Blås: den første tegningen til etterbyrden

Spesielt når kvinner er gravid for første gang, har du store bekymringer før arbeidskraft. Hvor sterk smerten er reell? Vi har samlet de viktigste fakta for deg å ta bort frykten. Fordi for fødselsveene er helt nødvendig.

Fakta om arbeidskraft

Mottoet: la ser frem til fødselen!

© Thinkstock

Hvor godt den kvinnelige kroppen kan justere til graviditet er alltid fantastisk. De hormonelle endringer og den nye situasjonen passer, produserer kroppen mer blod å mate babyen nok, og selv ryggraden er strukturert annerledes hos kvinner for å bære den ekstra vekten. Egentlig like fantastisk, men fryktet av de fleste kvinner, graviditet sammentrekninger er.

Således sammentrekningene utløses nøyaktig er fortsatt ikke fullstendig forstått. Det er klart at arbeidskraft smerter karakterisert oppstå at muskelfibrene i kontrahering livmor Forholdet hvit, når livmorhalsen åpnes. Så veer er primært strekker smerte, fra livmorhalsen og tilstøtende vev.

Dette er jerky sammentrekning av livmoren avgjørende for fødselen. Under de forskjellige faser, sammentrekningene presse barnet dypere inn i fødselskanalen og i den såkalte utvisning helt fra vagina. Derfor sammentrekningene blir mer intense, har mer fødselen forløp.

Selvfølgelig er arbeids en individuell sak, og hvor sterk smerten er avhenger selvsagt av arbeidskraft. Men: Måten hvordan kvinner i arbeid opplever arbeidsmarkedet smerte er delvis arvelig. Du kan spørre ja din mor, søster eller tante, slik som fødselen var med dem.

Trenings sammentrekninger: første forberedelse til fødsel

Kan du allerede føler rundt 30. SSW trekke i magen, så du trenger ikke bekymre deg. Dette er normalt for hver graviditet. Med disse såkalte Trening arbeidskraft eller Braxton Hicks sammentrekninger trener livmoren å spent opp. Denne svake sammentrekninger er de første forberedelsene til fødsel. De blir merkbar ved en liten strekk i magen, og bukveggen er bare vanskelig.

Fra om den 35. uke av svangerskapet, det første kan deretter Senkwehen begynte, pressen i barnets dypere inn i bekkenet. De kommer med ujevne mellomrom og gir deg en liten strekk i ryggen. Senkwehen kan være ganske hard, spesielt hos kvinner som er gravide for første gang. Positive: På grunn av sammentrekning presses livmoren ned igjen. Det vil si, magen og lungene endelig ha mer plass. For gravide kvinner, betyr dette en stor lettelse. Fordi barnet er allerede så stor på denne tiden at de omkringliggende organer blir skjøvet tilbake fra livmor.

Som med de Braxton Hicks sammentrekninger du trenger ikke frykte at livmorhalsen kan allerede åpne selv når Senkwehen. Kjører svangerskapet er normalt, åpnings riene startet tidligst 37 uker, men vanligvis bare etter den 39. eller 40. SSW en.

 Gallery


Så sakte det kunne gå, men babyen tar sin tid? Vi har tips å lokke den.

Autentisere arbeidskraft

Hvordan kan jeg gjenkjenne den virkelige arbeidskraft? Et spørsmål som gjør særlig førstegangsfødende nervøs. Veer kan ganske lik følelse som Senkwehen i begynnelsen, men det er noen klar særtrekk, som du kan identifisere arbeidskraft. De fleste vordende mødre føler for de virkelige sammentrekninger en sterk trekk i hele magen, spesielt i vaginal regionen. Følelsen kan best sammenlignes med sterke kramper også. I noen kvinner smerten stråler ut i mage, rygg og lår av. Vær forsiktig med hvor lenge er intervallene mellom de enkelte sammentrekninger i livmoren: 

➤ avstandene blir kortere?
➤ Kom inn arbeidskraft på en jevnlig basis?
➤ ganger sammentrekningene mellom 30 og 60 sekunder?
➤ Hvis smertene sterke?

Hvis disse spørsmålene med "ja" kan svare på, så er det et godt tegn på at vi begynner nå. De fleste veer angi hvordan direkte til ruptur en, er at når fostersekken åpner og går av fostervann. Du skal nå gjøre veien til klinikken.

I utgangspunktet en fødsel kan i forskjellige arbeidsstadier skillet. Ifølge bare nevnte åpne arbeidsmarkedet Austreibungswehen ansette. Riene er den mest voldelige arbeidskraft. Trykk på barnet gjennom den siste delen av fødselskanalen. Den Nachgeburtswehen placenta løsrevet fra livmorveggen.

Ulike arbeids faser av fødselen

 • 1/4

  åpning arbeidskraft

  Åpningen sammentrekninger initiere fødselen. Livmorhalsen kan åpnes (ca. 10 cm), livmorhalsen blir avkortet og babyen gled dypere inn i fødselskanalen. De kommer omtrent hvert 5 til 20 minutter og varer i ca 30 til 60 sekunder.

 • 2/4

  Austreibungswehen

  I denne fasen av arbeidskraft sammentrekninger er mye mer voldelig. Trykket på uterus øker enormt. Riene kommer hver 4 til 10 minutter. For førstegangsfødende, kan denne fasen ta opptil en time.

 • 3/4

  sammentrekninger

  Riene faktisk fortsatt tilhører Austreibungswehen, men satte en bare mot slutten av fødselen. De er den smertefulle klimaks. De blir ofte oppfattet som enormt press på tarmen. Nå går det fremover bare i millimeter trinnet, blir barnet presset gjennom den siste delen av fødselskanalen. Har forventningsfull mor med aktiv, forkortet denne fasen.

 • 4/4

  Nachgeburtswehen

  Selv om babyen allerede er født, kom tilbake arbeidskraft. Den Nachgeburtswehen hjelpe kroppen til å frigi placenta fra livmorveggen. The Good, sammentrekningene er uregelmessig og neppe smertefullt.

Og hva skjer når fødselen starter for tidlig? Les mer på neste side!

Oversikt: arbeidskraft: fra den første tegningen til etterbyrden

 • SIDE 1: sammentrekninger, fra den første til tegningen byrden
 • Når fødselen starter for tidlig: Side 2
 • tilbake
 • side 1/2
 • mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − 28 =