Betennelse i mandlene hos barn: sår hals, svelgeproblemer

En sår hals svelge går ikke bra og feber også det er den videre - symptomene indikerer en betennelse i mandlene. (. Lat mandlene) når behandling med antibiotika er viktig og hva du gjør selv können.Die mandler har en viktig funksjon for kroppen vår: oppdage invaderende patogener før de kan komme gjennom luftveiene inn i kroppen og bekjempe dem. De er som vår personlige Virus og bakterier timers sikkerhet. Hvis immunforsvaret er svekket eller - som hos små barn - ikke veldig moden, mandler gjør det, men ikke alltid, bekjempe patogener, slik at de kan trenge inn i lymfatisk vev. Hvis dette er tilfelle, mandlene og den såkalte lymfatisk hals ring antennes. Både sveller og smalner halsen. Derfor er veien også det latinske navnet på betennelse i mandlene: Angina (dt. Enge) tonsillaris.

Tonsillitt: Familier med angina

© iStock

Som et resultat av den typiske kontakt Symptomer på betennelse i mandlene på: rødhet i halsen, sår hals og problemer med å svelge. Ofte tungen er hvitaktig okkupert. Som kroppens reaksjon på patogener ofte fortsatt, noen ganger kvalme og brekninger feber kommer til det.

Årsaker til betennelse i mandlene: virus eller bakterier

purulent angina

Purulente belegg på mandlene i en bakteriell angina.

© Michaelbladon via Wikipedia

De fleste virus er de utløser av betennelse i mandlene, men noen ganger bakterier. den bakteriell angina er medisinsk alvorlig. Det er av streptokokker (Derav streptokokk angina) utløses og er fortsatt litt mer ubehagelig enn virus-indusert angina. Mandlene, drøvelen og ganen er noen ganger rød og har hvitaktig-gul, purulent innskudd. Lymfekjertler i halsen kan være hovne og følbar barnet gjør en heller dårlig inntrykk. På grunn av en sår hals og problemer med å svelge barn med purulent angina ofte ingen matlyst.

En purulent angina måte, er ikke det samme som purpur! Begge sykdommer er faktisk forårsaket av gruppe A streptokokker, men scarlet patogener er en annen. I motsetning til angina oppstår i skarlagensfeber til den typiske hudutslett og den såkalte "strawberry tunge".

➤ Les mer: scarlet: Symptomer, bilder og behandling
I purulent tonsillitt: antibiotikabehandling


Enten virus forårsaket eller bakterier spiller en viktig rolle i behandlingen av betennelse i mandlene. Et virus-infeksjon relatert vanligvis helbreder ganske godt på egen hånd fra. Om nødvendig kan pastiller og hals spray lindre sår hals litt. Men på en bakteriell, purulent betennelse i mandlene den trenger tyngre artilleri - de skal samsvare antibiotika behandles for å hindre ytterligere migrering av patogener gjennom deres skritt. Har barnet ditt slik at symptomer som sår hals, svelgeproblemer, bør du definitivt gå til barnelege. Han kan som regel allerede se ved å se inn i sin hals er hvilken form for angina. Når du er i tvil, kan en halsprøve bidra til å bekrefte diagnosen.

VIKTIG: Utfør foreskrevet av lege antibiotikabehandling konsekvent av og avslutte behandlingen fra ikke tidlig, når omtrent avtar tegn på sykdom. Etter en til to dager for å ta det bør syke barnet gå klart bedre, men antibiotika bør tas opp til slutt, slik at de siste patogener blir drept. Skulle barnet ditt ikke vil bli bedre etter to dager med å ta, bør du igjen gjøre uttalelser til barnelege.

Ellers: Med tonsillitt bør barnet ditt sengeleie hold den inne til det føles mye bedre. Og (skole) idrett må vente: tidligst om tre uker, bør barnet igjen ta del i sportslige aktiviteter. 

Tonsillitt: hjem rettsmidler for sår hals

I en enkel virus-relatert betennelse i mandlene, og som et tillegg til antibiotikabehandling i en purulent betennelse i mandlene noen hjemme rettsmidler kan lindre sår hals.

Ved første kløe i halsen bør for eksempel allerede gurglet være å sikre at patogener skylles ut så raskt som mulig, og kan ikke fikse bare. men gargling og antibakterielle munnskyllevann bidra selv i avansert sykdom. Gurgle en lunken saltvann og kamille og salvie te eller bare vann er egnet. Advarsel: Små barn kan ikke gurgle, det fungerer det meste av det før om fire år.

Spesielt viktig: absorbere. Den beste vann eller kamille og salvie. På fruktjuicer og brus bør unngås, da de kan irritere sår hals enda mer. På grunn av Halswehs og svelger barnet ditt er trygt nå heller ta supper og bløt mat til et hode når andre ting.

Slimhinnene bør holdes fuktig som mulig. godteri stimulere flyten av spytt, så er velkommen til å bli sugd for en sår hals! Den mest egnede salvie godteri eller andre urte søtsaker med honning. Skulle de unge pasientene ikke smake, men det kan også være frukt godteri - tennene til å elske, men ikke for mange. Også nyttig: en mulig fuktig luft. Øke luftfuktigheten, for eksempel våte håndklær som du distribuerer i verdensrommet, eller ved å bruke hygienisk luftfukter.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 62 = 63