6. SSW – kaos i hormonnivåene

Hva skjer i sjette uke av svangerskapet? Kroppen begynner med en rask tempo, for å bytte til den nye situasjonen. En cocktail av ulike graviditet hormoner bringe den gamle kroppen balanse messed ryddig. Kvalme, oppkast, tap av appetitt og tretthet bestemme de neste ukene.

6. SSW: Den hormonelle forandringer stamme legemet

Hennes baby i den sjette SSW

I den sjette SSW embryoet er ca 4 mm.

Allerede i den sjette SSW kroppen begynner å forandre seg. Først føler du på brystene. Disse er plutselig plumper og er svært følsomme for hver berøring. skyld er det en Hormon cocktail av progesteron, østrogen og prolaktin, av melkekjertler stimulert. også Cervix er i endring avgjørende i disse dager: Han er solid og er derfor mindre mobile enn normalt. For leger og jordmødre er en av de første håndgripelige tegn på graviditet. 

 Gallery


Trøtt, irritabel og deprimert? Hormoner bringe kroppen av en annen i svangerskapet. Dette er de skyldige!

Daglig følges: Kvalme og oppkast

Inntil kroppen din raske hormonelle endringene har kommet, vil det ta noen uker. Inntil da må du Morgenkvalme, Oppkast, tap av appetitt og tretthet Innstilling: alle typiske graviditet skiltene og en sikker bevis på at virkelig en liten person vokser inni deg.

Dette hjelper kvalme i svangerskapet

 • 1/5

  Retten start på dagen

  Prøv det før du får en matbit: en skive tørt brød, kjeks, knekkebrød eller tørket frukt.

 • 2/5

  har te

  Kamille eller peppermynte te kan også lindre kvalm følelse i magen.

 • 3/5

  ingefær lindrer

  Selv Ginger lindrer magen. Enten som en te eller pastill - innholdet er avgjørende.

 • 4/5

  spise små porsjoner

  Mat de foretrekker flere små porsjoner om dagen. Disse kan tolereres bedre nå enn en stor meny. Gode ​​snacks inkluderer: toast, rå havregryn, nøtter og frukt som bananer. Dette binder opp magesyre og hjelper mot kvalme.

 • 5/5

  absorbere

  Ikke glem å drikke mye. Hvis brekning inntreffer, mister kroppen mye væske. Du kan bli dehydrert.

På kort tid så mange endringer i kroppen din, så gi ham tid til å justere til graviditet. Forvent at mange ting nå ikke lenger gå så raskt og smidig fra hånden. Det er viktig å spørre kroppen din nå ikke for mye av. Unn deg selv regelmessige pauser og stille stunder til å puste.
Babyen i sjette SSW: Hjertet slår

Embryoet er nå i en svært følsom utviklingstrinn: hjerteformer og begynner å slå. Korn av ris, har stort embryo med sitt eget hjerte-karsystemet. Det leverer alle voksende organer med essensielle næringsstoffer.

Ultralyd bilde sjette uke av svangerskapet

Den lille hvite prikken i sentrum er hjertet av embryo

© visjon netto ag

Parallelt morkaken, på barnet i de kommende månedene gjennom navlestrengen med alt babyen trenger for livet utvikler seg.

"«Tilbake til femte SSW - positiv graviditetstest

»»Til syvende SSW - obligatorisk pause for kroppen


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7