ikke farlig eller – paracetamol under graviditet?

Den smertestillende av valget i svangerskapet er paracetamol. dette "tro" er rystet siste av flere studier. Men et kritisk blikk på resultatene verdt det.

ikke farlig eller - paracetamol under graviditet?

© iStock

Den norske mor og barn undersøkelsen (Brandlistuen, 2013) kom til følgende konklusjon: Ble tatt smertestillende i svangerskapet mer enn 28 dager, barna viste en tregere motorisk utvikling og økt hyperaktivitet. Tilsvarende resultater av danske forskere (Liew, 2014) - risikoen for barn ADHD øker betydelig når mødre ta i svangerskapet paracetamol. Dessuten er en fersk undersøkelse fra år 2016 tar paracetamol under graviditet med senere utviklingsmessige problemer hos barn i sammenheng.

unødvendig usikkerhet

Knapt noen gravide kvinner som ikke forvirre disse studiene: Paracetamol er dårlig! Det skader barnet! Ifølge Berlin Center for Embyronaltoxikologie (Embryotox) * unødvendig usikkerhet.

Fordi den andre blikk, er mye diskutert skandinaviske studier har betydelige metodiske svakheter: Det var ingen dosering av smertestillende, og heller ikke den faktiske behandlingsperioden er aktuelt. Diagnosen ADHD ble blant annet basert på medisinske rapporter, men bare på intervjuer med foreldrene til de involverte barna. Pluss: Det faktum at sykdommer som ADHD alltid ha flere utløsende årsaker, ble ikke vurdert. Genetiske og familiære faktorer ble ignorert. publisert resultatene av dette året (2016) studie kritiserte Embryotex forskere: "I studien, er det ingen informasjon om dosering og varighet av behandlingen. Det er ikke kjent om paracetamol bare to dager eller ble okkupert i flere uker, og hvis 4 g / dag eller 500 mg."

En klar sammenheng mellom å ta paracetamol og utviklingsforstyrrelser er så langt ikke påvist, studien resultatene er bare en "interessant" signalet skal være videre forskning på sin basis. Ingen måte de var tilstrekkelig til å begrense anbefaling av paracetamol som smertestillende valg i svangerskapet eller avbryte, de Embryotox forskerne understreker.
Så mye som nødvendig, så lite som mulig

"En 100% sikkerhet i svangerskapet er ikke der. Imidlertid kan den ikke-behandling av sykdommer eller alvorlige smerter være problematisk for fosteret. ... "

Berlin Center for Embyronaltoxikologie

En ansvarlig bruk av rusmidler i svangerskapet er det A og O. Men ansvarlig betyr ikke heller sterke smerter og feber lett å "bjørn"Å svelge selv stoffer som Smarties. I noen situasjoner er en smertestillende og febernedsettende middel rett og slett nødvendig for å beskytte mor og barn, ekspertene på Embryotox stress. Disse behovene må anerkjennes og må veies opp mot den potensielle risikoen. Og unødvendig panikk hjelper her minst.
Hvilke smertestillende er tillatt under svangerskapet?

paracetamol hele svangerskapet kan tas gjennom det, så lenge det brukes bare av og til.

aspirin er opp til 28. uke av svangerskapet den smertestillende det andre valget.

➤ I de to første trimester gravide kvinner kan få tilgang til alternativ ibuprofen falle tilbake på.

➤ Viktig: I siste trimester, men bør unngås ibuprofen og aspirin, som har blitt bevist at stoffet har en negativ effekt på blodsirkulasjonen og nyrer av det ufødte barnet.

* The Berlin Center for Embyronaltoxikologie (Embryotox) i Berlin Charité er et uavhengig institutt, som gir anbefalinger om bruk av legemidler hos gravide og ammende mødre.

 Gallery


Vegansk kosthold, dykking, hårfarge: Hva er lov med babyen mage og hva som er forbudt?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 7