16.SSW – Livmoren vokser

Forholdet mellom hodet og kroppen til barnet tilpasser seg bedre i de neste ukene. Kroppen gjør en stor vekst sprute, hodet er bare litt større. For å sikre god plass til å ha også livmor må strekke videre.

16. uke: Babyen fortsetter å vokse og tar på stadig mer menneskelige trekk

Hennes baby i 16. uke

I det 16. uke av fosteret er ca 9,4 cm. Den veier ca 90 gram.

At du er gravid, er nå definitivt ikke bli oversett. Morkaken din gjør en enorm vekst sprute og tilpasser for fosteret å vokse. De som følger ham gjennom navlestrengen med alle de essensielle næringsstoffer og forsvarsstoffer og selvfølgelig med oksygen. morkaken er selvfølgelig trengte større barnet er, jo mer intens.

På dette stadiet av svangerskapet, kan du også ofte en verkende smerter på høyre og venstre side av navlen opp til baren og korsrygg føler: livmor skaper mer rom for barnet. Her er spesielt alvorlig strukket leddbånd som holder dem i riktig posisjon. Dette fører til svak smerte. Disse kan forekomme flere ganger i løpet av svangerskapet, og du trenger ikke bekymre deg.

Barnet i 16. uke: proporsjonene

Vokse, vokse, vokse: dette er den viktigste oppgaven med babyen din denne uken. Hodet er nå vokser langsommere enn resten. I kontrast er bena utvikler mye raskere. Fosteret tar på proporsjonene av stadig mer menneskelig form. Forholdet mellom hode og kropp er mer balansert og bena er nå for første gang lengre enn armene. For å takle denne vekstspurten, må barnet rikelig med kalsium nå. Benet må ytterligere konsolidere.
Tips for den 16. uken: Tannpleie under svangerskapet

er i svangerskapet Tenner og tannkjøtt mer sårbare. Årsaken er den endring i hormonnivåene. Videre kroppen trenger nå flere mineraler, lider tenner. Også en kalsiummangel kan skade tennene bærekraftig. Så ta hensyn til kosthold under svangerskapet også på møtet kalsium trenger daglig: melk kan være en god leverandør. Og ta på badet et par minutter mer tid for tannbehandling. Med disse tipsene fortsatt du fortsatt et skinnende hvitt smil selv etter svangerskapet.

Dr. Thomas Nahde er tips for riktig tannbehandling under svangerskapet.

>> Helt privat inntrykk i svangerskapet du får her. I vår graviditet journal forteller Daniela din historie fra positiv graviditetstest før fødsel.


«« Tilbake til 15. uke av svangerskapet - The Linea nigra
til det 17. SSW - babyen snur salto »»


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 4