Baby Blues: Spill opp mor og baby på linje

Endelig babyen er der, men den store gleden av morskap ikke ønsker å virkelig justere. Ikke bekymre deg, er dette baby blues, som rammer nesten hver kvinne i barsel. La dårlig humør for lavt. Kroppen din trenger tid til å regenerere og stabilisere hormonnivåene.

Baby Blues i barsel har noen nye mor

Lite søvn til tross for anstreng Født: Baby Blues spiller sin trist sang

© Thinkstock

I stedet for den forventede lykke seirer deg stor elendighet og avbryte når bagateller i gråt. Alt er for mye for deg, og du er redd for å være ute av stand til å takle den nye utfordringen. Det er som om de "gode håp" som vil følge ni måneder er rett og slett ikke er oppfylt. Ikke bekymre deg: Det er vanlig at en mor i dagene etter fødselen er ikke bare fornøyd. "Under og etter fødselen, de fleste kvinner konfrontert med følelser som de ikke visste før, og kunne heller aldri tenke meg", sier jordmoren og forfatteren Bettina Salis.

Jeg vet ikke

den såkalte Heultage oppstår vanligvis i de første dagene av barsel og forsvinner etter noen dager, men etter en god uke senest igjen. Avhengig av undersøkelsen 50-85 prosent av mødrene slå inn denne gangen mental mimosa. den baby Blues, Hva kaller du denne stemningen labilitet etter fødselen og anses ikke som en sykdom i medisinsk forstand og må aldri behandlet nesten. Rolig, omsorg og støtte er vanligvis tilstrekkelig til å tillate nerver av den unge moren stabilisert.

Mye mer alvorlig er postpartum depresjon. Selv om det er aldri nevnt i knapt et forberedende kurs som postpartum depresjon er trolig den vanligste komplikasjonen i barsel. Avhengig av undersøkelsen ekspertene regner med at 10 til 15 prosent av alle unge mødre lider av det. Dette er en sykdom - slik at kvinnen må behandles slik at de også kommer så raskt som mulig fra denne lave. Baby Blues er relativt harmløse mot og "jeg vet ikke" etter fødselen. Skylden for den emosjonelle kaoset er en erneuete plutselige hormonelle endringer.

Hormonene falle inn i kjelleren


den Deponering av morkaken betyr ikke bare avslutningen av fødsel, men også introduserer en kraftig hormonelle revolusjon - og få unge mødre, i likhet med premenstruelt syndrom, noen ganger sterkere, noen ganger svakere følte et par dager etter fødselen. for eksempel under svangerskapet, mengden av hormonet i den kvinnelige kroppen delen varierer betraktelig, som er østriol øket (et hormon fra den østrogen-gruppen) om et tusen ganger.

om placenta leveres i løpet av svangerskapet med næringsstoffer og oksygen til barnet. Det er imidlertid graviditet hormoner dannet. Med etter at den forlater Hormon produksjonsanlegg kroppen.

For noen dager gjenværende mengder av hormonet som sirkulerer fremdeles i morens blod, så det kommer til en ekte krasj: Nivåene av østrogener, endorfiner og progesteron faller inn i kjelleren, kan konsentrasjonen reduseres delvis av 50- til 100-ganger. dette hormonelle omveltning Spesielt nær tredje-syvende dagen etter fødselen og regnes som den viktigste årsaken til baby blues. I liket av en kvinne aldri lignende hormonelle svingninger finnes andre steder i livet i stedet - og som selvfølgelig også påvirker sjelen ut.
Babyen har kommet - og ikke bør gå glipp av

Sammenlignet med nå den lille screamer i baby magen var så fredelig. Til tross for den utmattende fødsel barnet ditt er klart merkbar - morgen, middag, kveld og natt. Søvn kommer, selvfølgelig, for kort og slår på sinnet. Men det er ikke bare de hormoner ansvarlig for at tårene strømme så fritt i disse dager. Den nye situasjonen hjelper at mor er ustabil: Babyen kaller for sin mor med hud og hår. Hver to til fire timer, varsle spedbarn og ba om mat. I den innledende eufori av morsrollen, mener kvinnen denne første brønnen, men etter noen dager gjør kronisk mangel på søvn følte.

Kunnskapen om at denne situasjonen vil fortsette i de kommende uker eller måneder, ikke akkurat bidrar til avslapping. Og selv om ens egne babyen slumbers reddet, moren ikke ofte funnet nødvendig hvile. Den merkelige miljøet i sykehuset, besøk, skrikende barn ved sengen, og over alle de mange besøkende som "bare en titt bare" ønsker å ønske den nyfødte - alle drar på nerver av den syke kvinnen.

På toppen av det fysiske ubehag: magen, som stolt kan skyves bare noen få dager før det, er nå en lax sac, og det tar litt tid før det halvveis gjenopptar normal form. Mange kvinner finner det blodige byrden svært ubehagelig. Når du tenker på alt dette, det er faktisk helt forståelig at en mors tårer kommer i de første dagene - selv om de holder en nydelig liten baby i armene. 

Nesten som om ingenting hadde skjedd?

kan gjøre mye (og må) være mot Baby Blues ikke. "Håndteringen av disse følelsene er vanligvis lettere hvis kvinnen ser på baby blues som noe normalt og fødselen ASSOCIATED", sa gynekologen Dr. Kai J. Bühling. Hva nå også hjelper bra: Så tidlig det går, starter med mild postnatal øvelser. Og heldigvis har naturen sette den opp slik at vi glemt påkjenningene ved fødsel etter relativt kort tid - og kanskje nesten til oss etter et par måneder for å presentere nok en gang å ha et barn.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

30 + = 35