Tilskudd Anbefalinger & amp; Tips for Beikoststart

I andre halvdel av de ernæringsmessige behovene til barnet ditt stiger og tar det gradvis mer enn bare melk. Vi vil informere deg om innføring av fast føde og gi tips for skånsom overgangen fra melk til suppen. Pluss: Beikostplan utskriftsvennlig morsmelk eller morsmelkerstatning er helt tilstrekkelig som en kilde til mat for barnet ditt i løpet av de første fire til seks månedene av livet. Melken inneholder alle næringsstoffer barnet trenger for å vokse og blomstre. Men snart energi og næringsstoffer krav hos et barn øker, men: spesielt jern, vitamin B6, sink og kalsium er nødvendig nå i større mengder enn det kan gi melken i ro. Derfor Research Institute of Child Nutrition (FKE) Dortmund anbefaler utfyllende fôring mellom femte og syvende måned innføre.

venne barnet til fast føde: Tilskudd

© iStock

Men ikke fortvil, er innføring av fast føde ikke tilsvarer avvenning. Hun vil erstatte i de kommende ukene og månedene, en melk måltid etter en gjennom grøt, men du kan fortsette å amme på etterspørsel og at så lenge du og barnet ditt vil ha. 

Når er barnet mitt klar for fast føde?

Det varierer fra barn til barn. Noen er glad i å mush allerede fire måneder og prøve det ut som. Andre trenger noen uker for å bli involvert med ny smak og konsistens. Ikke minst barna trenger også å først lære mat fra en skje fordi det på en annen tunge teknologi er nødvendig som når støvsuging. Skyve barnet i de første komplementære matvarer-prøve grøt alltid fremover ut av munnen, eller er det slik at ingen interesse i grøt, bør du gi ham litt tid. Prøv det noen dager senere bare én gang.
Beikoststart henhold til plan: innføre grøt gradvis


Ikke få panikk, leser her nå ingenting av faste tidsplaner og strenge gjøre og ikke gjøre for innføring av fast føde. Så komplisert, så naturlig som å mate babyen bør ikke være. Følgende anbefalingene fra FKE vil du først og fremst som orientering tjene. De tar hensyn til de generelle ernæringsmessige og utviklingsbehov i spedbarnsalder og det tradisjonelle kostholdet i Tyskland. Den FKE kosthold for spedbarn i det første året har vist seg å være kompatible overgangen fra melk, på supplerende mat til familien kosthold og er anbefalt av ulike medisinske samfunn. men enkelte justeringer av kravene er selvfølgelig mulig.

Så om du starter med en lunsj eller Morgenbrei hvis du først fôr gulrøtter eller andre grønnsaker hvis du ønsker å mate babyen med eller uten kjøtt - det er bare viktig at de ulike matvarene alltid først individuelt introdusere for ikke å overvelde fordøyelsessystemet til barnet ditt og mulige allergier kan gjøre tidlig. Videre bør det bare et meieri måltid per måned bli fullstendig erstattet av en Breimahlzeit. erstattes inntil alle melke måltider, passerer denne måten fire til seks måneder. 

Fra femte måned (dvs. 4 måneder): Den første Breimahlzeit
➤ vegetabilsk puré


tid: ved lunsjtid
mat: Grønnsaker og poteter, matolje, fruktjuice, senere kjøtt og fisk

For det første Breimahlzeit en akseptabel vegetabilsk mos anbefales, f.eks Gulrot, squash, squash, pastinakk, brokkoli eller fennikel (Oppskrift: første grønnsakspuré). Er den første typen godt tolerert, kan være tre til fire dager senere, potet innføre. Et par dager senere kan du tilby en blandet slurry av de to ingrediensene. Du kan selv føle at barnet ikke liker visse varianter. Du kan fortsatt tilby ham for en uke på denne smak, så det har sjansen til å virkelig bli kjent med ham.

Bland most grønnsaker, enten kokt eller kjøpt, alltid noe matolje (F.eks, rapsolje) ved: 100 gram av grønnsaker i hvert tilfelle en teskje olje. Oljen fremmer vegetabilsk fordøyelse og brukes for å starte den hjernens utvikling av barnet.

➤ Tips: Hvis du koker grøt selv, mos du det fint og spre den om nødvendig gjennom en sil, slik at han får en veldig fin konsistens.

Tåler babyen blandet vegetabilsk puré, kan du to fra syvende eller åttende måned til tre ganger i uken, en liten mengde kjøtt (20-30 g) med blanding. Kjøtt er en viktig kilde til jern, i særdeleshet storfekjøtt. Men selv magre stykker Svinekjøtt, lam og fjærfe Du kan også mate dem, med hver rekke individuelt bør innføre her først. Når man mate kjøtt, man også blande oppslemmingen omtrent to til tre teskjeer av vitamin C-innehold fruktjuice (F.eks, eplejuice) på. Vitamin C fremmer absorpsjonen av jern. Senere kan du bruke kjøttet del gang i uken av fett fisk erstatte (for eksempel laks).

Vil du gi opp kjøtt, være sikker på at barnet ditt tar gjennom en tilsvarende vegetabilsk utvalg tilstrekkelig jern til ham. Jernrike grønnsaker inneholder Gulrøtter, fennikel og brokkoli. Du kan bruke kjøttet i grøten etter frokostblandinger erstatte (f.eks havre). Også her ekspertene anbefaler tillegg av vitamin C gjennom fruktjuice.

➤ Godt å vite: I begynnelsen bør barnet ikke engang har nok å spise på grøt. Det er bare brukt det til å bli kjent med buljong og skjeen. Amme barnet ditt så som vanlig, men det kan ikke få nok å drikke det. Koble fra melk måltid for et par skjeer grøt. Avhengig av hvor godt det fungerer, er barnet syk etter den tid, eller legg den bare igjen på. Øk mengden av slurry hver dag frem til barnet endelig spise 150 til 250 gram grøt. Du kan også redusere melk måltid før du bare mate masse.

I løpet av de neste ukene, de kan poteter i grøt for en endring av Pasta, mais eller ris byttes ut.

Les på andre siden, hvordan å fortsette etter innføringen av Gemüsebreis høyt diett av FKE! Du vil også finne en praktisk Beikostplan å laste ned og skrive ut. >> mer

Oversikt: supplementation Anbefalinger & Tips for Beikoststart

  • SIDE 1: supplerende forings Anbefalinger & Tips for Beikoststart
  • Side 2: Den andre og tredje Breimahlzeit
  • tilbake
  • side 1/2
  • mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

87 + = 94