14 uker – inntekt fordøyelsen

De viktigste reflekser som trenger barnet etter fødselen, er allerede godt trent. den lille hånden er for nær munnen, babyen suger instinktivt det. Senere finner det amming så brystet.

14. uke: babyen har allerede sine egne reflekser

Hennes baby i 14. uke av svangerskapet

I det 14. uke av svangerskapet fosteret er ca 7 cm. Den veier ca 25 gram.

Forstoppelse er en ubehagelig, men stort sett ufarlig problem under svangerskapet. Hormonet progesteron har en beroligende effekt på kroppen og gjør også fordøyelsen svak. mot forstoppelse under svangerskapet hjelp av fiber. Frokostblandinger, grovt brød eller frukt og grønnsaker inneholder mye fiber. Drikking er også svært viktig. Vann, te eller saft spritzers tilby seg veldig godt.

Babyen i det 14. svangerskapsuke: vernix

Hele kroppen til fosteret er nå den såkalte vernix dekket. Det er dannet av talgkjertlene og er en viktig beskyttelse for tynn hud av fosteret. I de kommende ukene, til omtrent 19. uke av svangerskapet da danner lanugo babyen. Først hår nærmer fosteret har det blitt dannet.

Liten Svangerskaps leksikon

 • 1 / 8th

  embryo

  Et annet ord for embryo frøplante. Dette ordet viser bedre hva som ligger bak konseptet. Babyen er i en veldig tidlig utviklingsfase og har ingen menneskelige trekk.

 • 2/8

  foster

  Hvis alle viktige organer opprettet og helt beziehungseise nesten helt entwicklelt, så sier gynekologen absofort av et foster. Dette avgjørende fasen av utviklingen gjør babyen på den niende SSW og den 10. uke av svangerskapet.

 • 3/8

  Crown-rumpe lengde

  Kronen-bakdel lengde er abgezürzt med SSL. hennes lege kan sjekke utviklingen av fosteret. måles på barnet fra toppen av hodet til halen. På grunn av den buede stilling, er benlengden ikke vurdert.

 • 4/8

  lanugo

  Lanugo er et fint, fargeløst fuzz over hele kroppen til fosteret. Den vokser omtrent på 19-SSV og er en naturlig beskyttelse for huden av det ufødte. Ved slutten av svangerskapet fra babyen presser seg lanugo igjen.

 • 5/8

  vernix

  Den vernix, som lanugo en slags beskyttende film på huden til barnet. Takket være lanugo den vernix forblir optimal ansvarlig. Det sikrer at fostervannet, hvor barnet er, ikke mykgjøre huden.

 • 6/8

  fundus

  Som fundus, er den øvre kanten av livmoren kalles. Avhengig av hvor fundus "stands" kan være føle størrelsen på livmor. er alltid målt fra topp til navlen. I begynnelsen av svangerskapet, er fundus om en hånd under navlen, ved enden kanpp under ribbene.

 • 7/8

  toppunktet presentasjon

  I en noramlen graviditet babyen er i ferd med å føde i den såkalte hode presentasjon. Dette betyr at hodet har glidd selv inn i bekkenet og babyen din venter på en optimal fødsel posisjon for startsignalet.

 • 8/8

  setefødsel

  I noen tilfeller vil barnet forbli bare sitte kort tid før fødselen i livmoren og ikke roterer automatisk med hodet ned. Dette kalles seteleie eller bekken området. Inntil den 38. SSW kan det fortsatt slå fra utsiden. Hvis tiden overskrides, blir ofte rådet til keisersnitt.

Generelt babyen din vil gradvis mer selvstendig. Flere og flere institusjoner ta opp sine plikter. Leveren produserer galle, de første og bukspyttkjertelen begynner å produsere insulin. Babyen har selv dannet noen få hvite blodceller. Hans metabolisme er alltid livlig. Det drikker fostervann, filtrerer det gjennom nyrene og excretes det som urin igjen. Men tar morkaken over før fødselen av flertallet av nyrefunksjonen.

Reflekser av babyen er nå mer uttalt - særlig Hånd fatte refleks også suge refleks. Kommer den lille hånden til fosteret forbi munnen, suger han som til tommelen.
Tips for 14 uker: Sex under svangerskapet

Mange par er bare forvirret med det første barnet: Er det sunt for barnet å ha sex under svangerskapet? Spesielt vordende fedre er redd for å skade barnet eller moren. Men bekymringer er unødvendig. Du kan ha sex så ofte du vil. Nøye Du bør bare være hvis kvinnen har tidlig blødning eller sammentrekninger og når gynekologen grunner andre råd mot sex.

Daniela hadde en ultralyd avtale igjen: Legen har selv fortelle sex. Hva det er, sjekk ut den nye episoden av graviditet dagbok: 14 uker gravid.

«« Tilbake til det 13. SSW - Den andre trimester begynner

til 15. uke av svangerskapet - The Linea nigra »»


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

73 + = 81