Συνονθύλευμα Οικογένεια: Ας κάνουμε μια οικογένεια

Νέα συνεργάτης, νέα τύχη. Δύσκολο μόνο εάν τα παιδιά να προέρχονται από παλιές σχέσεις. Στη συνέχεια, η μικτή οικογένεια έχει μαζί πρώτα; Βρείτε.

Η μικτή οικογένεια

Αρκετοί γονείς, οικογένεια: Αν η μητέρα ή ο πατέρας ερωτεύονται και πάλι, αυτό σημαίνει, επίσης, για τα παιδιά μεγάλες αλλαγές.

© Thinkstock

Δεν έχει πραγματικά καμία καλή εικόνα. Στο μητριά παραμύθι είναι κακό και δόλια, θέλει να σκοτώσει τη Χιονάτη, γιατί είναι όμορφο, το «Cinderella» κάνει κόλαση τη ζωή προγονή της, όπως η ίδια φροντίζει τις κόρες της στο «Χάνσελ και Γκρέτελ» θέλει να κάνει η εκθέτουν τα παιδιά του συζύγου της στο δάσος.

Υπάρχουν στη Γερμανία σήμερα περισσότερο stepmothers και θυμίσεις από ποτέ. Περίπου επτά έως 13 τοις εκατό των οικογενειών στη Γερμανία αναμειγνύονται οικογένειες. Εμφάνιση της τρέχουσας ημερομηνίας «DJIFamiliensurvey» - μελέτη από το 2009. Ώρα να διαλύσει τις προκαταλήψεις εναντίον ανάδοχες οικογένειες, λέει ο απόφοιτος ψυχολόγος Katharina Grünewald. Έχει μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Happy Μητριά» και είναι η ίδια η «θετή μητέρα». νέος συνεργάτης σας έφερε δύο παιδιά στη σχέση, και αργότερα ήρθε δύο το δικό της. Στην εισήγησή της στο συνονθύλευμα των οικογενειών εργάζεται με τους γονείς, ζευγάρια και οικογένειες να έρθουν και πάλι μαζί.

"Εγώ είμαι, καλά, θα πάνε όλα καλά"

 • 1/5

  Μια συνέντευξη με Katharina Grünewald, ψυχολόγος, συγγραφέας του βιβλίου, ακόμα και «θετή μητέρα»

  οικογένεια&συνεργασία: Τι ακριβώς είναι μια μικτή οικογένεια;

  Katharina Grünewald: Ψυχολογικά, μια μικτή οικογένεια, όταν τουλάχιστον ένας από τους εταίρους φέρνει τα νέα παιδιά η σχέση από προηγούμενη σχέση.

 • 2/5

  Ποια προβλήματα, οικογένειες που απευθύνονται σε σας;

  Ποια μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Στις περισσότερες οικογένειες, οι εταίροι, αλλά συχνά δεν μιλούν μεταξύ τους ή με το επιχείρημα ακριβώς ακόμα. Ως εκ τούτου, κάνω μια προπόνηση επικοινωνία μαζί τους. Η δουλειά μου είναι να πάρει ένας διάλογος πηγαίνει και πάλι.

 • 3/5

  Πότε θα πρέπει να φέρει τη βοήθειά μου έρχονται;

  Αν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε πλέον να έρχονται μόνα τους. Η ικανότητα για πόνο ή την προθυμία να ζητήσει βοήθεια, αλλά αυτό ποικίλλει ευρέως. Νομίζω ότι θα πρέπει στη συνέχεια να κάνουμε κάτι, όταν Κων; Οι ΤΠΕ δεν υποχωρούν.

 • 4/5

  Πού μπορώ να βρω βοήθεια;

  Αν, για παράδειγμα, παλεύω με το γιο μου και να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν έχουμε κολλήσει, καλώ μια οικογένεια συμβούλια και να ζητήσει από όλα τα μέλη της οικογένειας για να μας βοηθήσει. αλλά μπορούν επίσης να ζητήσουν συμβουλές από φίλους σε παρόμοιες καταστάσεις. Ή Σηκώνομαι επαγγελματική βοήθεια, για παράδειγμα σε ένα συμβουλευτικό κέντρο.

