Babyen Development: Babyen i 10. måned

Babyen har nå trolig en enorm trang til å bevege seg. Crawl crawl, eller slip, det viktigste fremover! I tillegg utvikler det en følelse av selvtillit og ens egen vilje. Hvordan vet du det.

Babyen Utvikling: 10 måneder

Bevegelse og motoriske ferdigheter

Hvis barnet ditt har ennå ikke sitter godt, mens se deg rundt og var i stand til å bøye seg fremover uten å velte, bør det være i stand til ti måneder.

Babyen nå ikke vil sitte stille for lenge. kryper i sin trang til å bevege seg, kryper eller sklir det gjennom leiligheten. Det er alltid smartere og raskere. Det kan også holde i hver hånd et objekt og treffer hverandre. Tangen grep mellom tommel og pekefinger er alltid presis og dermed barnet løfter selv de minste smuler. Her gradvis, viser også hvilken hånd preferanse babyen å røre.

Knær og føtter babyens muskelkontroll fortsetter å utvikle seg, slik at den kan trekke opp på møbler, selv med ti måneder. De fleste babyer kan ikke kontrollere sin balanse i den tiende måneden. Derfor trekker de seg til møbler sammen, trykke på en stol på tvers av rommet eller ønsker å utforske verden på hendene. Så de små lærer å gå. Hvis barnet ditt så ønsker å sette igjen, kan det plop ned på rumpa for det meste. Først senere lærer det å styre fra staten for å sitte.
Barnet er selvstendig næringsdrivende - separasjon fasen begynner

Jo mer mobile babyen din, jo mer uavhengig hun liker å utforske verden. Litt etter litt, vil det bli løst nå mer og mer fra deg, men forvisse seg gang på gang at du er der fortsatt. Mange babyer nå klamre seg til en sutteklut, utstoppede dyr eller andre elementer som vil hjelpe dem til å overvinne den separasjonsfasen.

Du vil nå merke mer og mer at barnet utvikler en følelse av selvtillit og ens egen vilje. For eksempel, svarer det til hans navn, og viser preferanse for visse leker.

Barnet oppdager verden

Babyen ønsker nå å utforske verden trinnvis selv.

© Thinkstock

spille med barnet og kommunisere

Babyen kommuniserer mest med gester. Hvis den ønsker å bli tatt på armen, den strekker sine armer mot deg. Men det går langt for å forstå språket. Betydningen av grunnleggende begreper som "Nei", går det stort sett allerede. Babyen kan klappe i hendene og vinket farvel. Frykten for fremmede er fortsatt svært uttalt.

Hvis barnet er ti måneder gammel, kjærtegner den oppmerksom på en dukke eller en utstoppet. Det er forutsatt at disse tingene er å representere en levende skapning. Når et leketøy faller ned, ser det etter ham.

Babyen lærer å skille ulike materialer og er fascinert av leker som har forskjellige materialer. I tillegg er det stadig mer interessert i bøker.
fremme barnet i 10. måned

Barnet står i sengen

Er allerede fungerer helt fint nå øver jeg kjører!

© ThinkstockLære å gå babyen din beste barbent eller har sklisikre sokker. Du rådes til å avstå fra baby turgåere. Mange eksperter er av den oppfatning at de vanlige krykker constrict barnet og påvirke hans holdning. Til syvende og sist, babyer lærer å gå uten slik hjelp.

Elementene som babyen trekker opp til en stopp og går, og støtter bør være tung og stabil, slik at de ikke velter. Oppmuntre barnet hvis det faller i hans stillbilder og levende tester, fortsette å prøve. La ham gjøre nok plass og ros barnet for å lykkes. Babyen lærer ved å prøve ut og gjenta bevegelser og ytterligere inspirert av din ros.

Vis baby bildebøker og lese for barnet ditt mye før. Som fremmer språkutviklingen til barnet ditt.

 Gallery


Se, forbauset over å oppdage - her er våre favoritt bøker for svært unge bokormer til ett og et halvt år.

Screening U6 - 10 til 12 måneders alder

Mellom 10. og 12. måned av barnelegen undersøker om barnet har utviklet alderstilpasset i forhold til bevegelse og tale. Babyen skal sitte, krype og kan stå med assistanse, og ta de første skritt på hånden. Det bør svare på kjente lyder og være i stand til å snakke de første ordene.
Video: Babyen kan med ti måneder allerede så mye


➤ Neste: Baby Utvikling i det 11. måned
➤ Tilbake:
Babyen Utviklingen i niende måned


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 31 =