώνεται στις ιατρικές εξετάσεις

Είναι σημαντικό να εξεταστεί η αύξηση του σωματικού βάρους συνδέεται. Συνήθως είναι έτσι, ότι το βάρος του μωρού κατά τη γέννηση κινείται συνεχώς σε ένα συγκεκριμένο εύρος εκατοστημόριο και δεν υπάρχουν σημαντικές ακραίες τιμές. Ωστόσο, πολλές διακυμάνσεις ή μια μόνιμη ρύθμιση επιπέδου σε ιδιαίτερα χαμηλό ή υψηλό εκατοστημόριο πρέπει να διερευνώνται από έναν γιατρό.

Βάρος σε μωρά

© Thinkstock

Τα κέρδη ανάπτυξη και το βάρος αναθεωρούνται και κάθε U1 έως U11 τσεκ-απ τεκμηριώνονται στην κίτρινη φροντίδα φυλλάδιο. Έτσι, οι ίδιοι δεν θα πρέπει να κάνει πάρα πολλή σκέψη για αυτό. Όσο το μωρό σας είναι σε καλή φυσική κατάσταση, τακτική και καλά ποτά, βρέχει τις πάνες του, τουλάχιστον έξι φορές την ημέρα και τουλάχιστον μία φορά έχει κενώσεις την ημέρα, την κοιλιά του είναι επεκτατική και τα μικρά αποθέματα λίπους σχηματίζουν στα δάχτυλα, που εξελίσσεται καλά. Μόνο σε πρόωρη και η έλλειψη γεννήσεων, συνιστάται για την ασφάλεια να έχει μια κλίμακα μωρό στο σπίτι για να κρατήσει την αύξηση του σωματικού βάρους κατά νου.

 στοά


Η ανάπτυξη, σωματική και πνευματική ανάπτυξη, τον εμβολιασμό και τη συμπεριφορά: Όλα για τις διάφορες υπόγειες έρευνες.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

51 − = 43