Blærekatarr, urinveisinfeksjoner hos barn

En blære infeksjon vet særlig kvinner fra personlig erfaring: urinering vondt og brenner svært ubehagelige. Barn også ofte lider en smertefull betennelse i urinveiene - men symptomene kan også være forskjellig. Rask handling er viktig i en blære infeksjon, slik at betennelsen ikke fortsetter å ekspandere.

Hvis Pipimachen gjør vondt

I en blære infeksjon er den nedre Urinveiene (urinleder, blære, urinrør) betent. utløser den bakterielle infeksjon for det meste av tarmbakterier, som kommer fra anus til urinrøret. Den vanligste årsaken til urinveisinfeksjoner er Escherichia coli-bakterier (tarmbakterier).

© iStock

Spesielt jenter blir påvirket av blærekatarr. Grunnen er veldig klar i anatomi: For dem er en større risiko for at bakteriene er tørkes etter å gå på toalettet i retning av urinrøret og deretter spre det. Avstanden mellom anus og vagina er liten - og med dem urinrøret er mye kortere enn hos gutter. Selv med full bleier som sjelden endres, kan tarmbakterier kommer inn i blæren. Og vår bestemor hadde rett: Hvis du sitter for lenge på en kald eller lav vegg endrer ikke våt badedrakt etter bading, som bare kan føre til nedkjøling og til en blære infeksjon.
Hvordan gjenkjenner du en blære infeksjon?

Hos voksne symptomene på en blære infeksjon (cystitt) er forholdsvis klar: Vi løper stadig på toalettet, Da kommer ofte, men bare noen få dråper urin. og: Urinering brannsår og vondt. Ekstremt ubehagelig! Urinen lukter ved en blære infeksjon ofte alvorlige og er ikke klar, men tåkete. Indikasjoner på en blære infeksjon kan være lik hos barn: De kjører oftere enn vanlig på do og kan klage over smerter ved vannlatning. Hos barn, men også svært ulike symptomer kan oppstå:

● smerter i nedre del av magen og magen
● plutselig sengevæting hos barn som allerede var tørr
● Babyer kan ikke fange i ord brenning og smerter, klø de på en blære infeksjon mellom bena.
● rastløshet, irritabilitet (spesielt hos spedbarn)
● feber
● oppkast
● blod i urinen (i tilfelle av en avansert blære)
Hjem rettsmidler som kan hjelpe barn med en blære infeksjon

En svak blære infeksjon kan godt behandles med hjem rettsmidler. Hvis barnet ditt har feber eller oppdage spor av blod i urinen, bør du gå med barnet ditt definitivt til legen.

Viktigste forretningsområder: Drikk rikelig med væske! Barn bør også være minst to liter om dagen for å drikke. Den mest passende vann og spesielle Blasentees for barn. Effektiv men er også Hagebuttentee som vanligvis smaker bedre enn barn blære og Nierentees. Væsken bidrar til å spyle urinveiene grundig og spyle ut bakterier.
hete gjøre det bra i form av en varm varmeflaske på magen eller et varmt bad.

Oppstår etter 24 timer ingen signifikant forbedring, bør du raskt gjøre en avtale med barnelege.
Som lege behandler en blære infeksjon?

I det første trinnet, spør barnelege symptomene: Hvordan vannet? Har den lille pasienten feber? Er han i smerte? Hvis de to sistnevnte spørsmål i bekreftende, kan det være en infeksjon som stiger opp fra den nedre urinveier, og blir en pyelonefritt.
I tillegg vil legen undersøke urinen for bakterier og hvite blodceller. Så også avslører om "bare" en blære infeksjon eller til og med en mer alvorlig nyreinfeksjon, er. I dette tilfellet er barnelege en antibiotika foreskrive. Med en liten blære infeksjon, men ikke et antibiotikum må nødvendigvis være umiddelbart gis. Mye varme og mye væske kan bidra til å få infeksjonen under kontroll. Hvis du etter 24 timer, men ingen forbedring, vil de fleste barneleger anbefaler en antibiotika. Dette kan hindre at betennelsen sprer seg til nyrene. Hvis legen foreskriver en antibiotika for barnet ditt, sørg for å gi stoffet strengt i henhold til forskrift og ikke betale for tidlig. Det truer en antibiotisk resistens, og en ny fremvekst av den type infeksjon.

Hvis barnet ditt ofte lider av en blære infeksjon, kan ytterligere tester utføres. Ved hjelp av en ultralydundersøkelse kan avklare hvorvidt blæren og nyrene fungerer som de skal, og hvis barnet, for eksempel har en såkalt tilbakeløpskjøling (tilbakestrømning av urin fra blæren til urinlederen) eller innsnevringer i ureter.
Tips for urinprøven hos barn

● Hvis du mistenker en blære infeksjon allerede i tankene, kan du ta en urinprøve i en forseglet krukke med skrukork allerede i legekontoret. Hos barn, urinering på toalettet i praksis ofte ikke fungerer med en gang - og så sparer deg fornyet tur til å slippe ut urinprøven neste dag.

● Når babyer kan bli oppnådd ved anvendelse av et klebemiddel urinpose en urinprøve.

● Hvis du ikke har en pott hjemme, kan du overtale enda flere barn til å gjøre om tann - så kom enkleste til en urinprøve.

● For studien, forresten, allerede nok en liten mengde urin.
Hvordan hindre en blære infeksjon hos barn?

➤ Endre bleier regelmessig og rengjør Po nøye. Hvor: Alltid tørke forfra og bakover!

raskt ta av ➤ våt badedrakt og ta på tørre klær.

➤ holde barn generelt varm og unngå kalde føtter.

➤ Forklar barna fra begynnelsen, som riktig toalett hygiene ser slik ut: jenter bør alltid tørke etter big business fra foran til bak.
Fra blæren til nyreinfeksjon


Hvis en blære infeksjon ikke oppdages raskt og behandles, kan det hos spedbarn og små barn lett akutt pyelonefritt (pyelonefritt) utvikles. ➤ Finn ut hvordan du kan gjenkjenne en nyre infeksjon og behandles.

Oversikt: cystitt, urinveisinfeksjoner hos barn

  • SIDE 1: cystitt, urinveisinfeksjoner hos barn
  • Side 2: pyelonefritt hos barn
  • tilbake
  • side 1/2
  • mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − = 13