 • 5/5

  Στο βιβλίο σας «Καλή θετή μητέρα» είναι ο υπότιτλος «Are'm πρόστιμο, θα πάνε όλα καλά» - το κλειδί για την ευτυχία;

  Ναι. Αν δεν υπάρχει καλό για μένα και τις ανάγκες μου δεν είναι ικανοποιημένος, δεν μπορώ να ασχολούνται με τα παιδιά μου τον εαυτό μου. Θα πρέπει να ρωτήσετε και να αναρωτιέμαι ποιες είναι οι ανάγκες μου από την πρώτη. Μόνο τότε μπορώ να εμπλακούν σε άλλους.

Στην λέξη συνονθύλευμα κάνει «δουλειά»

«Σε Συνονθύλευμα σκέφτεται πρώτα από ένα πολύχρωμο, όμορφο αλληλένδετες οροφής. Και πολλές διασημότητες το κάνουμε αυτό ναι επίσης. Βλέπουμε τις εικόνες του χαμογελώντας ζευγάρια με ολόκληρο το πλήθος των ευτυχισμένων παιδιών, «το 44-year-old προσθέτει. Αλλά ήταν τόσο εύκολο και διασκεδαστικό συχνά «έχει ήδη συνδεθεί στο συνονθύλευμα ναι η λέξη εργασία“ δηλαδή, εργασίας”. Το πολύχρωμο, Vivid είναι για μένα σε οικογένειες συνονθύλευμα, αν και σίγουρα σε πρώτο πλάνο, Παρ 'όλα αυτά, αυτό σημαίνει συχνά εργάζονται σκληρά για να γίνει μια νέα μορφή οικογένειας που αναπτύχθηκε."

stepmothers είχε κατά καιρούς δεν είναι εύκολο. την οικογενειακή σας ζωή είναι πιο περίπλοκη από ό, τι σε μια οικογένεια ο πατέρας-μητέρα-παιδί. «Κάθε μητριά αντιμετωπίζει σύνθετα καθήκοντα και προκλήσεις: Θέλετε να είναι η ερωμένη του άνδρα με όλη την καρδιά μου, αλλά για να αφήσει χώρο για τα παιδιά της πρώτης αγάπης του. Πρέπει να είναι μια αγάπη, τη μητρική φροντιστής, αλλά όχι η μητέρα, «είπε ο ψυχολόγος. Στις παραδοσιακές οικογένειες είχαν συχνά πιο εύκολο: «Καθώς μεγαλώνουν μαζί ως ζευγάρι για τώρα. Αργότερα, μια αγάπη παιδί από αυτή τη σχέση, τότε είναι σαφές ιδανικά. Δηλαδή, το ζευγάρι έχει ήδη ένα δίκτυο αυτονόητο, για παράδειγμα, ο οποίος την Κυριακή αποκάλυψε το πρωινό τραπέζι αν μια καντάδα τραγουδιέται σε γενέθλια, ο οποίος μαγειρεύει δείπνο για όλους. Σε αυτή τη δομή το παιδί μεγαλώνει φυσικά μέσα, «λέει ο Katharina Grünewald.

ένα ζεύγος πρόσφατα βρέθηκε μαζί, και η δομή πρέπει να επανα-μορφή. «Ένα παράδειγμα: το παιδί πεινάει. Για το παιδί, είναι κατανοητό ότι η μητέρα του τον αλείψει ένα καρβέλι ψωμί από τη στιγμή που φαίνεται πεινασμένο. Αλλά η μητριά προέρχεται από μια δομή όπου το παιδί όταν είναι πεινασμένοι, θέτουν τις δικές κάτι να φάνε. Κατά συνέπεια, το παιδί θα είναι απογοητευμένοι από τη μητριά γιατί αυτό το κάτι άλλο δεδομένο κρατά, «είπε ο οικογενειακός θεραπευτής. 

 στοά


Αυτά τα 10 εκπαίδευση διαπράττουν αμαρτίες κάθε γονέας αργά ή γρήγορα. Όπως έρχεστε από τη φυλή αρουραίων «εκπαίδευση Fallen» και πάλι.

