Vektøkning i svangerskapet

Visningen av skalaen bør du se frem under svangerskapet. Endelig, er det godt å ta en masse vekt. Ekstra kilo er et tegn på at barnet ditt utvikler sunt. Hvor mye vektøkning er normalt og når du må se på, lese her.

Vektøkning i svangerskapet: hva er normalt?

© iStock

Altfor ofte, kvinner tenker om deres vekt. Og selv under graviditet vektøkning er fortsatt et problem. Imidlertid er det endelig så ønsket å bringe mange flere kilo på vekten. gjelder som en guide tolv til 18 kg du vil øke i løpet av svangerskapet - du venter tvillinger du selvfølgelig utelukket fra dette gjennomsnittet. Du kan ta opp til 20 kilo på vekten på slutten (ved normal BMI).

Den tolv til 18 kilo, som jeg sa bare et beregnet gjennomsnitt. Vekten blir annerledes i hver kvinne. den Body mass index (BMI) bidrar til å orientere deg om du tar for mye eller for lite. Gjelder følgende: Jo tynnere du er, jo mer du bør øke. I en BMI under 20, er 12 til 18 kg, med en BMI 20-26 er 11,5 til 16 kg og en BMI 26 til 29, det er 7 til 11,5 kg. Er din BMI høyere enn 29, bør de øke bare opp til 9 kilo.

Viktig: vektøkning i svangerskapet ikke konstant. Det er alltid faser hvor du ser ut til å ta veldig fort mye og å stagnere der motstå vekt faser.

Hver trimester noen flere kilo


I første trimester
- Så si opp til 12. uke av svangerskapet - vekten er usannsynlig å stige. Det kan også være at du plukker opp i disse første ukene av svangerskapet. Den hormonelle endringer du er for sterk. På grunn av hyppig kvalme, oppkast og dårlig matlyst er å spise normalt nesten umulig for noen kvinner, og de tar av utilsiktet.

undersøkelsen

Hvor mye har du fått i løpet av svangerskapet?

 • under 8 kg
 • 8 til 12 kilo
 • 12 til 16 kilo
 • 16 til 20 kg
 • 20 til 25 kilo
 • over 25 kg

stemme

Men, endringer i andre trimester. Babyen blir deretter programmert for vekst og at du tydelig føle egen vekt. Men den voksende livmoren, morkake, fostervann og større mengde blod til ekstra kilo omsorg. Kroppen har også blitt satt fettansamlinger på for første gang etter fødselen. De trenger fremfor alt til amming.

Kort tid før forventet dato for balansen er videre betydelig raskere oppover. Babyen så pent sett med bacon og tar en uke ytterligere 300 gram til. Endelig vil det være sluttvekt på gjennomsnittlig ca. 3,4 kg må ha nådd (med en størrelse på ca 51 cm) før fødselen.

Deres vektøkning under svangerskapet er:

➤ første trimester av svangerskapet: 1,5 til 2 kg
➤ 2. trimester 6 til 8 kg
➤ 3. trimester av svangerskapet: 4 til 6 kg

Vektøkning i svangerskapet | Lag dine egne infografikk

 (Din BMI, se for eksempel, med denne BMI kalkulator ut.)
Sunt kosthold i svangerskapet

Troen på at man må spise i svangerskapet for to er helt foreldet. Gravide trenger bare mellom 250 og 500 kcal per dag. Spis et sunt kosthold under svangerskapet. For å sikre at du holder deg i form og på den andre at babyen din er utstyrt med alt det den trenger for sunn utvikling. denne tommelfingerregelen: spiser daglig fra alle gruppene en servering. Det vil si, Volkornprodukte, melk eller ost, kjøtt eller fisk, frukt og grønnsaker og naturlige oljer bør daglig på bordet. I hvilke matvarer stund, så du bør avstå nocht se: 8 viktige matvarer i svangerskapet.

Jordmor Anke Kieltyka av Association of tyske Jordmødre gir informasjon om riktig vektøkning under svangerskapet.

Oversikt: Vektøkning i svangerskapet

 • SIDE 1: Vektøkning i svangerskapet
 • Side 2: Feil Vekt: For mye og for lite
 • tilbake
 • side 1/2
 • mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =