Babysvømming: trening og moro for de små

Babyswimming teller blant nye foreldre de mest populære baby kurs. Spruting i vannet gjør de små mye moro og trene dem mens lekent sine motoriske ferdigheter og sine muskler. Det høres bra ut, men det er noen ting du bør søke.

Hva er det med babysvømming?

First things first: Når spedbarn eller babysvømming er ikke om kurs om å lære noen svømmeteknikk og for å holde seg flytende. Dette er barn motor tidligste i en alder av fire til fem år i stillingen. Babyer lærer ikke det, for å redde seg selv i tilfelle ulykker i selve vannet.

Babysvømming: Mor og baby

© iStock

I tillegg til vannet å bli vant til, spesielt moro og bevegelse står i sentrum i baby svømming leksjoner. Den oppdrift i vann gjør at barn kan bevege seg lettere i vann enn der fremdeles svake muskler sliter med tyngdekraft på tørt land. Mange barn gjør gleden og de oppdager seg selv og kroppen sin, som de ikke ville være mulig på land. Dette styrker selvoppfatning og fysisk følelse.

Samtidig sparker og plasker i vannet fungerer som en liten fitnesstrening. Øvelsene, som setter instruktør, dette toget forskjellige reflekser og bevegelser og trene koordinasjon. Ikke rart da at de små svømmerne sove godt etter bading stort sett - tross alt, de har en reell trening bak! Men ikke fortvil, under kyndig veiledning er nødvendig, selv om barnet i vannaerobic, men ikke overveldet. 

Og likevel, babysvømming gjør de fleste barn glede og det stimulerer til utvikling av motoriske ferdigheter, men det gir de små svømmerne ingen signifikante utvikling fordeler. Ingen studier har vært i stand til å tydelig vise at barn som har deltatt på en babysvømming kurs, utelukkende sine jevnaldrende i en hvilken som helst måte som ville være forventet senere. Selv om en studie ved Universitetet i Köln er bevis for at små svømmere har bedre fysisk koordinasjon enn alders matchet ikke-svømmere i de første seks månedene av livet. Men de ikke-svømmere få denne fordelen trolig senest i begynnelsen av krypende på kort tid igjen.

Så du forstår at babysvømming er ikke så uunnværlig tidlig intervensjon, men som en mulighet for deg og barnet ditt til å tilbringe tid sammen for å nyte nær fysisk kontakt og ha det gøy.
senk tillatt babyer i babysvømming?

Nei, bør du unngå. Selv spedbarn har en medfødt pusten holder refleks slik at de, som navnet antyder, automatisk holder pusten når ansiktet kommer i kontakt med vann. Men forsvinner denne refleksen i løpet av de første ukene eller månedene. Nøyaktig når det er forskjellig fra baby til baby. Teoretisk sett kan du prøve før du stuper, om refleks i babyen er fortsatt til stede. Men ville du trenger hans reaksjon på fukting av ansiktet da tolke helt riktig. Derfor leger råder forholdsregler for redningsøvelser fra babysvømming, for å unngå risikoen for ulykker helt. 

Babysvømming: Informasjon og tips på et øyeblikk

➤ Det anbefales å starte med babysvømming bare når barnet kan løfte hodet og holde seg. Det er tilfelle med de fleste babyer fra en alder av 12 uker. Barnelege Dr. Men Karsten Theiß anbefaler en oppføring med omtrent et halvt år fordi foreldre-barn bindingen er da enda tettere.

➤ babysvømming leksjoner blir holdt i beste fall i små grupper og under kyndig veiledning. Ideelt sett har Instructor fullført opplæring ved DLRG eller DSV.

➤ barnelege Dr. Tisza anbefaler sterkt at babyer bør ha fullført den rotavirus vaksine før svømmetimer og mellom vaksinasjon og første bade besøk minst 14 dager har gått.

➤ Vanntemperaturen 31-33 grader skal være. Helt veldig viktig: varme. Babyen kan ikke fryses. Blå lepper, marmorert hud, skjelving eller klynking er umiskjennelig tegn på at babyen din for dagens områder. Etter bading og dusjing så bør du tørke babyen bra (spesielt hår!) Og tykk pakken når du forlater varm svømmebasseng. Ikke glem lue!

➤ Jo yngre barnet er, jo kortere svømmetimer skulle svikte. For spedbarn for eksempel 15 til 20 minutter rekkevidde. Eldre babyer vanligvis holder bare 30 minutter med svømme ut.

➤ svømming gjør deg sulten! Plan etter svømming leksjon ammepauser eller ta en melk eller te med.

➤ syke eller slitne babyer bør ikke være til babysvømming. Er barnet ditt i fare for allergi, bør du søke råd hos barnelege før babysvømming. Hvorfor leser du på neste side: At du bør vurdere når babysvømming.

Oversikt: Baby svømming: trening og moro for de små

  • SIDE 1: Baby svømming: trening og moro for de små
  • Side 2: Hva du trenger å vite når babysvømming
  • tilbake
  • side 1/2
  • mer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 + = 18