όρθια διατηρούν επαφή

Για Knut Simon, χωρίς κινητήρα δημοσιογράφος από το Αμβούργο και πατέρας τεσσάρων παιδιών, όλοι αρχή ήταν δύσκολη: «Όταν γνώρισα την τρέχουσα φίλη μου, ήμουν ήδη 14 χρόνια μαζί με την κοπέλα μου εκείνη την εποχή και είχε δύο ετών γιο μαζί της. Έπεσα σε ένα κεφάλι γάμο πέρα ​​από τα τακούνια στην αγάπη με τη νύφη. Έξι εβδομάδες αργότερα ήταν έγκυος από μένα. Έπρεπε να αποφασίσουν για μια οικογένεια και επέλεξε το νέο «, λέει. Για τη φίλη του κατά τη στιγμή ένα σοκ. «Παρ 'όλα αυτά, ήταν πάντα σαφές για μένα ότι είμαι επίσης ο πατέρας του Μίκα, γέροντες μου. Για τον Ήθελα να «ποτέ δεν χάνουν την επαφή, λέει ο Simon. Μετά από πολλές συζητήσεις, όλα έχουν τελικά zusammengerauft και τώρα διατηρήσει μια φιλική, στενή επαφή.

«Φυσικά ήταν μια σκληρή δουλειά. Δεδομένου ότι τα τεμάχια είναι μερικές φορές πετάξει και έρεε δάκρυα. Αλλά είμαι χαρούμενος και ευγνώμων για το πόσο καλά «έργα, λέει ο 45-year-old. «Κάθε δύο εβδομάδες πάω για ένα Σαββατοκύριακο για να Mika στο εγγύς Braunschweig να περνούν το χρόνο τους μαζί του. Συχνά άλλα τρία παιδιά μου να με συνοδεύσει ακόμη. Αγαπούν Μίκα. Επισκεπτόμαστε τακτικά σε όλο το μήκος τους γονείς μου. "

Matti (9), Μο Henry (7) και Milla (6) βρίσκουν ότι δεν είναι παράξενο να έχουν ένα άλλο αδελφό στην απόσταση. «Matti πρόσφατα μία φορά μίλησε με τον ετεροθαλή αδελφό του, αλλά περισσότερο γιατί βρήκε το κομψό και δεν είναι σωστό, δεν είναι να ορίσει,» λέει ο Simon. Ήταν πολύ τυχερός, προσθέτει. «Μου την πρώην φίλη ποτέ δεν προσπάθησε να παίξει από το γιο μου εναντίον μου. Έχουμε φαινόταν πάντα να βρούμε μια λύση που να ταιριάζει σε όλους. Σήμερα, ακόμη και πρώην μου και την τρέχουσα φίλη μου να πάρει μαζί πολύ καλά. "  

κανόνες βοήθεια και τελετουργίες

Αλλά δεν είναι όλοι τυχεροί που τον πρώην σύντροφό ή -Partnerinnen της είναι η κατανόηση και πρόθυμοι να συμβιβαστούν. Ή ότι τα παιδιά καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον. Ποιος έχει τι δικαίωμα; Ποιος ποια τιμή; Ποιοι είναι οι κανόνες στους οποίους νοικοκυριό;

«Πολλοί άνθρωποι αναζητούν συμβουλές δεν γνωρίζουν καν ότι διατηρούν πολλά τελετουργικά», λέει ο Katharina Grünewald. Η μητριά επιμένουν σχετικά με τους κανόνες εμποδίζοντάς τους να πηγαίνουν στην οικογένεια χάος, θετών έκκληση για τη συνέχεια του γνωστού και οι πατέρες πολέμησαν για μια κατάσταση λειτουργίας, αποφεύγοντας τις συγκρούσεις. «Έτσι, ζητά ασυνείδητα η κάθε μία τη δική τελετουργίες της, γιατί ο καθένας είναι σε επισφαλή και νέα κατάσταση», λέει η ψυχολόγος. Κρατά τους κανόνες και τις τελετουργίες και είναι απολύτως απαραίτητο, εάν είναι σωστά ρυθμισμένο. «Οι κανόνες και οι τελετουργίες παρέχουν υποστήριξη και την ασφάλεια. Διευκολύνουν τη συνύπαρξη και να εγγυηθεί μια διαδικασία λειτουργίας. "

