Ører i testen: TÜV advarer mot sikkerhetshull

Ikke alle oppdrift hjelpemiddel er for babyer og småbarn virkelig en hjelp. Bare billige modeller er raske til å risikere for ikke-svømmere. Vi forklarer hvordan merking Husk å se etter når du kjøper.
Sommer, sol, bading moro: En triade som gjør barnas øyne. Men før de små ikke-svømmere må stupe i vannet, er de riktige ører ikke opprettet. Svøm seter, vester, vinger eller spenner, er bred valget. Men ikke alle tilbud er veldig sikker.

Spesielt før svømme seter og svømmeringer Eksperter advarer om igjen. den Tyske Life Saving Society (DLRG) Motsetter seg disse svømmehjelpemidler. "Som et hjelpemiddel for vanntilvennings, setene er helt uegnet fordi de hindrer direkte kontakt med vannet og også gi en falsk følelse av sikkerhet"Forklarer Helmut Stöhr fra DLRG.

Svømming hjelpemidler: Jente med Schwimmfkügeln i bassenget

© Thinkstock

Et lignende resultat er også den uavhengige testorganisasjonen TÜV Rheinland. I en stor produkt testing av forskjellige flottører ble testet. Resultatet: Spesielt billige modeller fra utlandet, som ofte er kjøpt på ferie, kan også være livstruende for spedbarn. De dukker har glidd eller delvis fra setet kantret i vann umiddelbart.

Derfor peker TÜV ut at svømmehjelpemidler nødvendigvis avgjør en testmetode, Så må oppfylle spesifiserte sikkerhetsstandarder. Når du kjøper fra svømmehjelpemidler til følgende kode: EN 13138-1. Først når dette er synlig på emballasjen, kan du være sikker på at de ører virkelig hjelpe og ingen ekstra risiko.

5 tips for å kjøpe flottører

 • 1/5

  Ta hensyn til merking

  For å garantere absolutt sikkerhet, svømming hjelpemidler den europeiske standarden EN 13138 må overholde. Som må være synlig på emballasjen. Også se etter stempel GS.

 • 2/5

  Konsultasjon er viktig

  Kjøp ører heller i butikken og be om råd. Spesielt vann vinger samt svømme seter må perfekt passform.

 • 3/5

  To er bedre

  Generelt bør flottører ha minst to luftkamre. Er defekt, fortsatt en andre beskytte mot drukning. Ser også for myke kanter og ventiler med sjekk caps.

 • 4/5

  Øynene åpne når du handler

  Ikke skimp på prisen før de flottører. Ofte selv discounters svømmeringer tilby - dyr og andre vann spillet Show, men disse ofte ikke garantere sikkerheten.

 • 5/5

  Følg nesen

  Gjør roe rettssaken test. de flottører lukter sterkt av plast, heller finger. Det kan inneholde miljøgifter.

I alle fall, det er en betydelig forskjell mellom svømmehjelpemidler for babyer og små barn lærer å svømme hjelpemidler og vannleker. Oppblåsbare ringer, dyr eller vann øyene er like uegnet for ikke-svømmere som luftmadrasser. De trenger ikke beskytte mot drukning, og kan derfor ikke være utstyrt med TUV identifikasjon EN 13138-1. Lær å svømme hjelpemidler er for eksempel svømming nudler eller svømme boards. De er godt egnet for bading lære, men barnet bør være i stand til å holde dette allerede alene flytende.

Swimmhilfen ikke erstatte tilsyn

I tillegg til sikkerhetsstandarden, bør du være godt på GS stempel åttende. Selv forurensning av flyteinnretninger blir kontrollert med jevne mellomrom. Spesielt må det mykner DINCH og DEHT ikke overstige en bestemt grense. De er mistenkt å skade lever, nyrer og forplantningsorganene. Slik at flyteinnretninger lukter ekstremt av plast, dear Hold deg unna.

Du erkjenner også gode produkter fordi de ikke har noen skarpe kanter, ventiler med sjekk caps og minst to luftkamre besitter. Dersom et kammer er defekt, opprettholder den andre til ikke-svømmere fremdeles flytende.

Likevel, gjelder følgende: La barna til tross for oppdrift hjelp uten tilsyn i vannet sprut. Mange ulykker i vannet er ikke på grunn av dårlig ører og kunne ha vært unngått ved rettidig intervensjon av foreldrene.

 Gallery


Fra flytende ring opp vann vinger: Vi har forskjellige oppdrift hjelpemidler for babyer og småbarn i sammenligning. Anbefalt av TUV og Ökotest.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 65 =