Farlig neonatal sepsis av streptokokkinfeksjon B

Infeksjon med gruppe B streptokokker kan forårsake hos nyfødte til en livstruende blodforgiftning. men et forebyggende antibiotikabehandling under fødselen og rask inngripen på de første symptomene kan hindre brønnen.

Streptococcus B-infeksjon før eller under fødselen

Streptococci er bakterier som dess undergrupper kan forårsake forskjellige sykdommer. Scarlet for eksempel er forårsaket av gruppe A streptokokker. I obstetrikk og spesielt gruppe B streptokokker som er relevante. De koloniserer tarmen, urinrør eller vagina på ti til 30 prosent av alle gravide kvinner. Men siden immunsystemet hos friske voksne mennesker kan holde i sjakk bakterier som er berørt har ingen symptomer vanligvis. Hos gravide kvinner, de kan noen ganger føre til en urinveisinfeksjon. Langt mer alvorlig er en infeksjon, men det nyfødte barnet.
 

Neonatal sepsis av B-streptokokker

© iStock

Hvis genital regionen av moren kolonisert med gruppe B streptokokker, kan bakteriene reise opp til livmoren. Men ikke fortvil, i livmoren, babyen er godt beskyttet mot smitte. Under fødselen, men når vannet bryter og babyen beveger seg gjennom fødselskanalen, kommer det nødvendigvis i direkte kontakt med bakterier. Men: Kontakt betyr ikke det samme infeksjon. En infeksjon oppstår bare i ca ett til fem tilfeller per 1000 fødsler. For premature babyer og barn med veldig lav fødselsvekt, er risikoen for infeksjon er særlig stor. En infeksjon med gruppe B-streptokokker noen ganger fører til en livstruende neonatal sepsis (neonatal sepsis).

Risikofaktorer for neonatal sepsis med gruppe B streptokokker:

• positiv screening for gruppe B streptokokker (trettifemte-trettisyvende svangerskapsuke) hos mor
• utløst av strep urinveisinfeksjoner i svangerskapet
• tidlig vannavgang (mer enn 18 timer før fødselen)
• Feber av mor under fødselen (høyere enn 38 ° C)
• For tidlig fødsel (før 37 uker)
• tidligere fødsel av en infisert barn

Men: Begge infeksjon med farlige bakterier og en dødelig infeksjon kan forebygges med god medisinsk dag!
Tidlig form og sen debut av neonatal sepsis

når Tidlig form (inkludert tidlig innsettende, Eons) dette kalles en medfødt neonatal sepsis. For infeksjon oppstår før eller under fødselen. I den tidlige form vise seg i løpet av de første 72 timer, vanligvis i løpet av de første 24 timene etter fødsel symptomer som pustevansker, blekhet, tretthet, hud eksem eller forringelse av den generelle tilstand. Ofte det kommer til lungebetennelse.

når Sen form (også sent inntredende, LONS) ta de første symptomene syv dager til tre måneder etter fødselen. Typiske tegn på sykdom er da feber, til aversjon mot drikking, rastløshet, og følsomhet berøring. I avanserte stadier av sepsis kan føre til en spent fontanelle, høy feber og kramper. Ofte slutten form av sepsis strekker seg som hjernehinnebetennelse (meningitt).

Typisk for neonatal sepsis, både i tidlig og sent på form, er en rask sykdomsutvikling: fra tilsynelatende frisk til dødssyke barn ofte tar bare timer. Det er derfor viktig at du starter på en neonatal sepsis umiddelbart med medisinsk behandling. 

I en neonatal sepsis kreves rask handling!

Er på grunn av historien av (risikofaktorer, se over), symptomer eller blod- og urinprøver som mistenkes Neugeborebensepsis må startes umiddelbart med behandling. I de fleste tilfeller er det voksende sykdommen å komme gjennom antibiotika godt under kontroll og babyen er frisk igjen. Behandlingen er stasjonær i barneklinikk og tar flere dager.

For fullstendighet, tilhører informasjon til dette stedet, men at smitten skal bli anerkjent for sent, og behandles, kan det resultere i død av spedbarn og mild til alvorlig langsiktige konsekvenser, og i sjeldne tilfeller.
Sepsis forhindres ved screening og antibiotikaprofykase


For å forebygge tidlig neonatal sepsis gravide kvinner mellom den 35. og 37. svangerskapsuke kan gjøre en mikrobiologisk screening. I dette tilfellet blir en vattpinne av vagina og Po tatt og analysert i laboratoriet på en B-streptokokk-kolonisering. Dersom prøven er positiv - bakteriene blir således detektert i genitale og anale områder av gravide kvinner - det er behandlet under fødsel forholdsregel intravenøst ​​(infusjon eller sprøyte) og et antibiotisk middel. Dette signalet blir ført gjennom morkaken til fosteret og kan beskytte mot bakteriell infeksjon. I beste fall kan antibiotika være effektiv hvis behandlingen startes minst fire timer før selve fødselen. Er fødselen raskere, vil barnet bli grundig undersøkt og overvåket etter fødselen. En antibiotika behandling før forventet dato vil imidlertid meningsløst, siden den gravide kvinnen kan re-infisere før fødselen.

Testen for gruppe B streptokokker i dag teller ikke føde retningslinjer, men er en individuell helsetjenesten (IHS), så det må selv være betalt. Det koster 30 euro og er sterkt anbefalt av leger og jordmødre.

Skulle utbruddet av arbeidskraft ingen testresultater, men det er andre risikofaktorer som leger vil anbefale, eventuelt også et forebyggende antibiotikabehandling under fødsel. Annerledes med et keisersnitt: Her smitterisikoen for barnet er liten, et forebyggende antibiotikabehandling av foreldre er ikke nødvendig.

Etter fødselen av helsetilstanden hos nyfødte i de første 48 til 72 timer er særlig nøye overvåket for raskt å kunne starte behandlingen, bør det komme til abnormiteter.

Siden denne tilnærmingen var på en B streptokokk kolonisering av moren innført som standard tiltak, tilfeller av tidlig form av neonatal sepsis ble betydelig redusert. *

Den sene form av sepsis, men disse tiltakene er ubrukelig, da det i dette tilfellet er infeksjonen med de patogene etter fødselen. Her kan betales til bare en spesiell hygiene, slik at barnet ikke er infisert. Sørg for at syke mennesker fra å komme for nær en mulig streptokokkinfeksjon (for eksempel i skarlagensfeber, betennelse i mandlene, lungebetennelse, mellomørebetennelse, ...) til barnet.

* Kilde: Guideline "Forebygging av neonatal sepsis - tidlig form - etter gruppe B streptokokker" den tyske Society of gynekologi og obstetrikk, den tyske foreningen for Pediatric Infectious Diseases og samfunn for Neonatology og Pediatric Intensive Care


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 + = 30