Hvis barnet myser

Hvis barnet myser, er det etter fødselen ingen grunn til bekymring. Men noen ganger bak det er en visuell forstyrrelse som må tas opp. Dette er klare tegn til skjeling.

Hjelp, barnet mitt myser!?

Det ligger den lille, glade og fornøyde. Det ler og nøye overvåket gjennom øynene til hva som skjer rundt den. Men noen ganger øynene ikke helt adlyde - slått barnet. Hjelp, barnet mitt myser!? Nei, det er i utgangspunktet ingen grunn til panikk. I de første månedene myse er normalt hos babyer, snakker man om den såkalte babyen myse. Øynene er fortsatt i trening. Og akkurat når barnet er trøtt eller bare våknet opp, er riktig syn ikke alltid vellykket (latent skjeling).

Barne schielt_ tegn og terapi

Se sølv klikk babyen fortsetter. Etter seks måneder, bør den oppfatning av syne skal så langt trent at øyet ikke lenger falle ut av siktelinjen. Skjer dette ofte likevel, kan det være at barnet ditt har en synsfeil. det er en økt risiko for dette, spesielt hvis du eller partneren din har også myste som barn eller voksen. Det samme gjelder også for barn som er født for tidlig født. For å hindre varig skade på øyne, er det viktig for foreldre å gjenkjenne tegn tidlig; spesielt myse eller skjeling, som det kalles leger, er ikke alltid åpenbare.

Tegn på skjeling:
• Er barnet ditt blending sensitive?
• Eller ikke svare barnet ditt til å lyse?
• knipe barnet ofte et blindt øye til eller holder det for seg selv?
• Har barnet ditt ofte hodet til den ene siden?
• Har barnet ditt har problemer med å følge objekter med øynene?
• Har barnet ditt har problemer å gripe gjenstander?
• Har barnet ditt har problemer med å holde en avstand på ca 30 centimeter øyekontakt med deg oppreist?

Kan du svare på de fleste av disse spørsmålene er "ja", så bør du definitivt se en lege. Han vil gjøre mer nøyaktige tester med babyen din, selv til alvorlige sykdommer som for eksempel en retinal svulst utelukkes. For din fred, dette er svært sjeldne.
Hvor kommer myse?

De eksakte årsakene til tidlig barndom skjeling er ennå ikke klart. I de fleste tilfeller er skjeling arvet. Men en medfødt langsynthet eller nærsynthet, problemer med øyet muskler eller astigmatisme kan være en grunn til at babyen myser. Konsekvensene er det samme: myser øyet utviklet en synshemming.

For å forstå dette, vi kort forklare Funksjon av øynene. Vanligvis begge øynene ser i én retning. Dette gir på ett bilde som svært lite forskjellig fra de andre. Hjernen blander de to bildene til en kongruent 3D-bilde sammen. Hvis en myse men bildene vike så mye fra hverandre at hjernen ikke lenger er i stand til å tune dem nøyaktig. Det forårsaket dobbelt syn. For å motvirke dette feil, hjernen undertrykker bildene som gir den skjeling øyet. Det vil bli gradvis avstengt. Visjonen til ikke-ansatt øye synker da, i det lange løp vil det schwachsichtig. Og det er derfor det er så viktig å anerkjenne myse babyen på tid og til å starte tidlig med terapi. Allerede fra fylte fem til seks måneder, kan en myse bli behandlet godt - med varig suksess. Men dette betyr også at en synsforstyrrelser kan være dårlig eller ikke i det hele tatt er mulig å behandle da det ble oppdaget for sent. Venstre ubehandlet, skjeling allerede fra fylte forårsake permanent og alvorlig ensidig amblyopi (amblyopi). Derfor er det et øye test også en del av de U-undersøkelser.

Hvis legen har diagnostisert barnet skjeling, er det ofte blir et par briller som et første tiltak for å kompensere for synsfeil. For at skjeling øyet, men gjenopptar sin normale funksjon, må det også trenes. Barnet får en såkalt Okklusionsterapie. Øynene er vekselvis maskert med et plaster. Så hjernen er tvunget til å bruke synshemmede øyet igjen; de visuelle defekter blir redusert. Selv skjeling dermed forbedre betydelig og kan også forsvinne. Det vil si, bare i sjeldne tilfeller, og i stor myse kirurgi er nødvendig, rundt øynene justere parallelt igjen.

pseudo skjeling


Vi ønsker å myse på barnet spiller ikke ned fullstendighetens skyld, men det bør nevnes likevel kort kalt pseudo myse. Noen ganger bare en optisk illusjon, er det nemlig på grunn av synsvinkelen til barnet ser litt galt. For eksempel, nesen av babyens bred, kan det lett oppstå inntrykk av Einwärtsschielens, selv om plasseringen av begge øyne er helt symmetrisk. Dette er fordi at de indre øyne hvite synes å være mindre enn den ytre. Likevel er forsiktighet spesielt selvdiagnostikk: Når du er i tvil, bør du alltid oppsøke lege. Det er, som nevnt ovenfor, før den myse blir oppdaget, jo bedre kan behandles.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 4