«Φυσικά και ήταν συχνά δύσκολο για τον φίλο μου για να καλύψουν τέσσερα παιδιά, για το παιδί από την παλιά σχέση δεν θα υφίστανται διακρίσεις για τα“νέα”παιδιά», Simon θυμάται. Γι 'αυτό και πρέπει να διασφαλιστεί η ίση διανομή των πολύ γκρίνια και την αγάπη. «Μίκα έρχεται μαζί μας στις διακοπές. Βλέπω τον τακτά χρονικά διαστήματα, περνούν πολύ χρόνο μαζί του. Αυτό πρέπει να δεχτεί νέα οικογένειά μου και να ζήσουν μαζί του «, προσθέτει.
να μιλούν μεταξύ τους

«Μια μικτή οικογένεια είναι πυκνότερο, πιο έντονη. Αλλά αυτό που τους κάνει τόσο πολύχρωμο και ζωντανό και υπέροχο .... "

από Katharina Grünewald

Ακόμα, θα μπορούσε κανείς να μην απαιτούν πάντα την κατανόηση, λέει Katharina Grünewald: «Στην πράξη μου να κάνω με πολλά ζευγάρια εκπαίδευση επικοινωνίας. Υπάρχουν συχνά περιπτώσεις όπου η θετή μητέρα έχει δυσκολία με τα ξένα παιδιά του συντρόφου τους. «Αυτή η ζήλια είναι ένα θέμα. "Κάποιος που είναι σίγουροι αν ισχυρίζεται το δικαστήριο πρέπει επίσης να λάβει, συχνά συμπεριφέρεται ζηλεύει«Προσθέτει. Ένα κλειδί για να βγούμε από το δίλημμα είναι να μιλήσουμε ο ένας στον άλλο. Αλλά «Αυτό πρέπει να είναι στοχευμένη επικοινωνία. Πολύς λόγος από μόνη της δεν έχει σημασία αν οι άλλοι δεν ακούν ή ό, τι λέγεται, δεν έχει σημασία «, είπε ο Gruenewald. «Η αποστολή μου είναι να φέρει ένα διάλογο. Θέλω κάθε άνθρωπος έχει δει σε όλες τις πτυχές της. Γι 'αυτό προσπαθώ να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση. "

Τότε σταματά και χαμόγελα: «Σε μεικτές οικογένειες είναι συχνά πιο έντονη και πάλεψε ως το κλασικό. Μια μικτή οικογένεια είναι πυκνότερο, πιο έντονη. Αλλά αυτό που τους κάνει τόσο πολύχρωμο και ζωντανό και υπέροχο. " 

#nachTgefragt: Έχουμε Συνονθύλευμα Μάμα και -Papas μεταξύ τους αναγνώστες μας; Τι συμβουλές έχετε, έτσι ώστε να συνεργάζεται καλά;

Αναρτήθηκε από familie.de για την Παρασκευή, 4 Μαρτίου, 2016

συμβουλές βιβλίο για μικτή οικογένεια

• Katharina Grünewald: Καλή μητριά. Εγώ είμαι, καλά, θα πάνε όλα καλά
   (Δημοσιεύθηκε από Kreuz Verlag, να διατάξει 14,99 ευρώ, βιβλίο στο amazon.de)
• Αλεξάνδρα Maxeiner: Όλα Οικογένεια! Το παιδί της νέας φίλη του αδελφού
   Παπάς πρώην σύζυγό του και άλλους συγγενείς
   (Δημοσιεύθηκε εκδότης του βιβλίου των παιδιών σε Velcro, 13,95 ευρώ, το βιβλίο με σκοπό amazon.de)

(Viola Katemann / εμφανίστηκαν στην οικογένεια&συν 08/2015)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 33 = 40